Omuleţul lui Gopo la Carnavalul Internaţional al Copiilor de la Veneţia

de Cinemagia în 31 Ian 2013
Omuleţul lui Gopo la Carnavalul Internaţional al Copiilor de la Veneţia

Animaţiile maestrului Ion Popescu-Gopo (1923-1989) Scurtă istorie, 7 arte, Ecce homo!, Quo vadis homo sapiens?, Sport, Şi totuşi se mişcă, Animagic film, Tu, Ucenicul vrăjitor vor fi priectatate la Veneţia, între 2 şi 12 februarie, în cadrul Carnavalului Internaţional al Copiilor.

Evenimentul, organizat de Institutul Român de Cultură şi Cercetare Umanistică de la Veneţia, se intitulează "Omuleţul lui Gopo" şi este dedicat celebrării a 90 de ani de la naşterea maestrului Ion Popescu-Gopo (1923-1989), pionier al filmului de animaţie românesc, artist vizual şi creator al personajului care l-a făcut celebru şi care i-a adus recunoaşterea internaţională în 1957 (Palme d’Or la Cannes pentru Scurtă istorie).

Cu sprijinul acordat de Dacin Sara, Arhiva Naţională de Filme şi Centrul Naţional al Cinematografiei din România, Institutul Român de Cultură şi Cercetare Umanistică de la Veneţia participă la invitaţia Fundaţiei Bienalei de la Veneţia, la cea de-a IV-a ediţie a Carnavalului.

Omuleţul Gopo va prezenta cu ironie şi inteligenţă cum au apărut artele, cum a evoluat omul, încotro se îndreaptă şi răspunde la multe alte întrebări legate de existenţă şi problemele cu care se confruntă omenirea.

Taguri:  Ion Popescu-Gopo

Părerea ta

Spune-ţi părerea
AndreBlack pe 31 ianuarie 2013 20:09
Super , ma bucur ca sunt proiectate si in alta tara .
SANDA45 pe 2 februarie 2013 14:57
o sa fie cv
alex_il_fenomeno pe 22 februarie 2013 11:33
Total meritat, avand in vedere la ce realizari a avut Gopo!

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells