Oscar 2019 – se amână introducerea categoriei „Cel mai popular film”

de Cristina Grigore în 7 Sep 2018
Academia Americană de Film a hotărât că este cazul să mai analizeze această decizie controversată

Decizia Academiei Americane de Film de a introduce o categorie nouă la Oscaruri, „Cel mai popular film”, a stârnit multe comentarii atât din partea publicului, cât şi din partea celor din industrie. Drept urmare, cei aflaţi la conducerea Academiei au hotărât, potrivit unui comunicat oficial, preluat de Variety.com, să nu introducă noua categorie începând cu cea de-a 91-a ediţie a premiilor Oscar, pentru a avea, astfel, timp de analiză.

„Am mai făcut modificări în anii trecuţi, am făcut şi anul acesta şi vom continua să evoluăm, respectând moştenirea ultimei perioade la Oscar”, a spus directorul executiv al Academiei, Dawn Hudson. Principala obiecţie a pubilcului, presei şi reprezentanţilor industriei de film a reprezentat-o obscurul proces prin care urma să fie evaluaţi candidaţii la „Cel mai popular film”.

Noua categorie propusă face parte dintr-o serie de măsuri luate de Academie la cererea postului ABC, cel care transmite ceremonia de premiere şi care a raportat cifre de rating din ce în ce mai mici în noaptea galei. S-a decis astfel ca durata ceremoniei să fie micşorată – nu va mai depăşi trei ore. Pentru a face posibil acest lucru, unele premii tehnice vor fi anunţate în timpul pauzelor publicitare, lucru de asemenea criticat la scară largă, deoarece afectează o categorie a industriei ale cărei merite sunt şi aşa prea puţin recunoscute.

Exploreaza subiecte similare:

oscar 2019

Alte știri din cinema

Reacţii la The Acolyte, serialul al cărui rating este dezactivat pe Imdb

Serialul Star Wars este disponibil de azi pe Disney+, şi în România

Anna Próchniak: „Am simțit o responsabilitate uriașă și am știut toți că aceasta este o poveste atât de importantă de spus lumii”

O nouă producție originală SkyShowtime, The Tattooist of Auschwitz, se lansează în România! Toate cele șase episoade vor fi disponibile pe platforma de streaming începând cu data de 7 iunie. Mini-seria este regizată de Tali Shalom-Ezer, iar din distribuție fac parte Jonah Hauer-King, Anna Próchniak, Harvey Keitel și Melanie Lynskey.

Şefa de la Lucasfilm deplânge reacţiile fanilor la noile seriale Star Wars

Ce oameni răi: după Ridley şi Ahsoka, a venit rândul lui The Acolyte să stârnească furia fanilor

Merită un munte de lasagna: Garfield domină din nou topul încasărilor

Cele trei premiere ale săptămânii trecute nu au reuşit să îl întreacă pe motanul portocaliu

Părerea ta

Spune-ţi părerea
unkn0wn pe 8 septembrie 2018 14:48
Oricum Oscar-ul se acorda numai porcariilor care promoveaza: politically correctness, meetoo, leftism si alte tampenii care nu pot fi numite filme !!!!

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells