Premierele săptămânii 19-25 iulie 2019

de Ştefan Dobroiu în 19 Iul 2019
Află ce-i de văzut weekend-ul acesta la cinema!

Săptămâna este dominată, fără doar şi poate, de un nou pariu Disney cu memoria scurtă a spectatorilor, gigantul media continuându-şi seria de remake-uri (mai mult sau mai puţin) live action cu cel mai mare hit al său din anii '90. Luc Besson dovedeşte iar că este un etern adolescent îndrăgostit de o femeie (cât mai) fatală într-un nou film de acţiune, iar omniprezenta Juliette Binoche interpretează (din nou) o actriţă într-o colaborare cu reputatul regizor Olivier Assayas într-unul din cele mai gustate filme franţuzeşti ale anului. Iată mai jos recomandările noastre.

Şi, dacă preferi să "Netflix and chill", îţi spunem doar că cel de-al treilea sezon al serialului Fabrica de bani/La casa de papel, cel mai popular serial Netflix într-o altă limbă decât engleza, se lansează astăzi. Cronica noastră a primelor patru episoade, aici.

Poţi consulta pe site programul proiecţiilor pentru a vedea cum strecori o vizită la cinema în planurile de distracţie ale acestui sfârşit de săptămână şi, dacă vrei să intri la film fără să stai la coadă, apasă butonul "Cumpără bilet" de sub afişele filmelor pentru a folosi cea mai rapidă, practică, modernă şi lipsită de bătăi de cap metodă de achiziţionare a biletelor!

The Lion King/Regele Leu
Regele Leu este învăluit într-un context care pune criticii şi jurnaliştii de film în dificultate. Arată fără îndoială superb şi este categoric un succes al tehnologiilor celor mai moderne. Dar este, în acelaşi timp, un film pe care am tot avut ocazia să-l revedem din 1994 încoace, mai ales că studiourile Disney nu s-au resemnat deloc să-şi lase publicul să îmbrăţişeze uitarea: hitul animat a fost relansat la începutul mileniului în format IMAX, iar la începutul deceniului a fost relansat din nou în format 3D. Ajutată de câteva dintre cele mai bune voci ale momentului, inclusiv cea a lui Beyoncé, premiera îi va captiva cu siguranţă pe spectatori, dar pe specialişti îi face să discute despre "falimentul creativ" al Hollywood-ului în general şi al Disney în special. Nu invităm la boicotarea acestui cui bătut în coşciugul creativităţii, ci doar îi îndemnăm pe spectatori să se întrebe la finalul proiecţiei dacă nu cumva nu i-a deranjat faptul că ştiau, clipă de clipă, ce se va întâmpla cu Simba şi prietenii săi.

Cronica noastră, aici.

Anna
Nikita. Al cincilea element. Lucy. Anna. Chiar şi câteva clipe dacă mai cercetăm filmografia lui Luc Besson, cu siguranţă vom mai găsi cel puţin un film sau un serial despre vreo eroină titulară suficient de antrenată sau cu suficientă putere încât să facă prăpăd în jurul ei. O altă victimă a falimentului creativ, Besson revine la ceea ce ştie să facă cel mai bine, adică acţiune stilizată şi niţică sexploatare, într-un iureş de lupte corp la corp, urmăriri, schimburi de focuri şi explozii. Nu mai contează cine e Anna, ci ce face ea pe ecran. Oricât de reticenţi ar fi specialiştii în faţa acestui film care nu aduce nimic nou, publicul doritor de experienţe escapiste l-ar putea aprecia, mai ales dacă nu au văzut Nikita.

Doubles vies/Vieţi duble
După colaborarea lor din Clouds of Sils Maria, regizorul Olivier Assayas şi cea mai activă actriţă a Franţei, Juliette Binoche, discută din nou sincronizarea dintre artă şi istorie şi dintre profesie şi viaţa personală în Vieţi duble. În centrul atenţiei este Alain (Guillaume Canet), un editor care face cu greu faţă schimbărilor din lumea editurilor, când volumele digitale devin mai populare decât cele tipărite. O altă provocare apare atunci când editorul are dubii despre ultima operă a unuia din autorii săi, care îşi foloseşte aventurile sexuale din viaţa reală ca motor pentru noul roman. Şi ce te faci când se află că una dintre aceste aventuri este chiar cu soţia editorului, Selena (Binoche)? Lăudat pentru prospeţimea dialogurilor, Vieţi duble discută şi complicata relaţie dintre creator şi cel care îi vinde creaţia sau despre obiectul artistic ca marfă în căutarea unui cumpărător.

Ce film vei vedea weekend-ul acesta la cinema?

Exploreaza subiecte similare:

Doubles vies, The Lion King, Anna, La casa de papel 

Alte știri din cinema

Ménage-à-trois în filme. De la Jules et Jim, la Challengers

Challengers, nerecomandat sub 15 ani, se bazează foarte mult pe chimia dintre cei trei actori principali

5 informații interesante despre Baby Reindeer

Noua producție originală Netflix, Baby Reindeer, a fost lansată pe 11 aprilie și se bucură de o popularitate uriașă în rândul criticilor și cinefililor.

Michelle Yeoh, rol major în mini-seria Blade Runner 2099

Mini-seria va fi continuarea directă a lungmetrajului Blade Runner 2049, lansat în 2017 ca un sequel al originalului din 1982

Gojira recomandă. Ce e de văzut la cinema și pe streaming săptămâna aceasta

„Cel mai malefic film văzut în ultima vreme”, plus un film românesc „de la cel mai prolific creator de conținut de la noi”, filme sentimentale, seriale cu umor de situație

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells