Premierele săptămânii 5-11 decembrie 2014

de Ştefan Dobroiu în 5 Dec 2014
Află ce-i de văzut pe marile ecrane în acest weekend

De vineri cinematografele ne aşteaptă cu cinci filme. Poate că lipsesc blockbusterele, dar iată că începe oficial luna filmelor pentru întreaga familie. Relaţiile dintre părinţi şi copii şi bunătatea arătată celor din jur devin numitorul comun al premierelor de pe marele ecrane, chiar dacă din program nu lipsesc şi filmele mai dure. Un material despre toate premierele lunii decembrie, aici.

Poţi consulta programul proiecţiilor de pe site pentru a vedea cum strecori o vizită la cinema în planurile de distracţie ale acestui sfârşit de săptămână şi, dacă vrei să intri la film fără să stai la coadă, apasă butonul "Cumpără bilet" de sub afişele filmelor pentru a folosi cea mai rapidă, practică, modernă şi lipsită de bătăi de cap metodă de achiziţionare a biletelor!

Paddington
Este primul film pentru întreaga familie aşteptat în decembrie şi ne prezintă un erou blănos foarte popular în Marea Britanie (şi probabil în Peru!): ursuleţul Paddington (voce Ben Whishaw), venit din junglele ţării sud-africane până la Londra, unde este adoptat de familia Brown. Total nefamiliarizat cu regulile de etichetă britanice, Paddington îi va da mult de furcă scorţosului domn Brown (Hugh Bonneville, din serialul Downton Abbey), dar va cuceri întreaga familie cu giumbuşlucurile sale. Asta până când în peisaj apare Millicent (Nicole Kidman), o femeie pasionată de taxidermie care ar da orice să-l aibă pe Paddington împăiat în colecţia ei... Un film care cu siguranţă îi va face pe mulţi părinţi să se întrebe dacă nu cumva copiii lor ar avea mult de câştigat dacă în familie s-ar strecura şi un animăluţ de companie!

Sf. Vincent
Tot despre copii şi nebănuitele căi ale maturizării este şi St. Vincent, o dramedie de familie care ne prezintă un Bill Murray în formă maximă. Actorul îl interpretează pe Vincent, un veteran din Vietnam cam alcoolic, arţăgos şi prea pasionat de pariuri sportive ca să poată fi ales "babysitter-ul anului". Cu toate acestea, noua lui vecină Maggie (Melissa McCarthy) este forţată de împrejurări să-şi lase fiul de 12 ani, pe Oliver (un foarte simpatic şi promiţător Jaeden Lieberher), în grija enervantului Vincent. De aici lecţii de viaţă pentru puşti, pentru Vincent, pentru Maggie, dar şi pentru spectatorii care se vor lăsa atraşi de tonul excelent ales al acestei comedii a lui Theodore Melfi. Un plus al filmului: Naomi Watts în rol de prostituată de origine est-europeană!

O cronică a filmului aici.

Prădător de noapte/Nightcrawler
Un film intens care ne-ar putea schimba modul cum privim ştirile. Jake Gyllenhaal apare în poate cel mai lăudat rol al carierei, după un an de absenţă pe marile ecrane din România. El îl interpretează pe Louis, un bărbat gata de orice pentru a obţine un loc de muncă. Un accident de maşină şi contactul cu o echipă de jurnalişti de gherilă îl fac pe Louis să pătrundă în lumea jurnalismului underground, unde provoacă senzaţie cu reportajele sale de la cele mai sângeroase crime şi accidente. Când jurnalismul este mai degrabă şoc, violenţă şi spectacol, transformarea jurnalistului din martor în participant la ceea ce filmează este doar un pas...

The Judge/Judecătorul
Rămânem pe teritoriu familial cu Judecătorul, primul film produs de Robert Downey Jr. prin noua sa companie de producţie Team Downey (următorul proiect ar putea fi promiţătorul şi ambiţiosul Yucatan, iată detalii). Popularul actor îl interpretează pe Hank, un avocat gata de orice pentru a câştiga un proces. De impertinenţa şi aroganţa sa se va alege praful atunci când Hank află că mama sa a murit şi ajunge în orăşelul natal pentru înmormântare. Veştile proaste nu se opresc aici: tatăl său, respectatul judecător al oraşului, este suspect într-un caz de crimă. A-şi apăra tatăl devine o chestiune de onoare pentru Hank, iar bărbatul va avea multe de învăţat despre ce înseamnă să faci bine şi să ajuţi la respectarea justiţiei.

Noaptea vine în India/Anochece en la India
O interesantă colaborare între cinema-ul românesc şi cel spaniol, drama regizată de Chema Rodríguez ni-l arată pe apreciatul actor spaniol Juan Diego în rolul lui Ricardo, un bărbat paraplegic care visează să mai vadă încă o dată India, locul unde a cunoscut dragostea în tinereţe. Povestea lui, dar şi cea a îngrijitoarei sale de origine română Dana (convingătoarea Clara Vodă), se transformă într-o călătorie care închide şi deschide capitole pentru amândoi protagoniştii, care vor fi schimbaţi din temelii de exotica lor incursiune în trecutul lui Ricardo.

Care crezi că este cea mai interesantă premieră a săptămânii?

Exploreaza subiecte similare:

Paddington, St. Vincent, Nightcrawler, Anochece en la India, The Judge

Alte știri din cinema

Gojira recomandă. Ce e de văzut la cinema și pe streaming săptămâna aceasta

„Cel mai malefic film văzut în ultima vreme”, plus un film românesc „de la cel mai prolific creator de conținut de la noi”, filme sentimentale, seriale cu umor de situație

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Laurent Cantet, regizorul francez care a câștigat Palme d'Or pentru Entre les murs, a murit

Distins cu Palme d'Or de către un juriu prezidat de actorul american Sean Penn, filmul prezintă un sistem de învățământ care se luptă să-și îndeplinească misiunile didactice și sociale

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells