Nicolas Cage: jurnal românesc

de Gloria Sauciuc în 14 Dec 2010
Nicolas Cage: jurnal românesc

Nicolas Cage a petrecut 55 de zile în România, începând cu data de 21 octombrie, cu ocazia filmărilor la Ghost Rider 2. Marţi, 14 decembrie, va fi ultima zi în care se va spune motor pentru Spirit of Vengeance pe anul 2010, urmând ca întreaga echipă a filmului să revină în Bucureşti pe 3 ianuarie.

Chiar dacă nu a acordat încă interviuri presei, Cage ar putea fi descris ca o persoană deschisă, prietenoasă cu cei care îi cer autografe sau doresc să facă poze cu el. Se aşază în cadru cu plăcere pentru a fi imortalizat pe pelicula fotografică, deşi - în cei aproape 30 de ani de carieră - apare în aproximativ 70 de filme.

Johnny Blaze ar putea fi primul rol care ne vine în minte când spunem "Nicolas Cage", dar actorul va râmâne în istoria cinema-ului pentru o mulţime de alte personaje. Cele care au însemnat puncte de maximă intensitate în cariera sa au fost Sailor Ripley în Wild at Heart/Suflet sălbatic  (1990) -  film cu care David Lynch obţinea Palme d'Or-ul la Cannes, dar mai ales Ben Sanderson din Leaving Las Vegas/Părăsind Las Vegas-ul (1995), pentru care Cage lua Oscarul. Un concurs lansat luni de Cinemagia pe Facebook îi provoacă pe cinefili să scrie despre cel mai bun rol al lui Cage. Poţi participa acolo sau scrie chiar aici un comentariu legat de cel mai bun rol al lui Cage.

Deşi un actor de succes, problemele financiare nu l-au ocolit. La începutul lunii octombrie a acestui an, un raport citat de tmz.com indica faptul că actorul datorează Fiscului american peste 6,6 milioane de dolari, pentru neplata unor taxe şi impozite. Presat de situaţia financiară, se pare că Nicolas Cage a acceptat să facă Ghost Rider 2 pentru doar şapte milioane de dolari. Dacă actorul ar fi ţinut un jurnal al filmărilor sale pe teritoriul ţării noastre, probabil că ar fi arâtat în genul celui pe care vi-l propunem mai jos.

  • Vineri, 29 octombrie Am bifat concertul susţinut de Herbie Hancock la Sala Palatului.
  • Sâmbătă, 30 octombrie Sunt invitatul special la balul de caritate de Halloween, organizat de Asociaţiei Ovidiu Rom; Leslie Hawke este preşedinte şi co-fondator al Asociaţiei.
  • 1 noiembrie - 6 noiembrie Chiar în prima zi din noiembrie încep filmările la Ghost Rider 2. Circulaţia este închisă pe porţiunea cuprinsă între Hidrocentrala Vidraru şi Barajul Vidraru. Filmez pe Transfăgărăşanul. Benett Walsh spune că e cel mai frumos drum din lume.
  • Marţi, 9 Noiembrie 2010 La Castelul Corvinilor din Hunedoara sunt în toi amenajările pentru filmări.
  • Miercuri, 10 Noiembrie 2010 Filmez pe ceea ce localnicii numesc "viitoarea centură a Sibiului". Pe distanţa de câţiva kilometri între podurile Agnita şi Bungard voi fi filmat în maşină, discutând cu Violante Placido, care joacă rolul Nadyei.
  • Joi, 11 noiembrie Se toarnă în Biserica Franciscană din centrul istoric al Sibiului. Johnny Blaze, personajul meu, merge în biserică să se reculeagă. Seara o rezerv vizitării oraşului. Nu voi mai sta la Villa Astoria, mă mut în apartamentul prezidenţial din Continental Forum. Clădirea este situată la marginea centrului istoric al oraşului.
  • Vineri, 12 noiembrie Am scene în centrul oraşului Sibiu. Regizorul ia cadre de genul "cărţilor poştale" cu Sibiul. În a doua parte a zilei, vizitez Sighişoara.
  • Sâmbătă, 13 Noiembrie 2010 Închei filmările la Sibiu. Ceea ce s-a turnat pe Transfăgărăşanul şi în Sibiu va ocupa o pondere de aproximativ 20 de minute în film, mi-a spus Benett.
  • Luni, 15 noiembrie 2010 Echipa de filmare a producţiei Ghost Rider 2 a început turnarea la Castelul Corvinilor din Hunedoara, cu 20 de cascadori, bărbaţi costumaţi în călugări (Ordinul Arhanghelului Mihail), în prezenţa unei echipe SWAT înarmată până în dinţi; azi sunt liber, personajul meu nu e inclus în scenă.
  • Marţi, 16 noiembrie La Castelul Corvinilor este realizată una dintre multele scene spectaculoase, un cascador urmând să cadă de pe un zid, de la 15 metri înălţime.
  • Vineri, 19 Noiembrie 2010 Echipa se instalează la Târgu Jiu, unde se vor filma scene în cariera de la Roşia.
  • Ultima parte a lunii noiembrie Filmat în zona Dridu - Telega - Câmpina (judeţele Ialomiţa şi Prahova).
  • Miercuri, 1 decembrie În Anglia, acasă, pentru a-i lăsa pe Alice şi Kal-el.
  • Luni, 6 decembrie Din nou în Bucureşti.
  • Marţi-miercuri, 7-8 decembrie Filmări de noapte în cartierul bucureştean Berceni.
  • Sâmbătă spre duminică, 12-13 decembrie Petrecere privată. Îmi ies din fire la plecarea din club.
  • 14 decembrie 2010 Ultima zi de filmare la Ghost Rider 2 în decorurile de la Castel Film. Pe 3 ianuarie, înapoi la Bucureşti.

 

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Al3xX09 pe 14 decembrie 2010 11:48
Interesant:)
Sergiu pe 14 decembrie 2010 12:36
Super tare daca stiam mergeam acasa la Hunedoara poate prindeam ceva faze :>...Sunt nerabdator sa vad filmul, clar la cinema....se aude ceva de 3D? :)
E zapada buna...poate prinde prin film...astept noutati Cinemagia!

MissBlossom01 pe 14 decembrie 2010 13:40
Frumos :D.
PRINCESS1 pe 14 decembrie 2010 14:17
Foarte interesant....... ma bucur ca s-a filmat la noi in tara. Nicolas Cage este unul din actorii mei preferati. Felicitari si mai asteptam vizita lui in tara.
elenuka28 pe 14 decembrie 2010 14:27
Foarte frumos! Intradevar, Transfagarasanul este cel mai frumos drum din lume :).
criboscel pe 14 decembrie 2010 14:59
haha...eu stau langa Campina...dar am aflat abia a 2-a zi dupa ce s-au incheiat filmarile....
Iulian pe 14 decembrie 2010 16:10
Nu vedeti ca jurnalul asta e obiectiv?:) As fi vrut unul subiectiv.
MissBlossom01 pe 14 decembrie 2010 17:02
De unde.
Gabriel pe 15 decembrie 2010 15:09
nu este adevarat a filmat mai multe zile in cariera Rosia
Sucre pe 15 decembrie 2010 15:29
Cand a fost la WC ? ca nu vad. Nicolas Cage este un actor superb , in poze se vede ca a avut nevoie de ceva schimbari si sacrifici pentru acest rol , dar acuma media , din lipsa de subiecte si creativitate fac orice... nu e primu care a filmat in Romania , avem si noi castelul lui Dracula , in rest... 50 Cent cand a venit aici nici nu stia unde e... (nu sunt fan 50 )
starcx pe 15 decembrie 2010 17:53
Ultima parte a lunii noiembrie ma cert cu unu in fata unui restaurant fara sa stiu ca sunt filmat
Eustake pe 16 decembrie 2010 11:57
Cumva inspirata stirea de Userul Barbaru :))?
Gloria pe 16 decembrie 2010 13:39
Ei, ideea era anterioara comentariului lui Barbaru. Dar am spus asa ca sa se oftice. Lui ii place sa ma tot apostrofeze, dupa ce i-am mai sters comentarii... sa le descriu eufemistic: cu care se facea de ras...
eu pe 16 decembrie 2010 18:03
Ahahahahahha. Ce ma amuza.... :)) Din intamplare am lucrat pentru filmul acesta si lucrurile dinauntru se vad altfel. Ma bucur ca va entuziasmeaza, dar munca e f grea, oamenii sunt extrem de haini, Nicolas in schimb e f ok. Am multe amintiri placute cu el, ceea ce m-a motivat sa continui proiectul.. Mai multe nu dau din casa.. Desi as mai putea adauga ca echipa straina e mult mai ok decat ai nostri, strainii se plang de cateringul de la Dada si betele in roate pe care le pune Castel Film-ul cu regulile lor prostesti, sistem comunist. Sincer, nu cred ca se vor mai intoarce oamenii astia vreodata aici, desi ne-am inteles foarte bine cu ei... sistemul Castel e varza si prastie..
HB pe 21 decembrie 2010 13:38
Ma tara asta a fi printre cele mai frumoasse tari din europa dar numai daca nu ar fi locuita
Crissa pe 28 decembrie 2010 21:44
Macar atat... se se mai filmeze si pe la noi.. Oricum, Nicolas Cage un om deosebit imi pare; fara fite, deschis, fff ok mi-a parut , asa ca "spectator extern".. :) se pare ca am rata data de 7-8 decembrie...cu toate ca eram in zona :)
alex_il_fenomeno pe 24 noiembrie 2011 20:15
wow , cat de precis poate sa fie jurnalul starului !
Tyybi1 pe 13 septembrie 2012 17:30
Daca nu ma insel, acest film s-a filmat pe Transfagarasan.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells