Premierele săptămânii 14-20 octombrie

de Ştefan Dobroiu în 14 Oct 2011
Premierele săptămânii 14-20 octombrie

O ecranizare după un bestseller de succes, o revizitare în format 3D după un roman al copilăriei, un câştigător de Oscar şi Globul de Aur şi o animaţie pentru cei mici, iată oferta cinematografelor din acest weekend. Poţi afla mai jos detalii despre fiecare film în parte sau poţi viziona trailerele celor patru productii.

Nu uita că diseară la cinema Patria este Creepy Animation Night, evenimentul cu scurtmetraje animate bizare organizat Anim'Est (detalii AICI), iar mâine seară are loc festivitatea de premiere a aceluiaşi festival.

One Day/O singură zi
În are pe afiş pe Anne Hathaway (care a trebuit să treacă la accentul britanic) şi Jim Sturgess şi reprezintă ecranizarea romanului scris de David Nicholls şi recent tradus în limba română sub numele O zi. Hathaway şi Sturgess sunt Emma Morley şi Dexter Mayhew, care se "combină" pentru o noapte la sfârşitul studiilor, în 1988, începând o prietenie lungă de două decenii. Interesant la abordarea din carte şi film este faptul că relaţia lor este explorată doar o singură zi din fiecare an, pe 15 iulie (ziua când s-au întâlnit, de fapt), autorul şi regizoarea făcând astfel un comentariu cu privire la viaţa unei generaţii de tineri din Marea Britanie.

 

Cei trei muschetari 3D
Dacă îţi doreşti o combinaţie între filmele de capă şi spadă şi Resident Evil (fără zombie de această dată), Cei trei muschetari este filmul tău. Regizorul Paul W.S. Anderson revizitează aventurile lui D'Artagnan, Athos, Porthos şi Aramis în format 3D, cu Milla Jovovich pe post de Milady, malefica eroină a lui Dumas. Printre crinoline, zulufi şi pantofiori cusuţi cu pietre preţioase, Milady strecoară mişcări de arte marţiale, totul în 3D. Orlando Bloom apare în rolul ducelui de Buckingham.

 

In a Better World
Clujenii au avut ocazia să vadă acest film premiat cu Oscar şi Globul de Aur în iunie, la TIFF. Povestea regizată de Susanne Bier face slalom între viaţa dintr-o tabără de refugiaţi din Africa şi monotonia gri dintr-un orăşel de provincie danez. Vieţile a două familii din Danemarca se întersectează şi astfel ia naştere o extraordinară, dar riscantă prietenie. Dar singurătatea, slăbiciunea morală şi durerea stau la pândă. Curând, prietenia se transformă într-o alianţă periculoasă şi într-o urmărire ce-ţi ia suflarea, în care însăşi viaţa este miza. Noul lungmetraj al lui Susanne Bier este o dramă despre distrugerea existenţei idilice şi despre greaua alegere între răzbunare şi pacifism.

 

Gaturro
S-au apucat şi spaniolii de film 3D, iar rezultatul poate fi pe placul celor mici de vineri la cinema. Gaturro este un motan simpatic şi liniştit, îndrăgostit până peste urechi de Agatha, o pisicuţă sofisticată. În încercarea lui de a o cuceri pe aleasa inimii, Gaturro, ajutat de prietenii lui, reuşeşte să devină un star de televiziune. Dar această nouă postură îl îndepărtează atât de prietenii lui, cât şi de Agatha. Totuşi, cu puţin ajutor din partea acestora, inclusiv al noului său prieten, Rat Pitt, Gaturro îşi regăseşte drumul în căutarea fericirii alături de pisica vieţii lui... bine, pisica celor nouă vieţi ale lui.



Părerea ta

Spune-ţi părerea
Bayard pe 14 octombrie 2011 11:23
Cred ca nu merita niciunul vazut....
stefloaca pe 14 octombrie 2011 14:54
in a better world e extraordinar ..il recomand cu mare placere ..
anseek pe 14 octombrie 2011 14:17
desi eu astept sa vad One day
_Adri_Ana_ pe 14 octombrie 2011 15:12
si eu
Petra pe 14 octombrie 2011 15:02
Ma bucur ca pe perioada studentiei stau in Sibiu si pot vedea filmele dorite mult mai repede in cinema. Cred c-am sa merg sa vad One Day si The Three Musketeers .
legolas05 pe 14 octombrie 2011 16:13
Cei trei muschetari o sa il vad
Manusa pe 14 octombrie 2011 16:53
Cei Trei Muschetari cred ca este cel mai bun dintre aceste premiere sau cel putin asa da impresia, sper sa nu dezamageasca.
Vorador pe 14 octombrie 2011 18:57
Stie cineva cand apare si la noi The Thing?
Livia94 pe 14 octombrie 2011 19:08
As vrea sa vad One Day! Pare o poveste mai speciala si nu cred ca este genul care sa aiba un happy end...
alex_il_fenomeno pe 14 octombrie 2011 21:55
sunt filme foarte bune . "Cei Trei Muschetari" imi face cu ochiul serios .
xerses pe 15 octombrie 2011 16:19
Cu siguranta le voi urmari pe toate
snowbellg pe 15 octombrie 2011 17:55
......one day.......dupa parerea mea cel mai bun.......cei 3 muschetari.....wwoooww.....mai are putin aceasta mila si o joaca pe milady pe motor folosind ipad.......
zincagabriela pe 15 octombrie 2011 22:10
one day pare cel mai interesant :)

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells