Recomandări TV: filme și emisiuni de neratat între 9 și 15 martie

de Gloria Sauciuc în 9 Mar 2015
Omar Sharif și Robert Altman ne sunt ghizi în călătoria „Sophia Loren – povestea unei vieţi”, de sâmbătă, de pe TVR 1

Începutul de săptămână vine cu o serie de recomandări din oferta canalelor TV de la noi. Iată ce v-ar putea reține în fața micului ecran până duinică inclusiv.

Film românesc. „Adela

luni, ora 11, TVR 2

Iată o ocazie de a-l vedea pe regretatul actor George Motoi, care s-a stins pe 4 martie 2015, într-un film ce ecranizează un roman îndrăgit, al lui Garabet Ibrăileanu. Drama o constituie imposibilitatea unei iubiri; doctorul Emil Codrescu, o reîntâlneşte pe Adela cu 20 de ani mai în vârstă, după ce o cunoscuse pe când era copilă. Între cei doi se înfiripă o idilă, dar, după multe ezitări, lucrurile se opresc în acest stadiu. Mircea Veroiu se substituie lui Ibrăileanu cu mijloacele cinematografice şi cu recunoscutele sale calităţi plastice.

Film românesc „Bună! Ce faci?

marți, 22.30, ProCinema

După 20 de ani de căsnicie, relaţia dintre Gabriel şi Gabriela ajunge într-un impas. Nu mai există atracţia de la inceput şi nici acea comunicare. În această situaţie, fiecare dintre ei îşi găseste o noua pasiune, pe internet. Atracţia şi pasiunea sunt reînviate pentru fiecare dintre ei, fără să ştie însă că necunoscutul/necunoscuta care le-a furat inima este tot partenerul lângă care au petrecut doua decenii de viaţă.

Serial „Fargo

miercuri, 23, AMC

Sezonul 1 se difuzează la AMC. În centrul atenţiei este agentul de asigurări Lester Nygaard (Martin Freeman) a cărui viaţă în orăşelul Bemidji ar putea fi mult îmbunătăţită. O slujbă plictisitoare la care nu e prea bun, o soţie cicălitoare, un frate mai mic care de-abia aşteaptă să se laude cu noua sa promovare şi o întâlnire cu Sam Hess, cel care îl chinuia în liceu, fac ca Lester să aibă o zi înfiorător de proastă.

 Lucrurile nu se îmbunătăţesc nici când după întâlnirea cu Hess trebuie să meargă la spital, unde îl întâlneşte pe misteriosul Lorne Malvo (Billy Bob Thornton), un asasin plătit ajuns în micul Bemidji în urma unei misiuni sfârşite prost. Efectele unei conversaţii cu Malvo se vor dovedi cu bătaie lungă pentru sărmanul Lester, care îşi va vedea viaţa complet dată peste cap.

Sport. Transmisiune directă

Joi, ora 20, Sport.ro

„Bucuraţi-vă de fotbal!”, Fotbal UEFA Europa League 8-imi, Wolfsburg – Inter

Serial „Better Call Saul

vineri, 00.00, AMC

Primul sezon al serialului se difuzează exclusiv pe AMC. Este un prolog  al multi-premiatului serial „Breaking Bad”, ai cărui creatori, sunt Vince Gilligan şi scenaristul/producătorul Peter Gould.

Acţiunea are loc cu şase ani înainte ca Saul Goodman (Bob Odenkirk) să-l întâlnească pe Walter White. Când îl cunoaştem, omul care va deveni Saul este cunoscut sub numele de Jimmy McGill, un avocat mediocru aflat în căutarea destinului şi care se chinuie să pună lucrurile cap la cap. Lucrând alături şi deseori împotriva lui Jimmy este "organizatorul" Mike Ehrmantraut (Jonathan Banks), un personaj îndrăgit cunoscut prima dată în „Breaking Bad".

Documentar „Sophia Loren – povestea unei vieţi”

sâmbătă, 17.00, TVR 1

Călătorie presărată cu anecdote şi amintiri din care aflăm povestea vieţii uneia dintre cele mai renumite actriţe italiene. Ne sunt ghizi: Ettore Scola, Omar Sharif, Robert Altman.

Film de acţiune: „Panică în tunel

duminică, 23.15,  Antena 1

Când o explozie accidentală, de proporţii uriaşe, închide amândouă ieşirile marelui tunel subacvatic ce leaga Manhattan de New Jersey, un grup de supravieţuitori se pomeneşte într-un infern al dezintegrării rapide, undeva sub apele raului Hudson. Kit Latura, fost şef al Serviciilor Medicale de Urgenţă, găseşte o cale de a pătrunde în tunel dar, împreuna cu supravieţuitorii, se vede prins în capcana focului şi a prăbuşirilor şi este nevoit să improvizeze o nebunească goană salvatoare, pentru a le conduce pe victime înapoi, afara, spre lumina zilei. Cu: Sylvester Stallone, Amy Brenneman, Viggo Mortensen, Dan Hedaya, Claire Bloo

Exploreaza subiecte similare:

Adela, Bună! Ce faci?, Fargo, Better Call Saul, Sophia Loren: Her Own Story, Daylight

Alte știri din cinema

Gojira recomandă. Ce e de văzut la cinema și pe streaming săptămâna aceasta

„Cel mai malefic film văzut în ultima vreme”, plus un film românesc „de la cel mai prolific creator de conținut de la noi”, filme sentimentale, seriale cu umor de situație

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Laurent Cantet, regizorul francez care a câștigat Palme d'Or pentru Entre les murs, a murit

Distins cu Palme d'Or de către un juriu prezidat de actorul american Sean Penn, filmul prezintă un sistem de învățământ care se luptă să-și îndeplinească misiunile didactice și sociale

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
XShadowX pe 9 martie 2015 11:56
Serial „Better Call Saul” , vineri, 00.00, AMC (pacat ca e la o ora asa tarzie) si serialul Fargo tot pe AMC ;) .... DE NERATAT ;)
xerses pe 9 martie 2015 15:58
Sunt doua seriale bune care ar merita si atentia mea.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells