Săptămâna 2-8 septembrie

de Ştefan Dobroiu în 4 Sep 2010
Săptămâna 2-8 septembrie

Machete este fără îndoială vedeta săptămânii, una dominată de sub-genuri. Un omagiu adus filmelor de categorie B de pe vremuri, un film cu dansuri şi unul cu animale vorbitoare, iată ce oferă noile premiere de vineri.

Pentru grupuri cât mai mari de băieţi (şi fete, dacă acestea nu regurgitează popcorn şi băuturi carbogazoase când îl văd pe Machete făcând pe Tarzan atârnat de intestinele unei victime), noul film al lui Robert Rodriguez este aproape obligatoriu. Exploitation în toată puterea cuvântului, Machete staruri, femei frumoase şi sânge cât cuprinde, într-un amalgam ultra-exagerat, dar şi cât se poate de distractiv. Danny Trejo apare pentru prima oară într-un rol principal, iar personajul său, Machete, rezolvă pe ecran "cazuri" ca Robert De Niro, Steven Seagal şi Jeff Fahey, iar în dormitor le "rezolvă" sau se lasă rezolvat de dificilele Jessica Alba, Michelle Rodriguez (atenţie, se confirmă că e o adevărată zeiţă!) sau Lindsay Lohan. Robert Rodriguez nu uită şi nu iartă nimic în noul său film şi, atâta vreme cât nu aştepţi nici măcar o fărâmă de realism (sau gust!) de la el, cu siguranţă o să te distrezi de minune.

Step Up 3D continuă seria de filmelor cu dansatori, iar de data aceasta este ajutat şi de 3D-ul care mai adaugă sare şi piper pe nişte secvenţe de dans şi aşa spectaculoase. Nu te duce la acest film pentru poveste: nu are niciuna, iar personajele sunt nişte clişee ambulante. Cu toate acestea, când actorii tac şi încep să se mişte nu mai ai nimic de reproşat, doar priveşti şi te minunezi. Probabil că coregrafii au petrecut luni în şir gândind elaboratele şi acrobaticele numere de dans şi apoi au chemat doi scenarişti şi le-au zis: "haideţi cu umplutura". În orice caz, Step Up 3D arată suficient de bine ca să nu-ţi pară rău dacă ajungi la cinema şi nu găseşti niciun alt titlu mai interesant.

Să nu începem cu ratingul lui Marmaduke de pe imdb (e de rău). Să zicem doar că dacă cel mic te bate la cap să-l vadă pe Marmaduke, marele danez interpretat de Owen Wilson, după ce s-a distrat la Cats and Dogs, s-ar putea să te cam plictiseşti la cinema, chiar dacă odrasla o să ţi se distreze. Câteva momente amuzante şi efectele speciale o să te facă să nu bâţâi prea mult din picior pe durata celor aproape 90 de minute.

La ce film mergi în weekend?

Părerea ta

Spune-ţi părerea
rizea.alex70 pe 4 septembrie 2010 18:29
Din pacate nu merg la nici unul....desi as fi vrut sa merg la Machete!!!
Piratu pe 4 septembrie 2010 19:36
cred ca step up in 3d is merita banii dar numai pentru efecte
arnoldroland pe 7 septembrie 2010 22:44
ce frumos! wow!!
nsag pe 10 septembrie 2010 19:11
Machete e mai mult ca o comedie combinata cu HORROR
Step Up 3D mai bine fac un STEP UP SI astept pana este scos pe net .
MARMADUKE=............. ce o mai fi si asta ??

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells