Premierele săptămânii 19-25 septembrie 2014

de Ştefan Dobroiu în 19 Sep 2014
Iată ce-i de văzut pe marile ecrane în acest weekend!

În sfârşit un weekend în care un film românesc are o şansă la o luptă dreaptă cu premierele de la Hollywood. De la SF distopic putem trece la aventuri actoriceşti americane, dar şi răpiri cu Jennifer Aniston. O experienţă cinematografică ar putea fi şi ultimul film al lui Adrian Popovici, unul dintre cei mai controversaţi cineaşti români, care explorează viaţa lui Constantin Brâncuşi.

Poţi consulta programul proiecţiilor de pe site pentru a vedea cum strecori o vizită la cinema în planurile de distracţie ale acestui sfârşit de săptămână şi, dacă vrei să intri la film fără să stai la coadă, apasă butonul "Cumpără bilet" de sub afişele filmelor pentru a folosi cea mai rapidă, practică, modernă şi lipsită de bătăi de cap metodă de achiziţionare a biletelor!

Labirintul: Evadarea/The Maze Runner
Cărţile lui James Dasner s-au bucurat de un nemaipomenit succes în rândul adolescenţilor, prin urmare nu am avut prea mult de aşteptat înainte de a-l vedea pe eroul lor, Thomas, pe ecrane. Dylan O'Brien îl interpretează pe puştiul care se trezeşte într-un lift ce-l lasă în mijlocul unei poieni dintr-un labirint gigantic. Fără nicio memorie a vieţii sale anterioare, Thomas va afla de la ceilalţi adolescenţi din poiană că sunt prizonieri în labirint. Obsedat să evadeze şi să dezlege misterul viselor care îi bântuie nopţile, Thomas va deveni unul dintre alergători, băieţii trimişi în labirint pentru a descoperi o cale de scăpare. Primit bine de critică, ecranizarea are toate şansele să se transforme într-o trilogie de succes.

Schimb de dame/Life of Crime
Una dintre surprizele plăcute ale weekend-ului ar putea fi şi Schimb de dame, o comedie cu gangsteri şi răpiri aleasă să închidă ediţia din 2013 a festivalului de la Toronto. Jennifer Aniston este Mickey Dawson, soţia unui bogat om de afaceri pe care doi foşti puşcăriaşi o răpesc cu gândul că vor primi un milion de dolari în schimbul eliberării ei. Curând vor afla că soţul Frank (Tim Robbins) înregistrase deja actele de divorţ şi jubilează acum, pentru că răpirea nu face decât să-l scape de o pensie alimentară de 100.000 de dolari pe an. Filmul regizat de Daniel Schechter îi mai are în distribuţie pe Isla Fisher şi John Hawkes.

America, venim!
Comedia lui Răzvan Săvescu, intens promovată în ultima vreme, are toate şansele să devină unul dintre cele mai de succes filme româneşti ale toameni. Plecaţi tocmai din micul Târgovişte cinci actori, regizorul, un băieţel şi ursul său imens de pluş traversează oceanul pentru a susţine un spectacol la New York. Nu totul merge conform planului şi actorii hotărăsc, pentru câţiva bani în plus, să înceapă colaborarea cu un impresar local, tot român şi stabilit în SUA de ceva vreme, care le promite un turneu de amploare. Iau problemele lor sfârşit sau doar încep? Din distribuţie fac parte Mihai Călin, Gheorghe Ifrim, Adrian Văncică, dar şi cunoscuta actriţă croată Mira Furlan.

Brâncuşi... din eternitate
Adrian Popovici şi-a făcut debutul cu Vlad Nemuritorul în 2002, a atras din nou atenţia cu haoticul Un acoperiş deasupra capului, iar în 2010 a "continuat" seria Liceenilor cu Liceenii, în 53 de ore şi ceva. Anul trecut alegerea ultimului său film, Toţi copiii Domnului, drept reprezentant al Moldovei la premiile Oscar a uimit comunitatea de cineaşti a ţării vecine. În Brâncuşi... din eternitate, film apărut parcă de nicăieri în programul cinematografelor, fără să ne fi bucurat cu o vizionare de presă, Popovici împleteşte trei fire narative (în centrul atenţiei sunt Brâncuşi, un falsificator al operei sale din România comunistă, dar şi un mistic tibetan din secolul 13) pentru a explora "căutarea adevărului şi a perfecţiunii în artă", după cum ne avertizează materialele de promovare ale filmului.

Care crezi că este cea mai interesantă premieră a săptămânii?

Exploreaza subiecte similare:

The Maze Runner, America venim!, Life of Crime, Brâncuşi... din eternitate

Alte știri din cinema

Gojira recomandă. Ce e de văzut la cinema și pe streaming săptămâna aceasta

„Cel mai malefic film văzut în ultima vreme”, plus un film românesc „de la cel mai prolific creator de conținut de la noi”, filme sentimentale, seriale cu umor de situație

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Laurent Cantet, regizorul francez care a câștigat Palme d'Or pentru Entre les murs, a murit

Distins cu Palme d'Or de către un juriu prezidat de actorul american Sean Penn, filmul prezintă un sistem de învățământ care se luptă să-și îndeplinească misiunile didactice și sociale

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells