Recomandări TV. Eroi neconvenționali, agenți secreți, pe micul ecran

de Gloria Sauciuc în 2 Sep 2019
Iată o selecție a celor mai interesante titluri pe care posturile TV de la noi le oferă, de luni până duminică

Cinemagia vă pune la dispoziție, alături de programul complet al posturilor TV de la noi, rubrici de sine stătătoare cu Filme la TV și Seriale TV. Consultați programul pentru oferta completă, dacă printre recomandările de mai jos nu vă face niciun film cu ochiul.

SF. Bumblebee (2018)
Luni, 2 septembrie, ora 22:35, HBO
Ar putea fi numit primul film de familie cu roboți Transformers. Prequel-ul, cu acțiunea plasată cu două decade înaintea evenimentelor din filmul lui Michael Bay din 2007, reușește să reinventeze seria, aducând pe ecrane povestea emoționantă a unei prietenii neobișnuite - cea dintre o adolescentă și un robot de luptă extraterestru. Filmul are sensibilitate, iar Bumblebee are suflet de copil deși e alcătuit exclusiv din fiare. Marea reușită a lui Bumblebee este că reușește să apropie un public mainstream, în condițiile în care ultimele filme din serie erau dedicate exclusiv fanilor jucăriilor Transformers și iubitorilor de acțiune aiuritoare și lupte cu roboți.
Odată cu Bumblebee, recunoaștem mai pregnant influența lui Steven Spielberg în inefabilul subiectelor care l-au consacrat: lucrurile supranaturale există ca să aducă la un loc familii obișnuite destrămate.

Horror SF. Daybreakers (2009)
Luni, 2 septembrie, ora 01:45, FILMCAFE
Filmul oferă un comentariu despre umanitate și normalitate pornind de la întrebarea „cum ne-am adapta dacă mâine vom deveni cu toți vampiri?”. Eroul neconvențional din film, Ed Dalton (jucat de Ethan Hawke) , este un cercetător care are misiunea de a descoperi un substitut al sângelui. Spre deosebire de semenii lui, Dalton trăiește un conflict moral în legătură cu condiția de vampir. Dar timpul trece fără success, până în ziua în care Edward o întâlnește pe Audrey (Claudia Karvan), supraviețuitoare a pandemiei, care îl conduce spre o descoperire medicală uluitoare.

Biografic. Jackie (2016)
Marţi, 3 septembrie, ora 22:10, TVR 1
Natalie Portman joacă rolul celei mai populare prime doamne a Statelor Unite. Scenariul lui Jackie a fost plasat în noiembrie 1963, în timpul celor patru zile dintre asasinarea celui de-al 35-lea preşedinte al Americii, John F. Kennedy, şi înmormântarea
lui. O vedem pe eroina înnebunită de durere după pierderea violentă a soţului. Este o perioadă despre care Jackie avea să spună că a pierdut „iubirea vieţii sale”, dar a câştigat „dragostea unei întregi naţiuni”. Cu toate acestea, fără menajamente, i se va arăta uşa de ieșire din Casa Albă.

Film românesc. Lumea e a mea (2015)
Miercuri, 4 septembrie, ora 00:30, Pro Cinema
Larisa (Ana Maria Guran) este o adolescentă ca oricare alta din Constanța. Larisa vrea multe de la viață: bani, valoare, influență, popularitate și respect. Și acum, fiind îndrăgostită, va face totul pentru a le obține. Un film despre revolta unei generații pentru care notorietatea se măsoară în vizualizări pe Youtube și like-uri pe Facebook.

Comedie sexy. Magic Mike (2012)
Miercuri, 4 septembrie, ora 02:25, Film Now
Un film despre lumea stripperilor. Mike e un tip întreprinzător. Are multe talente și farmec cu carul; ziua își urmează visul american din toate unghiurile pe care le poate manevra: de la pus acoperișuri pe case la tunat mașini sau la creat piese de mobilier în apartamentul său din Tampa Beach. Dar noaptea…e pur și simplu… meseriaș! Cap de afiș într-un spectacol exclusiv interpretat de bărbați, Mike e de ani buni starul de pe scena clubului Xquisite, cu stilul său original și cu dansul său îndrăzneț. Cu cât îl plac mai multe femei, cu atâta cresc încasările clubului, așa că patronul clubului, Dallas (Matthew McConaughey) nu poate fi decât foarte fericit. Mike descoperă un nou talent promițător, căruia îi spune Kid (Alex Pettyfer), un puști de 19 ani pe care îl ia sub aripa sa și începe să-l inițieze în arta dansului,

Acțiune. Agents secrets (2004)
Joi, 5 septembrie, ora 09:55, AMC
Monica Bellucci și Vincent Cassel sunt agenți secreți pe urmele unei rețele de traficanți de arme și diamante ce acționează în Africa. Lipovsky, un om de afaceri din Elveția, este creierul rețelei. Cei doi agenți încep prin a se ocupa de un vas a cărui încărcătură aparține acestui Lipovski.

SF. Pacific Rim (2013)
Sâmbătă, 7 septembrie, ora 22:00, PRO TV
Printr-un portal oceanic pătrund creaturi extraterestre mai mari, mai feroce și mai brutale decât orice: Kaiju. Pentru a-i face față, omenirea își folosește toate resursele și inventează cea mai mare, mai dinamică și versatilă armă construită vreodată. Inventează programul Jaeger - roboți înalți de 80 de metri, controlați de doi piloți ale căror minți sunt conectate neuronal

Horror. Overlord (2018)
Duminică, 8 septembrie, ora 23:00, HBO
Genul filmelor cu zombie plasat în contextul celui de-Al Doilea Război Mondial nu ne este străin, şi ne gândim la producția Dead Snow din 2009 dar şi la alte filme horror, toate cu acţiunea plasată în timpul războiului. Meritul acestui amestec de genuri este că reuşeşte să combine un gen de oroare (cea a războiului), ori suspansul care precede confruntările militare, cu horror-ul tradiţional (fie că e vorba de zombie, de fantome sau de vampiri).

Caracterul criminal al Holocaustului şi cruzimea trupelor SS îşi găsesc corespondentul în caracterul inuman al zombielor, ceea ce are sens. Numele filmului trimite la Debarcarea din Normandia - operaţiunea „Overlord”, un eveniment istoric sângeros (deşi în alt fel), pe care eroii filmului trebuie să o pregătească în spatele liniilor inamice.

Exploreaza subiecte similare:

Bumblebee , Daybreakers, Jackie, Lumea e a mea, Magic Mike, Agents secrets, Pacific Rim, Overlord

Alte știri din cinema

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

La Chimera: o călătorie spirituală printre jefuitorii de morminte

La Chimera, un film despre jefuitorii de morminte din Italia anilor '80, care furau artefacte din mormintele etrusce pentru a le vinde pe piața internațională, se poate vedea în cinematografe

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells