Noaptea vine în India, din 5 decembrie

28 Nov 2014
Lăudatul film spaniol cu Clara Vodă în rolul principal are premiera vinerea viitoare

Lungmetrajul Noaptea vine în India/ Anochece en la India, de Chema Rodríguez, o coproducţie Spania-România-Suedia, va intra în cinematografele din România pe 5 decembrie. Filmul spune povestea lui Ricardo (Juan Diego) care, în tinereţe, ducea tineri hippie în India, cu duba. El şi-a petrecut, însă, ultimii zece ani de viaţă într-un scaun cu rotile din cauza unei boli incurabile. Pentru că ultima lui dorinţă este să moară pe malul fluviului Gange, va face o ultimă călătorie în India, alături de asistenta lui din România, Dana, interpretată de Clara Vodă.

Noaptea vine în India a obţinut două trofee importante la Festivalul de Film Spaniol de la Málaga, pentru cel mai bun actor (Juan Diego) şi pentru cel mai bun montaj (José M. G. Moyano).

“Când mă întreabă cineva despre genul filmului Noaptea vine în India, nu ştiu ce să răspund. Ar putea fi o aventură dramatică cu accente de comedie sau o comedie dramatică în contextul unei aventuri de iniţiere”, a povestit Chema Rodríguez.

Aventura lui Ricardo şi personajul din film sunt poveşti reale. Filmul este o ecranizare a cărţii "Noaptea vine în Kathmandu" publicată de regizor în 2003 şi prezintă povestea lui Lorenzo del Amo. Lorenzo a trăit în India în anii '70, ţara unde a cunoscut-o pe Adinda, femeia care a inspirat caracterul ”fantomă” al Gadhali. Alături de ea a trăit cei mai fericiţi ani din viaţa până când Adinda l-a părăsit pentru un nord-american cu o situaţie materială mai bună şi un aspect mai puţin hippie decât al lui Lorenzo. Întors în Europa, Lorenzo a cumpărat o dubă şi a început o afacere în turism, iniţial destinaţiile vizau ţările din Estul continentului, mai târziu extinzându-se şi în Africa. Acolo, în timp ce înota în râul Niger, a avut un accident şi a rămas paralizat. De atunci, el este într-un scaun cu rotile şi visează să se întoarcă în India.

Colaborarea dintre regizor şi Clara Vodă a fost una extrem de reuşită.
"Clara Vodă este o actriţă superbă, un om incredibil de sensibil, iar din momentul în care am văzut-o în Eu când vreau să fluier, fluier, am ştiut că ea trebuie să fie Dana. La fel cum am vrut ca Juan Diego să fie Ricardo, de la bun început, Clara a fost prima şi singura mea opţiune pentru Dana. Interpretarea şi capacitatea ei de a transmite sentimente într-un mod natural, fără a vorbi, folosindu-şi doar ochii şi expresia ei... Am văzut şi alte titluri din filmografia ei şi a fost o mare plăcere să lucrez cu ea. Interpretarea ei din Noaptea vine în India, unde are un rol principal, este genială. Filmul nu ar fi fost la fel fără ea”, a completat regizorul.

Noaptea vine în India este primul lungmetraj de ficţiune al lui Chema Rodriguez, după ce a realizat peste 50 de documentare de televiziune şi trei documentare pentru cinema.

Filmările s-au desfăşurat în România, Turcia, Spania şi India
„A fost palpitant să filmăm o parte din ”Noaptea vine în India” în Bucureşti, astfel am avut ocazia să cunosc foarte multe persoane talentate. Îmi place foarte mult cinematografia română contemporană, admir generaţia tânără de cineaşti români (Cătălin Mitulescu, Florin Şerban, Cristi Puiu, Cristian Mungiu etc)”, a declarat regizorul.

Filmul va rula începând din 5 decembrie la Noul Cinematograf al Regizorului Român, fiind distribuit de Strada Film Internaţional.

Exploreaza subiecte similare:

Clara Vodă, Chema Rodriguez, Juan Diego, Anochece en la India

Alte știri din cinema

Gojira recomandă. Ce e de văzut la cinema și pe streaming săptămâna aceasta

„Cel mai malefic film văzut în ultima vreme”, plus un film românesc „de la cel mai prolific creator de conținut de la noi”, filme sentimentale, seriale cu umor de situație

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Laurent Cantet, regizorul francez care a câștigat Palme d'Or pentru Entre les murs, a murit

Distins cu Palme d'Or de către un juriu prezidat de actorul american Sean Penn, filmul prezintă un sistem de învățământ care se luptă să-și îndeplinească misiunile didactice și sociale

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells