Salim Daw, din The Crown, despre moartea Prinţesei Diana: "Când am aflat mi-au dat lacrimile"

de Ştefan Dobroiu în 22 Nov 2023
Iată declaraţiile actorului despre noul sezon al popularului serial Netflix

Salim Daw, actor israelian cu o lungă carieră în film şi televiziune, revine în rolul miliardarului egipteano-britanic Mohamed Al Fayed în serialul The Crown. Fanii serialului Netflix, a cărui primă parte din sezonul final s-a lansat săptămâna trecută, îl cunosc din sezonul anterior, când Mohamed o întâlneşte pe Diana (Elizabeth Debicki) la cursele de cai şi o prezintă fiului său, Dodi (Khalid Abdalla), cel care va deveni amantul prinţesei în urma mariajului destrămat cu Prinţul Charles (Dominic West). Pentru rolul său, Salim Daw a primit o nominalizare la categoria Cel mai bun actor secundar la Premiile BAFTA.

Sezonul al şaselea începe cu celebrul accident care a aruncat în doliu întregul mapamond: şoferul maşinii în care se aflau Diana şi Dodi pierde controlul şi automobilul se izbeşte în plin de parapetul unui pod parizian, cu consecinţe pe care le ştie toată lumea. Povestea ne teleportează apoi două luni în trecut, explorând relaţia Dianei cu Dodi şi tatăl său, Mohammed, şi reacţia familiei regale britanice atât la escapada Dianei, cât şi la moartea acesteia.

Accidentul îl transformă pe Mohammed într-un personaj ultracentral al poveştii. Iată câteva declaraţii ale actorului Salim Daw despre noul sezon şi personajul său, declaraţii primite prin intermediul Netflix.

O schimbare dramatică are loc când relaţia dintre Dodi şi tatăl său se deteriorează în urma expunerii provocate de relaţia dintre el şi Diana. "În acest sezon relația tată-fiu devine mai tensionată pentru că Mohamed are punctul lui de vedere și își dorește ca fiul său să nu-i iasă din cuvânt, în timp ce Dodi are o cu totul altă poziţie și alt punct de vedere. Această situație creează o mare tensiune între cei doi și face această relație mai complicată. Dar există în continuare multă dragoste între ei, relaţia lor e bazată pe dragoste", explică actorul.

Daw vorbeşte şi despre ce a simţit el atunci când a auzit de moartea Dianei, survenită în primele ore ale zilei de 31 august 1997. "Îmi amintesc exact unde eram în acel moment, în orașul meu, Haifa. Chiar îmi amintesc exact la ce colț de stradă mă aflam. Când am aflat mi-au dat lacrimile pentru că, personal, o iubeam atât de mult. O adoram pe Diana și eram atât de trist. Sincer, am fost foarte, foarte trist chiar şi fără să îi cunosc pe Dodi Fayed sau Mohamed Al Fayed. După aceea, când m-au chemat să fac parte din acest serial uimitor și din această echipă minunată, am început să lucrez, să fac cercetări personale despre ei şi am înțeles multe lucruri despre amândoi. Abia atunci am fost într-adevăr capabil să joc acest personaj", spune Salim Daw.

Actorul este convins că nimeni nu va rămâne indiferent la această parte a poveştii familiei regale britanice, care captivează publicul de şase sezoane. "Nu știu în realitate ce cred sau gândesc oamenii despre această tragedie, dar știu că publicul va rezona la fiecare mic detaliu. Când simți tristețea și sentimentul real al pierderii lui Mohamed, nu ai cum să nu te simţi foarte trist. Este atât de real, atât de uman, atât de simplu, să înțelegi, să crezi și să spui 'o, Doamne, ce a pătimit acest om în istoria lui, în viața lui'. A fost atât de devastator pentru el, este foarte, foarte trist. Nu există ceva mai rău în viața unei ființe umane ca un tată să își piardă fiul, copilul. Foarte trist, într-adevăr", s-a destăinuit actorul.

Partea a doua a ultimului sezon The Crown se va lansa pe 14 decembrie şi va cuprinde şase noi episoade.

Alte știri din cinema

Michelle Yeoh, rol major în mini-seria Blade Runner 2099

Mini-seria va fi continuarea directă a lungmetrajului Blade Runner 2049, lansat în 2017 ca un sequel al originalului din 1982

Gojira recomandă. Ce e de văzut la cinema și pe streaming săptămâna aceasta

„Cel mai malefic film văzut în ultima vreme”, plus un film românesc „de la cel mai prolific creator de conținut de la noi”, filme sentimentale, seriale cu umor de situație

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Laurent Cantet, regizorul francez care a câștigat Palme d'Or pentru Entre les murs, a murit

Distins cu Palme d'Or de către un juriu prezidat de actorul american Sean Penn, filmul prezintă un sistem de învățământ care se luptă să-și îndeplinească misiunile didactice și sociale

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells