New in Town/Nou-venita in oras

de Stefan Dobroiu în 30 Ian 2009
New in Town/Nou-venita in oras

...mai ales daca ea e foarte suparata si trebuie imbunata cu un chick flick.

Renee Zellweger se intoarce la comedia romantica (dupa rateul cu Leatherheads) si arata ca nu si-a pierdut ochiul pentru scene amuzante in New in town/Nou-venita in oras. Comedia lui Jonas Elmer (un danez transplantat in Statele Unite) nu e nici cea mai originala si nici cea mai simpatica pe care o vei vedea anul acesta la cinema, dar sigur o sa razi vazand-o pe Zellweger alergand cu un sul de hartie igienica prin zapada.

De fapt, filmul lui Elmer este atat de neoriginal, incat aproape ca-ti aminteste de un cosmar in care, de ziua ta, deschizi pachetul frumos ambalat, si inauntru nu-i decat... cadoul de anul trecut! Chiar daca "noul" din aceasta productie nu-i decat in titlu, cei care isi pot sterge din minte toate comediile romantice vazute de-a lungul anilor ar putea sa-l aprecieze, pentru ca New in Town repeta tare si cu forta povestea fetei de la oras care taie si spanzura la sat.

Astfel, Lucy este o ambitioasa femeie de afaceri, obligata de seful ei sa se duca "la tara", adica din insoritul Miami in friguroasa Minnesota, pentru a eficientiza productia unei mici fabrici. Bineinteles, Lucy este total nepregatita pentru intalnirea cu clima si moravurile din oraselul New Ulm, unde-i privita din start ca lupul cel mic si rau in stare sa bage in somaj pe toata lumea (nu ca asta n-ar fi fost adevarat). De la vorbareata secretara la carcotasul maistru, de la atragatorul sef al sindicatului (ei, nu se aprinde niciun beculet?) la vecinii rauvoitori, Lucy trebuie sa se confrunte cu toata lumea, asta in timp ce Renee Zellweger se incrunta si tuguie din buze, incat n-ai cum sa nu-ti aduci aminte de acel "cronic narcissistic squint" din caraghioasa impersonare a lui Zellweger realizata de Tracey Ullman in emisiunea ei, State of the Union (vezi aici).

Nou-venita in oras e de vazut, dar fara mari asteptari.

Ca tema pentru acasa, ar trebui urmarit (vezi mai jos) un clip de promovare al filmului He's Just Not That Into You, o promitatoare comedie romantica al carei afis este plin de staruri (Ben Affleck, Jennifer Aniston, Jennifer Connelly, Drew Barrymore s.a.). Cei trei actori principali, Justin Long, Bradley Cooper si Kevin Connolly, dovedesc in acest clip ca in filmul lor NU apar cel putin zece dintre cliseele specifice comediilor romantice. Ar fi interesant de numarat cate dintre aceste clisee se regasesc in New in Town...

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells