Ryan Guzman, gata de dans

21 Aug 2014
Interviu cu actorul-dansator, starul premierei Dansul dragostei: Bătălia starurilor

Ryan Guzman, vedeta premierei Dansul dragostei: Bătălia starurilor, povesteşte despre cum au fost realizate spectaculoasele coregrafii din filmul lansat în această vineri pe ecrane. Vom vedea un extraordinar concurs de dans găzduit de strălucitorul Las Vegas, care face ca multe dintre personajele anterioare ale filmelor Step Up să revină pe ringul de dans. Pentru a asigura o nouă victorie, Camille (Alyson Stoner), Andie (Briana Evigan), Moose (Adam G. Sevani), Eddy (Misha Gabriel), Jason (Stephen Boss) şi Sean (Ryan Guzman) trebuie nu doar să inventeze cele mai spectaculoase mişcări de dans, ci şi să înţeleagă adevăratul spirit al unei echipe.

Cum ai aflat că eşti dorit din nou în Step Up şi cum ai reacţionat la această veste?
Am fost în stare de şoc atunci când mi-au dat vestea asta. Producătoarea Jennifer Gibgot m-a sunat şi mi-a spus "Uite, avem un scenariu nou pentru Step Up 5, pe care l-am construit în jurul personajului tău. Vrem să te întorci. Ai vrea să faci asta?". Prima mea reacţie a fost "Wow! Ok! Mulţumesc!". Mă simţeam de-a dreptul onorat să fiu primul actor principal invitat într-un alt Step Up. Eram tot numai un zâmbet.

A fost cu mult mai interesantă această experienţă şi pentru că tu eşti printre puţinii actori principali care nu are în spate o carieră de dansator profesionist?
Exact. Ştiam că Robert Hoffman este dansator şi Channing Tatum de asemenea. M-am bucurat să văd că au încredere în mine şi au vrut să mă includă într-un nou film. I-am păcălit pe toţi să creadă că arăt ca un dansator profesionist.

Cum a fost să faci echipa cu Briana Evigan, de această dată?
Am crezut ca e un concept foarte cool. Am vrut să provocăm oamenii să se gandească la cum au ajuns aceste două personaje împreună. Sean şi Andie nu sunt chiar pe aceeaşi lungime de undă. Amândoi sunt încăpăţânaţi, sunt lideri şi fac numai ce cred ei că e corect. De obicei, în astfel de ecuaţii lucrurile nu funcţionează, însă ei sunt forţaţi să înveţe şi bineînţeles că există şi o atracţie puternică între ei. Mi-a făcut plăcere să interpretez acest scenariu, mai ales acum că a trecut deja ceva timp de când sunt actor. În Step Up Revolution, eu şi Kathryn McCormick învăţam pe parcurs ce lucrurile evoluau. Acela a fost primul meu rol. Aşa că a fost genial să lucrez aproape cu aceleaşi personaje ca atunci.

Pe Sean îl interesează cel mai mult competiţia şi vrea mereu să câştige, în timp ce Andie e preocupată mai mult de familie, ceea ce creează un dramatism interesant. Ţi-a plăcut să te mulezi pe această dinamică?
Da. Asta a fost toată ideea. Sean e foarte afectat de trecutul lui. Familia lui a plecat, iar prietena lui nu îi mai e aproape, în condiţiile în care credea că îi aşteaptă o viaţă perfectă împreună. Le întoarce spatele tuturor celor care crede că l-au refuzat, aşa că momentan îl interesează doar munca. Pot să inţeleg perfect cum vine asta. În schimb, Andie nu a mai avut şansa să danseze alături de oamenii pe care îi iubeşte din cauza unei accidentari. Amândoi cred ca au dreptate şi asta condimentează clar lucrurile. Realizează că nu au cum să aibă dreptate în totalitate şi că versiunea fiecăruia e importantă în această industrie.

Dansul devine mai uşor odată ce ai jucat deja într-un Step Up sau e o provocare de fiecare dată?
Fiecare dintre noi are un stil aparte, însă de această dată a fost puţin mai uşor. Ceea ce a fost foarte greu acum e că a trebuit să filmăm totul în doar 3 săptămâni. A fost o experienţă intensă.

Dansurile din aceste filme redefinesc gravitatea şi par a fi de cele mai multe ori din altă lume, aşa că oamenii se gândesc de fiecare dată că e vorba de efecte speciale. Poţi confirma faptul că dansurile sunt 100% reale?
Nu sunt efecte speciale în film. Noi suntem cei care fac toate cascadoriile. Tot ce vedeţi în film e complet real, cu excepţia unei singure scheme. De obicei sunt foarte mândru de faptul că-mi fac singur cascadoriile, însă e o mişcare la finalul filmului, pe care o fac împreună cu Briana, pe care nu am putut s-o fac. Nu aveam timp de repetiţii, aşa că nu aveam cum să mă descurc şi a fost nevoie să am angajăm nişte dansatori europeni să vina şi să facă acea mişcare. Cu excepţia acestei scene, totul a fost făcut de noi. Chiar mi-am rupt tendonul stâng de la picior, în timp ce-mi făceam singur cascadoriile. A trebuit să lupt si să merg mai departe chiar şi în aceste condiţii, pentru că am vrut să dau tot ce pot pentru film.

Exploreaza subiecte similare:

Ryan Guzman, Step Up: All In, Briana Evigan

Alte știri din cinema

Reacţii la The Acolyte, serialul al cărui rating este dezactivat pe Imdb

Serialul Star Wars este disponibil de azi pe Disney+, şi în România

Anna Próchniak: „Am simțit o responsabilitate uriașă și am știut toți că aceasta este o poveste atât de importantă de spus lumii”

O nouă producție originală SkyShowtime, The Tattooist of Auschwitz, se lansează în România! Toate cele șase episoade vor fi disponibile pe platforma de streaming începând cu data de 7 iunie. Mini-seria este regizată de Tali Shalom-Ezer, iar din distribuție fac parte Jonah Hauer-King, Anna Próchniak, Harvey Keitel și Melanie Lynskey.

Şefa de la Lucasfilm deplânge reacţiile fanilor la noile seriale Star Wars

Ce oameni răi: după Ridley şi Ahsoka, a venit rândul lui The Acolyte să stârnească furia fanilor

Merită un munte de lasagna: Garfield domină din nou topul încasărilor

Cele trei premiere ale săptămânii trecute nu au reuşit să îl întreacă pe motanul portocaliu

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells