Premierele săptămânii 19-25 februarie 2016

de Ştefan Dobroiu în 19 Feb 2016
Află ce-i de văzut pe marile ecrane în acest weekend!

Un omagiu însângerat la adresa lui Jane Austen şi unul colorat la cea a Hollywood-ului de acum o jumătate de secol, iată cele mai atractive titluri ale săptămănii. Mai avem o animaţie pentru cei mici, un film românesc făcut la Târgu Mureş, dar şi un film european lansat în competiţia festivalului de la Berlin 2015. Iată mai jos recomandările noastre.

Poţi consulta pe site programul proiecţiilor pentru a vedea cum strecori o vizită la cinema în planurile de distracţie ale acestui sfârşit de săptămână şi, dacă vrei să intri la film fără să stai la coadă, apasă butonul "Cumpără bilet" de sub afişele filmelor pentru a folosi cea mai rapidă, practică, modernă şi lipsită de bătăi de cap metodă de achiziţionare a biletelor!

Pride and Prejudice and Zombies/Mândrie + Prejudecată + Zombi
Sunt toate şansele ca această combinaţie neaşteptată de genuri să urce pe primul loc în box office-ul săptămânii. Jane Austen este creditată ca scenarist al filmului, pentru că premiera de vineri retrasează aventurile familiei Bennet din romanul Mândrie şi prejudecată, doar că în contextul unei epidemii ce îi transformă pe membrii societăţii victoriene, indiferent de statutul social, în zombi. Evident, este păstrată povestea de dragoste dintre Elizabeth şi Mr. Darcy, dar apropierea lor şi conversaţiile din roman sunt înlocuite cu scene de acţiune în care cei doi, interpretaţi de tot mai celebra Lily James (Cinderella) şi Sam Riley, hăcuiesc armate întregi de morţi-vii. Colega Gloria a etichetat filmul drept "divertisment pur".

Cronica Cinemagia, aici.

Hail, Caesar!/Ave, Cezar!
Pentru firile mai sensibile, iată acest nou film al fraţilor Coen, cu o lungă serie de staruri de la Hollywood pe afiş. Cu Josh Brolin în rolul unui director de producţie din Hollywood-ul anilor '50, filmul este o sprinţară readucere la viaţă a cinema-ului din acele vremuri, cu ceea ce se întâmpla în faţa camerelor de luat vederi, dar şi în spate. Mannix, expert în rezolvarea tuturor problemelor, de la scandalurile în care se aruncă starurile până la costul unei zile de filmare pierdute din cauza unei furtuni, este un "uşier" ce ne invită, cu aventurile sale zilnice, în culisele unui mare studio de producţie. Fraţii Coen găsesc loc şi pentru sarcasm şi satiră, iar absurdul e la el acasă în această dramoletă colorată numai bună de pus pe lista titlurilor "uşurele" ale celebrilor cineaşti, alături de Intolerable Cruelty, Burn After Reading şi The Ladykillers.

Cronica noastră, aici.

Capture the Flag/Fură steagul, salvează Luna
O animaţie destinată celor mai mici spectatori, care vor învăţa să-i respecte pe cei mai în vârstă membri ai familiei, dar şi extraordinara putere a ştiinţei. În centrul atenţiei este Mike, un puşti de 12 ani care se va arunca într-o extraordinară aventură atunci când un miliardar malefic vrea să distrugă steagul american amplasat pe Lună de echipajul lui Apollo 11. Îmbarcat clandestin pe o navetă spaţială, Mike va sări cu prietenii săi în ajutorul acestei embleme a cuceririi spaţiului. Colega noastră Cristina spune că animaţia "a captivat într-atât micii spectatori la vizionare, încât au renunțat la orice fel de comentarii şi la nelipsitele foieli pe scaun".

Cronica aici.

Billion Star Hotel
Filmul românesc al săptămânii este una dintre cele mai misterioase producţii din ultimii ani. Realizat de regizorul de Alecs Năstoiu de-a lungul unei perioade de patru ani, mereu la limita bugetului, Billion Star Hotel "este reconstituirea dramelor sufleteşti a trei personaje aparent ciudate - Sică Generalu', Panait Surdu şi Arthur Popescu, care se întâlnesc într-un moment zero, într-un tren al vieţii". În rolurile principale sunt actori de teatrul din Târgu Mureş, Rudy Moca, Nicu Mihoc şi Dan Rădulescu.

Journal d'une femme de chambre/Jurnalul unei cameriste
Filmul lui Benoît Jacquot a fost selectat în competiţia Berlinalei anul trecut, arătându-ne-o pe frumoasa Léa Seydoux în rolul cameristei Celestine, care acceptă o slujbă în casa familiei Lanlaire, lângă Paris. Într-un exerciţiu de stil în care preferă forma fondului, regizorul ne arată contrastul dintre mentalitatea cameristei disperate să parvină şi cea a stăpânilor ei meschini. Este o lume în care trebuie să foloseşti orice atu ţi-a oferit destinul, iar principalul atu al lui Celestine este frumuseţea.

Ce film vei vedea weekend-ul acesta la cinema?

Exploreaza subiecte similare:

Pride and Prejudice and Zombies, Journal d'une femme de chambre, Capture the Flag, Hail Caesar!, Billion Star Hotel

Alte știri din cinema

Regizorul iranian Mohammad Rasoulof, condamnat la biciuire și 8 ani de închisoare înainte de premiera noului său film la Cannes

Cel mai nou film al cineastului Rasoulof, The Seed of the Sacred Fig, va avea premiera în competiție la Cannes în mai.

28 Years Later, o nouă continuare a francizei cu zombie

Franciza 28 Days Later continuă cu al treilea film, 28 Years Later. Producția va avea premiera vara viitoare, pe 25 iunie 2025. Fanii seriei au așteptat 18 ani pentru o nouă poveste inspirată de hit-ul care l-a făcut cunoscut pe actorul Cillian Murphy.

Kristen Stewart și Oscar Isaac, cuplu căsătorit în thrillerul cu vampiri Flesh of the Gods

XYZ Films se ocupă de vânzările internaționale pentru acest film la viitorul Marché du Film de la Cannes

7 filme cu și despre tenis

Cu documentarul Nasty și lungmetrajul Challengers acum în cinematografe, haideți să trecem în revistă alte filme de care se pot bucura iubitorii sportului alb

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells