Predicţii. Iată care vor fi filmele cu cele mai mari încasări în vara lui 2016

de Gloria Sauciuc în 24 Mar 2016
De la filmele cu supereroi la multașteptatele continuări, vara lui 2016 se anunţă plină de poveşti ambiţioase cu excese de efecte speciale, care vor încasa oricum o groază de bani

Sezonul de vară al blockbusterelor începe tot mai devreme de la an la an, debutând deja oficial în această săptămână cu „Batman v Superman: Zorii dreptății”. Această listă nu va conține investiţii riscante precum remake-ul „Ghostbusters” doar cu femei, spin-off-ul „Huntsman” pe care nimeni nu l-a cerut sau continuarea „Now You See Me”. Este vorba strict despre inevitabilii campioni ai încasărilor, care vor marca un loc râvnit în istoria box office-ului mondial. Iată, via WhatCulture.com, previziunile privind filmele cu cele mai mari mari încasări din vara anului 2016.

12. Jason Bourne

Predicţia pentru încasări: 490 milioane de dolari

De ce va fi un hit: După rolul său cu cel mai de succes box-office de până acum în „Marţianul” lui Ridley Scott, putem spune că Damon se află la apogeul statutului său de star. În plus, fiecare film Bourne în care a jucat Damon a încasat mai mult decât cel precedent și se pare că, după performanţa mediocră a lui Jeremy Renner din „Moştenirea lui Bourne”, fanii sunt nerăbdători să-l revadă pe Damon, ceea ce sugerează o predicţie puţin peste „Ultimatumul lui Bourne”, care a încasat 442,8 milioane de dolari în 2007.

11. Cartea Junglei

Predicţia pentru încasări: 520 milioane de dolari

De ce va fi un hit: Niciodată să nu subestimaţi puterea Disney, cu toate că încasările vor fi probabil mai mici decât cele de la recentul lor live-action „Cenuşăreasa” (542,7 milioane de dolari). Imaginile uimitoare și toate starurile care sunt vocile personajelor ar trebui să transforme filmul într-un hit, indiferent dacă este bun sau nu. Are practic trei săptămâni la dispoziţie fără concurenţă, înainte să se lanseze „Căpitanul America: Războiul civil”.

10. Suicide Squad

Predicţia pentru încasări: 540 milioane de dolari

De ce va fi un hit: Publicul nu se mai satură de Joker, iar marketingul a făcut o treabă excelentă poziţionându-l ca fiind mai întunecat şi mai îndrăzneţ decât oricare rău din „Gardienii galaxiei”, un film distractiv despre o bandă de neisprăviți iconici care dezlănţuie dezastre. În plus, prezența lui Will Smith cu siguranță nu va afecta perspectivele de box-office, dimpotrivă. „Suicide Squad” are şi o dată de lansare perfectă: nu are practic nici o concurență serioasă, cu buget mare pentru tot restul verii, ceea ce ar putea permite un box-office „gras” timp de mai multe luni.

9. Alice în Ţara Oglinzilor

Predicţia pentru încasări: 590 milioane de dolari

De ce va fi un hit: Filmul Alice în Ţara Minunilor a încasat în 2010 uimitoarea sumă de 1,025 milioane în ciuda faptului că nu a fost prea grozav, așa că acest aspect nu contează. Filmul este Disney, adică, în esență, o maşină de făcut bani. Sunt aproape de zero șansele ca această fantezie - ce se bazează pe efecte speciale şi staruri internaţionale - să încaseze mai puțin de jumătate decât cel din 2010.

8. The Secret Life of Pets/Singuri acasă

Predicţia pentru încasări: 650 milioane de dolari

De ce va fi un hit: Trailerele de până acum sunt surprinzător de ilare, dar cel mai important, este opera celor din spatele francizei „Sunt un mic ticălos”, care a avut un succes nebun ce a culminat cu un box office de 1,159 milioane de dolari la lansarea „Minionilor”, vara trecută. Marketingul profită de asocierea cu Minionii, iar copiii mici iubesc animalele antropomorfe. În plus, se pare că are şi poante substanțiale pentru adulți, aşadar se anunţă un mare succes...

7. Independence Day: Resurgence

Predicţia pentru încasări: 660 milioane de dolari

De ce va fi un hit: Originalul „Ziua Independenţei” a avut uluitoare încasări de 817,4 milioane de dolari în 1996, care, adaptaţi la inflație, ar însemna 1,23 miliarde de dolari în 2016. Marketingul joacă puternic pe nostalgie și popularitatea imensă a filmului original, ceea ce garantează că filmul apocaliptic cu un buget de 200 de milioane de dolari nu va avea nicio problemă să-şi recupereze banii.

6. X-Men: Apocalypse

Predicţia pentru încasări: 710 milioane de dolari

De ce va fi un hit: „Viitorul este trecut” a avut încasări impresionante de 747,9 milioane de dolari în 2014. Pentru că lipseşte Hugh Jackman, „Apocalypse” înseamnă că probabil nu va avea încasări la fel de impresionante, dar nu există nici un motiv pentru a pune la îndoială potențialul lui Bryan Singer de a oferi un film solid de divertisment pentru cinefili şi fani deopotrivă.

5. Ice Age: Collision Course

Predicţia pentru încasări: 790 milioane de dolari

De ce va fi un hit: Ultimele două filme ale seriei au încasat sume uriaşe: 884,4 milioane de dolari, respectiv 877,2 milioane de dolari, astfel încât estimările de cira 800 ar putea fi foarte mici dacă există încă un public pentru aceste filme. Toată lumea îl iubește pe Scrat, filmele sunt bine animate şi uşor de digerat și, practic, funcționează foarte bine ca ajutoare de bonă timp de 90 de minute. Singurul său concurent este „Pete’s Dragon”, care se va lansa cu 3 săptămâni înainte; în afară de acesta, are un drum clar spre un box-office record al filmelor de familie.

4. Angry Birds – Filmul

Predicţia pentru încasări: 840 milioane de dolari

De ce va fi un hit: Deoarece jocul de telefon mobil este un fenomen la nivel mondial, generând profituri de miliarde de dolari, ca să nu mai vorbim de linia uriaşă de produse ridicole şi seria de parcuri tematice. Animația se anunţă pline de culoare, gaguri şi poante pentru copii și cu siguranță va da startul unei francize de filme de animație de mare succes.

3. Batman V Superman: Zorii dreptăţii

Predicţia pentru încasări: 1,1 miliarde de dolari

De ce va fi un hit: Pentru că Batman se luptă cu Superman, OK? În plus, se estimează ce filmul ar putea încasa până la 350 de milioane de dolari la nivel mondial doar în weekend-ul său de lansare, adică mai mult de jumătate din întregul box-office al „Omului de oțel”. Este sigur să afirmăm că, dacă un film doar cu Superman poate încasa 668 de milioane de dolari, combinaţia cu Batman și încăierarea celor doi are potenţialul să sară de miliard (având în vedere că numai saga lui Nolan a depăşit 1,08 miliarde cu „Cavalerul negru: Legenda renaşte”).

2. În căutarea lui Dory

Predicţia pentru încasări: 1,3 miliarde de dolari

De ce va fi un hit: Originalul din 2003 a avut încasări uluitoare de 936,7 la box office, și nu există niciun motiv să credem că această continuare tardivă nu va atinge cel puţin această cifră, şi din cauza inflaţiei inflației („În căutarea lui Nemo” în 2016 ar fi încasat aproximativ 1,2 miliarde de dolară), precum și faptul că acesta poate atrage o audiență dublă formată din cei care au crescut cu originalul și că mulți dintre aceștia au acum propriii lor copii. „În căutarea lui Nemo” ocupă până în prezent a doua poziţie în topul celor mai mari încasări Pixar, iar „În căutarea lui Dory” va călca probabil pe urmele continuărilor de la „Povestea jucăriilor”, consolidând statutul Pixar de producător de animaţii ce bat recorduri. Timp de o lună întreagă, singura sa competiție notabilă, dar nu serioasă, este „The BFG”.

1. Căpitanul America: Războiul civil

Predicţia pentru încasări: 1,6 miliarde de dolari

De ce va fi un hit: În primul rând este film Marvel şi este considerat a fi „Răzbunătorii 2,5”, deci va avea probabil un succes similar: dacă „Iron Man 3” poate face 1,21 miliarde de dolari, atunci un film despre un supererou în luptă va sări fără efort peste această cifră și, probabil, va depăşi încasările de anul trecut ale filmului „Răzbunătorii: Sub semnul lui Ultron (1,4 miliarde de dolari). Cel mai mare obstacol al său este, desigur, filmul iniţial (1,51 miliarde de dolari), dar ideea de confruntare între Echipa Iron Man și Echipa Căpitanului America, idee pe care se bazează şi marketingul, este pur și simplu prea suculentă pentru a fi ignorată.

Exploreaza subiecte similare:

Jason Bourne, The Jungle Book, Suicide Squad, Alice Through the Looking Glass, The Secret Life of Pets, X-Men: Apocalypse, Ice Age: Collision Course, The Angry Birds Movie, Batman V Superman: Dawn of Justice, Finding Dory, Captain America: Civil War

Alte știri din cinema

Gojira recomandă. Ce e de văzut la cinema și pe streaming săptămâna aceasta

„Cel mai malefic film văzut în ultima vreme”, plus un film românesc „de la cel mai prolific creator de conținut de la noi”, filme sentimentale, seriale cu umor de situație

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Laurent Cantet, regizorul francez care a câștigat Palme d'Or pentru Entre les murs, a murit

Distins cu Palme d'Or de către un juriu prezidat de actorul american Sean Penn, filmul prezintă un sistem de învățământ care se luptă să-și îndeplinească misiunile didactice și sociale

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
camaleonii pe 26 martie 2016 23:03
Batman V Superman: Zorii dreptăţii va trece cu siguranta pragul de 400 de milioane pana la sfarsitul acestui weekend. Probabil se va opri undeva la 420-430 de milioane.
In schimb nu inteleg de unde atata incredere in Căpitanul America: Războiul civil. Daca Avengers impreuna cu Hulk, Thor si restul de echipa au strans 1.4 miliarde, este f. greu ca Iron Man vs CA sa depaseasca cifra. Va strange peste 1 miliard cu siguranta, insa probabil se va opri la 1.2. Mai mult nu vad cum ar putea strange.

Cinefilus pe 27 martie 2016 00:09
Da, dar problema e ca flmul are reviews negative in America. Asta poate afecta...vom vedea.
mihnea_aspru95 pe 28 martie 2016 02:43
Am ghicit ca va trece peste 420 milioane de dolari (in acest week-end, uita-te pe pagina asta ca am scris undeva: http://www.cinemagia.ro/filme/batman-v-superman-dawn-of-justice-589719/reviews/), asa ca si aicea cred ca am dreptate (de fapt mai bine zis am estimat, m-am orientat).
DarkRazor pe 27 martie 2016 00:35
Ce prostie... sigur va avea succes la box office fiindca e film Marvel. E doar un alt film pentru copii.
Phantom_sub pe 27 martie 2016 21:14
Nu prea iti recomand sa duci copii la filmul asta. E foarte intunecat si in primul act e mai mult o drama socio-politica ce poate fi inteleasa doar de adulti. Nu judeca doar daca nu-ti place.
DarkRazor pe 28 martie 2016 00:05
Cum de l-ai vazut inainte?
danny987 pe 27 martie 2016 01:37
Dory si BVS-rocada la predictii.
cavallioty pe 27 martie 2016 17:56
din top 4 doar BvS are sanse reale sa ajunga la suma respectiva,Apocalypse are sanse mari sa intreaca Days of Future Past chiar daca nu este Wolverine,dar vom afla asta undeva in toamna
xerses pe 27 martie 2016 22:40
Pentru incasari nu-mi fac eu probleme; eu merg la un film ca imi doresc sa-l vad, nu pentru ca i se face prea multa reclama...
Skynet.Zbenga pe 29 martie 2016 06:46
Cred ca predictiile sunt prea optimiste pentru Captain (as zice intre $1,1-14 mld), pentru Dory (undeva intre $700-$1 mld), Angry Birds si prea pesimiste pentru Alice, Suicide Squad (peste $600 mil).
Si intotdeauna pot aparea surprize

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells