„Poliţist, adjectiv”, succes la New York Film Festival

29 Sep 2009
„Poliţist, adjectiv”, succes la New York Film Festival

Pentru a doua oară în trei ani, România este prezentă în selecţia oficială a prestigiosului New York Film Festival, de această dată cu „Poliţist, adjectiv”, care este şi propunerea României la Oscar, categoria film străin.

Producţia a fost extrem de aşteptată de critica de film americană, care - de la The New Yorker la Variety - a salutat selecţia lui în festival. În prima cronică dedicată festivalului de către The New York Times, „Poliţist, adjectiv” este menţionat alături de filmele unor veterani precum Alain Resnais sau Manoel de Oliveira, iar criticul Manohla Dargis îl descrie drept o „comedie absurdă perfect ritmată şi cu fierbere la foc mic (...) bine stăpânită vizual şi în ton”, în al cărei „magistral punct culminant, un simplu dicţionar este transformat într-o armă de control”.

Proiecţiile cu public au fost programate pentru 28-29 septembrie, filmul urmând a participa în continuare la Chicago Film Festival în luna octombrie, pentru a fi apoi lansat de către IFC Films în circuitul cinematografelor americane în luna decembrie. Urmărit cu sufletul la gură la proiecţia de presă, noul film al lui Corneliu Porumboiu se înscrie în linia valului de opere care menţin de de câţiva ani remarcabila vizibilitate în lume a artelor româneşti.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells