Roman Polanski a fost arestat în Elveţia

de Răzvan Boboc în 27 Sep 2009
Roman Polanski a fost arestat în Elveţia

Cineastul polonez Roman Polanski a fost arestat sâmbătă la sosirea în Elveţia, scrie presa americană. I-a fost prezentat un mandat de reţinere american, iar acum se află în detenţie provizorie, urmând să fie extrădat.

"Confirm că Roman Polanski a fost arestat. Autorităţile americane au lansat o căutare internaţională în 2005, în baza unui mandat de arestare emis în 1978", a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului Justiţiei din Elveţia.

Polanski a fost arestat la Zurich unde urma să participe la un festival de film. El ar fi trebuit să fie distins cu un premiu pentru întreaga carieră. Organizatorii au anunţat că au amânat acordarea premiului pe care cineastul polonez urma că îl primească.

În urmă cu 30 de ani, Polanski a fost acuzat de relaţii sexuale cu o minoră. Polanski a înfruntat iniţial şase capete de acuzare şi ar fi putut primi pedeapsa de închisoare pe viaţă. În urma unei înţelegeri, cinci dintre acuzaţii au fost retrase, iar regizorul a recunoscut raportul sexual cu minora. Polanski s-a refugiat în Franţa.

Taguri:  Roman Polanski

Părerea ta

Spune-ţi părerea
anca_luna pe 28 septembrie 2009 08:08
Pai daca l-au "prins" tarziu, de ce n-ar fi si stirea putin mai tarzie?????
La radio au spus ca "tinara" , doamna acum, avand familie , nu doreste sa mai piarda vremea prin tribunale, si a retras acuzatia, dar....nu stiu se tine cont sau nu

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells