Regina salsei pe marele ecran

de Gloria-Mona Sauciuc în 9 Aug 2007
Regina salsei pe marele ecran

Sa joci rolul reginei muzicii Salsa pe scena e un vis devenit realitate pentru Xiomara Laugart, vedeta a musicalul "Celia: The Life and Music of Celia Cruz". Dar cantareata de 46 de ani afirma ca nu vrea sa induca in eroare publicul identificandu-se cu Celia: "ea a fost regina Salsei. Eu sunt regina casei mele". Intr-un restaurant din Manhattan, fosta membra a trupei Yerba Buena, afirma cu un zambet larg: "oamenii isi vor aduce aminte de Celia… noi vrem sa facem ca sa-si aminteasca de ea in cel mai frumos fel".

 Musicalul va avea premiera pe 12 septembrie la New World Stages, sub regia lui Jaime Azpilicueta, care a condus si partea de limba spaniola la "My Fair Lady", "Evita" si "The Way We Were". Modesto Lacen, 30 de ani, joaca rolul sotului lui Celia Cruz, un cantaret la trompeta celebru.Muzica e scrisa de carmen Rivera si Candido Tirado, sub conducerea lui Isidro Infante.

 Nascuta in 1925 si devenita profesoara in Havana natala, Cruz a intrat in showbiz odata cu un concurs de talente pentru radio, pe care l-a castigat. Mai tarziu a studiat muzica la conservatorul din Havana si a cantat la clubul Tropicana, faimos in toata lumea. In anii 50,a intrat in faimoasa trupa La Sonora Matancera , devenita legenda. Plecata in SUA in 1960, a deschis publicului larg ochii la muzica salsa. Cruz a fost populara printre tineri si batrani, cu o personalitate scandaloasa si tinute provocatoare ( cum ar fi perucile la fiecare spectacol), a oferit de fiecare data o prezenta energica pe scena. Marca ei era strigatul “Azucar” ( “Zahar”), in mijlocul cantecului. De-a lungul carierei, a scos peste 70 de discuri si a castigat doua premii Grammy cu 12 nominalizari, primite pentru cel mai bun album salsa in 2002 si 2003. Printre cele mai mari hituri au fost "La vida es un carnaval," "Que le den candela" si "Quimbara."

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells