Regizorul lui Alice Through the Looking Glass: „Când lucrezi cu asemenea talente, e ca şi cum ai avea la dispoziţie cel mai grozav set de jucării”

de Cristina Grigore în 25 Mai 2016
Filmul se lansează în acest week-end pe marile noastre ecrane

Alice în Wonderland s-a aliniat în 2010 producţiilor Disney de succes – a depăşit miliardul de dolari la încasări internaţionale – iar un sequel al filmului a intrat aproape instantaneu în producţie. După ce şi-au acordat timpul necesar pentru a veni cu un sequel de calitate, realizatorii sunt gata să lanseze Alice Through the Looking Glass.

James Bobin, venit la cârma sequel-ului după titluri celebre de comedie precum serialul Flight of the Conchords şi lungmetrajele Ali G şi The Muppets, a avut, într-un interviu acordat DigitalSpy.com, numai cuvinte de laudă faţă de echipa de actori cu care a lucrat şi a ţinut să spună că este dornic să treacă şi la cârma unei a treia părţi a francizei.

„Am adorat timpul petrecut în Wonderland, a fost fantastic. Când lucrezi cu asemenea talente, e ca şi cum ai avea la dispoziţie cel mai grozav set de jucării, aşa că mi-ar plăcea enorm să regizez şi următorul film. Mia [Wasikowska] este excelentă în rolul lui Alice, chiar întruchipează acele puternice trăsături de caracter cu care şi-a înzestrat Lewis Carroll personajul”, a arătat Bobin.

Cineastul a mizat, pentru unul din rolurile proeminente din Alice Through the Looking Glass, pe unul din foştii săi colaboratori, Sacha Baron Cohen, ce personifică, în film, Timpul. Acesta a făcut o echipă grozavă cu Johnny Depp (Pălărierul Nebun), îşi aminteşte regizorul.

„Pe Sacha îl ştiam de mulţi ani. Pe Johnny l-am întâlnit de suficiente ori ca să îmi dau seama că se vor înţelege perfect când va intra în scenă şi Sacha, adică pe la jumătatatea perioadei de filmări. Ştiam că mai interacţionaseră, deci aveam certitudinea că vor colabora foarte bine. Este adesea extrem de interesant să vezi cum interacţionează oamenii în viaţa reală, înainte de a juca împreună, pentru că vor avea aceeaşi chimie. Ştiam, de asemenea, că sunt competitivi amândoi, şi chiar asta va face scena cu ei interesantă, pentru că era vorba de o confruntare a personajelor lor”.

Exploreaza subiecte similare:

Alice Through the Looking Glass, James Bobin

Alte știri din cinema

Gojira recomandă. Ce e de văzut la cinema și pe streaming săptămâna aceasta

„Cel mai malefic film văzut în ultima vreme”, plus un film românesc „de la cel mai prolific creator de conținut de la noi”, filme sentimentale, seriale cu umor de situație

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Laurent Cantet, regizorul francez care a câștigat Palme d'Or pentru Entre les murs, a murit

Distins cu Palme d'Or de către un juriu prezidat de actorul american Sean Penn, filmul prezintă un sistem de învățământ care se luptă să-și îndeplinească misiunile didactice și sociale

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells