Premierele săptămânii 12-18 mai 2017

de Ştefan Dobroiu în 12 Mai 2017
Află ce-i de văzut weekend-ul acesta pe marile ecrane!

Continuarea unei francize de succes, o animaţie destinată celor mai mici spectatori şi un "thriller comic" "made in Romania", iată oferta săptămânii în ceea ce priveşte premierele din cinematografe. Acest weekend este o nouă dovadă că luna mai, deja supranumită luna blockbusterelor, oferă cinefililor ori filme foarte mari, ori filme foarte mici. Iată mai jos recomandările noastre.

În acest weekend Cinemateca Eforie programează prima ediţie a Bucharest Fashion Film Festival, un festival a cărui selecţie omagiază o serie de filme excelente a căror valoare este ridicată şi de prezenţa pe ecran a unor vestimentaţii inovatoare în epocă. Mai multe informaţii şi programul evenimentului, pe pagina de Facebook Bucharest Fashion Film Festival. Weekend-ul acesta Festivalul Filmului European se mută la Iaşi, unde proiectează între 12 şi 14 mai cele mai noi, premiate şi controversate producţii europene.

Poţi consulta pe site programul proiecţiilor pentru a vedea cum strecori o vizită la cinema în planurile de distracţie ale acestui sfârşit de săptămână şi, dacă vrei să intri la film fără să stai la coadă, apasă butonul "Cumpără bilet" de sub afişele filmelor pentru a folosi cea mai rapidă, practică, modernă şi lipsită de bătăi de cap metodă de achiziţionare a biletelor!

Alien: Covenant
Nu mai e mult şi se împlinesc patru decenii de la lansarea lui Alien, în 1979. Regizorul Ridley Scott se întoarce la universul creat atunci cu Alien: Covenent, continuare a prequel-ului Prometheus, care reuşeşte să extindă lumea Alien şi să-i reambaleze, într-o oarecare măsură, mitologia. Acţiunea are loc la zece ani după evenimentele din Prometheus şi urmează aventurile navei Covenant, pornite în căutarea unei planete îndepărtate unde membrii echipajului şi cei 2000 de colonişti cufundaţi în somn criogenic ar trebui să fondeze o colonie umană. Doar că un misterios mesaj venit de pe o planetă ce iniţial pare a fi extrem de primitoare pentru oameni schimbă itinerariul şi îi expune pe navigatori unei noi confruntări cu xenomorfii. Cu o abordare de slasher horror, Covenant schimbă cumva direcţia francizei, entuziasmându-i pe unii fani ai acestia şi supărându-i pe alţii. Chiar dacă scenariul nu reuşeşte să te facă să îţi pese de personaje, sequel-ul este clar deasupra predecesorului său.

Cronica noastră, aici.

Ultima zi
După ce anul trecut câştiga premiul pentru Cel mai bun film din secţiunea Zilele Filmului Românesc de la festivalul Transilvania, iată că al doilea lungmetraj al lui Gabriel Achim, promovat drept un "thriller comic" face în sfârşit cunoştinţă cu publicul din România. Premisa se potriveşte foarte bine umorului regizorului: Adrian (Mimi Brănescu), un bărbat dintr-un oraş de provincie, vrea să se călugărească şi este condus la mănăstire de primarul localităţii (Doru Ana), poliţistul local (Adrian Văncică) şi liderul asocieţiei tinerilor creştini (Adrian Ciglenean). Contrastul dintre preocupările lui Adrian şi planurile secrete ale primarului sunt coloana vertebrală a thrillerului, în timp ce mentalitatea de funcţionar provincial este explorată cu aplomb în deraierile comice ale scenariului.

Deep: O aventură nesfârşită
Celor mai mici dintre spectatori le este destinată această animaţie care ar putea să-i înveţe o foarte oportună lecţie "verde". Acţiunea are loc în viitor, când oamenii au părăsit Terra, iar planeta este acoperită aproape în întregime de apă. Micul Deep, o caracatiţă pusă pe şotii, trăieşte fericit în colonia sa subacvatică, dar o boacănă a sa ameninţă viitorul tuturor semenilor săi. Pentru a-i salva micul Deep şi cei doi prieteni ai săi Evo şi Alice pornesc în căutarea New York-ului, acum scufundat sub ape. Evident, pe drum îi aşteaptă o mulţime de aventuri.

Cronica noastră, aici.

Ce film vei vedea weekend-ul acesta la cinema?

Exploreaza subiecte similare:

Ultima zi, Deep, Alien: Covenant

Alte știri din cinema

Gojira recomandă. Ce e de văzut la cinema și pe streaming săptămâna aceasta

„Cel mai malefic film văzut în ultima vreme”, plus un film românesc „de la cel mai prolific creator de conținut de la noi”, filme sentimentale, seriale cu umor de situație

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Laurent Cantet, regizorul francez care a câștigat Palme d'Or pentru Entre les murs, a murit

Distins cu Palme d'Or de către un juriu prezidat de actorul american Sean Penn, filmul prezintă un sistem de învățământ care se luptă să-și îndeplinească misiunile didactice și sociale

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells