Premierele săptămânii 13-19 iulie 2018

de Ştefan Dobroiu în 13 Iul 2018
Află ce-i de văzut weekend-ul acesta la cinema!

Cinci premiere ne aşteaptă săptămâna aceasta în cinematografe, dar şi o confruntare de proporţii: Dwayne Johnson şi efectele speciale şi Adam Sandler şi comedia animată pentru copii se luptă pentru prima poziţie în topul încasărilor. Oferta este completată de un interesant documentar românesc, un thriller maghiar şi o dramă filozofică italiană. Iată mai jos recomandările noastre.

Poţi consulta pe site programul proiecţiilor pentru a vedea cum strecori o vizită la cinema în planurile de distracţie ale acestui sfârşit de săptămână şi, dacă vrei să intri la film fără să stai la coadă, apasă butonul "Cumpără bilet" de sub afişele filmelor pentru a folosi cea mai rapidă, practică, modernă şi lipsită de bătăi de cap metodă de achiziţionare a biletelor!

Hotel Transylvania 3: A Monster Vacation/Hotel Transilvania 3: Monştrii în Vacanţă
Cea de-a treia parte a francizei atât de populare printre cei mici beneficiază de o schimbare de atmosferă după ce familia extinsă a lui Dracula (Adam Sandler) porneşte într-o croazieră pe mare. Ce nu ştie Drac este că Ericka, frumoasa lideră a echipajului vasului de croazieră, este de fapt moştenitoarea lui Abraham Van Helsing şi este pregătită să lupte cu toate armele din toate pentru a-i extermina pe simpaticii monştri. Animaţia abundă în glume fizice şi comic de situaţie, dar i s-a reproşat lipsa unui scenariu captivant.

Skyscraper/Infernul din zgârie-nori
"Filmul mi-a plăcut maxim când l-am văzut prima oară. Doar că pe atunci se numea Die Hard". Aşa sună una dintre reacţiile celor care au văzut deja Infernul din zgârie-nori, ale cărui similitudini cu action-ul care l-a transformat pe Bruce Willis într-un star global sunt mai mult decât evidente. De această dată în centrul atenţiei este Dwayne Johnson, în rolul unui veteran de război devenit, după pierderea unui picior, consultant în siguranţa celor mai înalte clădiri de pe glob. Când la noul job un incediu ameninţă siguranţa unuia dintre cei mai moderni mastodonţi imobiliari, eroul va fi gata de orice pentru a-şi salva familia captivă în gigantica clădire. Filmul a fost lăudat pentru inventivitatea efectelor speciale şi criticat pentru reţeta evident refolosită.

Mai multe despre film, aici.

Procesul
Documentar realizat de Claudiu Mitcu şi Ileana Bîrsan şi văzut prima oară acum mai bine de un an în cadrul festivalului Transilvania, Procesul se sincronizează excelent cu dezbaterea naţională pe tema justiţiei. Documentarul retrasează sinuosul itinerariu juridic al procesului lui Mihai Moldoveanu, un bărbat care a făcut ani grei de puşcărie deşi, susţine el, este nevinovat. Ce poate surprinde (şi în acelaşi timp frustra) publicul este faptul că realizatorii nu se erijează în apărători ai protagonistului, ci doar în exploratori ai parcursului acestuia, nefiind clar dacă Moldoveanu este sau nu un criminal. Filmul a făcut la istorie la festivalul Transilvania pentru că prima proiecţie a sa a fost urmată de o discuţie de aproape două ore, până târziu în noapte, între public, realizatori şi condamnat.

The Place/Localul
"Există ceva groaznic în fiecare dintre noi, iar cei care au şansa de a nu descoperi asta sunt cu adevărat norocoşi", spune unul dintre personajele noului film al lui Paolo Genovese. O explorare a naturii umane şi a distanţelor pe care le parcurgem (sau a hăurilor în care suntem dispuşi să ne afundăm) pentru a obţine ce ne dorim, filmul are un protagonist bizar: un bărbat care stă mereu la aceeaşi masă din acelaşi local promiţându-le interlocutorilor săi îndeplinirea celei mai arzătoare dorinţe în schimbul îndeplinirii unei anumite sarcini. Localul ajunge să sondeze şi una dintre ciudăţeniile firii umane: dezamăgirea care ne domină atunci când avem, practic, tot ce ne dorim...

Mai multe despre film, aici.

Budapest Noir
Dacă te întrebi când ai văzut ultima oară un thriller poliţist maghiar de epocă, iată că acum ai ocazia. După o premieră naţională în selecţia festivalului Transilvania, Budapest Noir ne poartă în 1936, când în partea rău famată a capitalei Ungariei este descoperit cadavrul unei tinere. Frumuseţea acesteia şi eleganţa veşmintelor îi surprind pe poliţişti, dar şi pe jurnalistul specializat în omoruri Zsigmond Gordon. În investigaţia sa, acesta se va trezi explorând o lume a celor mai abjecte dorinţe, o lume cu tentacule ce ating cele mai înalte eşaloane ale puterii. Curând va deveni evident că şi viaţa sa e în pericol...

Ce film vei vedea weekend-ul acesta la cinema?

Exploreaza subiecte similare:

Skyscraper , Hotel Transylvania 3: A Monster Vacation, Budapest Noir, Procesul, The Place

Alte știri din cinema

Regizorul iranian Mohammad Rasoulof, condamnat la biciuire și 8 ani de închisoare înainte de premiera noului său film la Cannes

Cel mai nou film al cineastului Rasoulof, The Seed of the Sacred Fig, va avea premiera în competiție la Cannes în mai.

28 Years Later, o nouă continuare a francizei cu zombie

Franciza 28 Days Later continuă cu al treilea film, 28 Years Later. Producția va avea premiera vara viitoare, pe 25 iunie 2025. Fanii seriei au așteptat 18 ani pentru o nouă poveste inspirată de hit-ul care l-a făcut cunoscut pe actorul Cillian Murphy.

Kristen Stewart și Oscar Isaac, cuplu căsătorit în thrillerul cu vampiri Flesh of the Gods

XYZ Films se ocupă de vânzările internaționale pentru acest film la viitorul Marché du Film de la Cannes

7 filme cu și despre tenis

Cu documentarul Nasty și lungmetrajul Challengers acum în cinematografe, haideți să trecem în revistă alte filme de care se pot bucura iubitorii sportului alb

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells