Roland Emmerich îl "distruge" pe Shakespeare

de Ştefan Dobroiu în 12 Oct 2009
Roland Emmerich îl "distruge" pe Shakespeare

Am văzut cu toţii cele cinci minute din 2012 (dacă nu, dă un click aici) şi ştim cât de mult îi place lui Roland Emmerich să distrugă încoace şi-ncolo. A făcut-o în Ziua Independenţei, Godzilla, The Day After Tomorrow şi aşa mai departe, doar că în 2012 se pare că e hotărât să nu mai lase şi la alţii.

Dar Emmerich nu se opreşte aici, regizorul de origine germană vrând să distrugă şi un mit în ceea ce priveşte adevărata identitate a lui William Shakespeare. Într-o conferinţă pentru promovarea lui 2012, Emmerich a declarat că următorul său proiect este Soul of the Age, o dramă scrisă de John Orloff (Band of Brothers) şi aflată în pregătire de nu mai puţin de opt ani. Conform celor de la IGN, filmul explorează teoria că Edward de Vere, un nobil de la curtea lui Elisabetei I, ar fi scris de fapt nemuritoarele operele ale lui William Shakespeare. Teoria nu este deloc nouă (şi desigur deloc ferită de controverse), dar ceva ne spune că pe Emmerich nu-l interesează prea mult adevărul în demersul său cinematografic.

"Mă ocup de proiectul ăsta de opt ani şi întotdeauna am presupus că va fi următorul meu film. Acum chiar îl fac, încep filmările pe 22 martie", a spus Emmerich, adăugând că în acest moment nu a găsit toţi actorii pentru Soul of the Age. Se pare că proiectul a fost criticat de adversarii teoriei cu privire la adevărata identitate a lui Shakespeare, dar regizorul respinge controversele cu argumentul că scenariul a dispus de o documentare extrem de detaliată. Chiar şi aşa, filmul va deraia puţin (cât?) de la linia manualului de istorie, dar asta numai pentru efectul dramatic.

Ce părere ai despre noul proiect al lui Emmerich?

Taguri:  2012, Roland Emmerich

Părerea ta

Spune-ţi părerea
claudiu-daniel-lugoj pe 26 octombrie 2009 20:43
Am incredere in el cu siguranta stie ce face,asa nea invatat de atitea ori.
ss pe 10 noiembrie 2009 19:13
LOL ?

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells