Prolificul Bruce Willis

de Ştefan Dobroiu în 18 Mar 2012
Prolificul Bruce Willis

A devenit celebru în serialul Moonlighting/Maddie şi David (difuzat în România din 1990), iar de atunci lucrurile n-au mers decât în sus pentru Bruce Willis, actorul devenind unul dintre cei mai populari ai generaţiei sale. Pe 19 martie e prilej de sărbătoare pentru prietenii lui Willis, căci acesta împlineşte 57 de ani şi, deşi pe mulţi aceste două cifre îi fac să se gândească la pensionare, lucrurile nu stau deloc aşa pentru actor, cu surprinzător de multe proiecte noi la orizont.

Maddie şi David l-a catapultat pe Bruce Willis în topul celor mai populari actori de televiziune în 1985, dar publicul internaţional avea să-l vadă în acţiune trei ani mai târziu, când se lansează Die Hard/Greu de ucis, debutul uneia dintre cele mai populare şi longevive francize din toate timpurile. Iată că la anul, deci la 25 de ani de la primul Die Hard, se lansează a cincea parte, în care îl vei vedea pe John McClane răfuindu-se cu terorişii ruşi.

John McClane este şi personajul emblematic pentru cariera lui Willis, energia şi umorul acestuia regăsindu-se în multe dintre rolurile viitoare ale actorului, de la Hudson Hawk la Lay the Favorite, o dramă lansată la începutul anului la Sundance şi achiziţionată şi de un distribuitor din România.

Până la reîntâlnirea cu John McClane din februarie 2013, când se lansează A Good Day to Die Hard, îl vei vedea pe Willis în The Cold Light of Day, un film de acţiune programat pentru 13 aprilie. Willis îl interpretează pe tatăl eroului, un tânăr care va descoperi multe despre trecutul familiei sale când părinţii îi sunt răpiţi în timpul unei vacanţe în Spania. Pe afiş mai apar Henry Cavill, viitorul Superman, şi Sigourney Weaver.

În mai actorul ar trebui să-şi facă timp pentru o vizită la Cannes, căci Moonrise Kingdom, în regia lui Wes Anderson, va deschide cel mai important festival al lumii. În drama lui Anderson Willis îl interpretează pe şeriful unei mici comunităţi din New England ai cărei locuitori sunt puşi pe jar când o fată şi un băiat încă în gimnaziu decid să fugă de acasă pentru a lua viaţa în piept.

Actorul va reveni la acţiune în G.I. Joe: Retaliation, unde-l interpretează pe Joe Colton, fondatorul trupei de elită, spre spre care se îndreaptă ultimii supravieţuitori ai acesteia după ce o capcană îi decimează membrii şi-i transformă în persona non grata. Colton este singura lor şansă nu doar să-şi spele numele, ci şi să salveze autorităţile americane şi democraţia din întreaga lume de la preluarea de către malefica organizaţie Cobra. În film apar şi Dwayne Johnson, Channing Tatum şi Jonathan Pryce.

În august o să-l vezi din nou în rolul domnului Church, spionul din The Expendables. În sequelul regizat de Sylvester Stallone, Willis s-ar putea să aibă un rol mai important decât în prima parte, iar pe ecran o să-i vezi şi pe Jean-Claude Van Damme şi Chuck Norris.

Cel mai interesant proiect din 2012 este Looper, un SF de acţiune o premisă cât se poate de promiţătoare: mafia din viitor, după ce călătoria în timp devine posibilă, scapă de inamicii indezirabili trimiţându-i în trecut pentru a fi ucişi. Bruce Willis şi Joseph Gordon-Levitt vor interpreta acelaşi personaj la vârste diferite, cele două versiuni ale acestuia intrând la un moment dat în conflict.

Care este filmul tău favorit din cariera lui Bruce Willis?

Părerea ta

Spune-ţi părerea
viorellll pe 18 martie 2012 14:03
Un rahat de actor ...atat am de comentat ...
blackscout pe 18 martie 2012 22:14
las ca esti tu mai bun
WikdMovies pe 19 martie 2012 09:55
Ok...GTFO!
MrRazvy2009 pe 18 martie 2012 15:00
19 martie :X:X:X Cand fac eu 18 ani
radu3455 pe 18 martie 2012 15:09
La multi ani!
xerses pe 18 martie 2012 17:54
Sa fie sanatos si daca poate, de ce nu?
blackheart4you pe 18 martie 2012 18:52
la multi ani
blackscout pe 18 martie 2012 22:14
multi ani si bv
superdepeche pe 18 martie 2012 23:07
LA MULȚI ANI!
CHIAR DACĂ UNII NU RECUNOSC DAR ESTE UNUL DINTRE CEI MAI BUNI ACTORI AL TUTUROR TIMPURILOR

octavinspector pe 19 martie 2012 01:38
Forever young...
cetateanu pe 19 martie 2012 23:07
imi plac majoritatea filmelor in care a aparut.
alex_il_fenomeno pe 22 martie 2012 15:51
nu doar multe filme , ci si multe bune !

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells