Săptămâna 25 septembrie - 1 octombrie

de Ştefan Dobroiu în 24 Sep 2009
Săptămâna 25 septembrie - 1 octombrie

Trebuie să vedeţi în această săptămână comedia Funny People, cu Adam Sandler în rolul unui actor de comedie hiper-deprimat după ce află că... va muri de leucemie. Nimic mai puţin amuzant decât asta, dar iată că regizorul Judd Apatow reuşeşte cu ajutorul lui Sandler, al lui Seth Rogen şi-al unui batalion de comici de la Hollywood (şi Melbourne!) să ne amuze-emoţioneze la marele fix. Avertisment: de mult n-aţi văzut umor mai cinic, acid şi sarcastic la cinema. Sandler, Rogen şi compania se iau de absolut toate subiectele incomode, trecându-se şi pe ei pe lista de victime. Mai multe despre Funny People în această cronică.

Ştim, nu mai vreţi filme despre comunism! Oameni buni, Amintiri din Epoca de Aur 1 - Tovarăşi, frumoasă e viaţa! nu este despre comunism, ci despre deciziile sărite de pe fix făcute de românii de atunci ca să eludeze şi înşele sistemul. Comedie pur-sânge, cu scenografie excelentă şi interpretări aidoma, filmul produs de Cristian Mungiu reuneşte patru scurtmetraje semnate fiecare de un alt regizor, fiecare cu povestea lui (cu tâlc!) de sine stătătoare. Favorita noastră? Cea despre miliţianul lacom, care decide să gazeze porcul viu primit cadou de Crăciun de la rude, de teamă ca acesta să nu-i provoace probleme în bloc dacă îl "execută" în stil clasic. Mai multe despre film aici.

Action-ul săptămânii, Gamer - Jocul supravieţuirii, ne poartă în viitorul apropiat, când o interfaţă pusă la cale de un genial inventator revoluţionează lumea jocurilor video. Pe scurt, gamer-ul controlează nu un personaj virtual, ci un om în carne şi oase (un condamnat, de preferinţă), iar ucigătoarele lupte din încleştările hiper-reale sunt privite ca un reality show de milioane de spectatori. Da, ideea nu e nouă, iar regizorii Mark Neveldine şi Brian Taylor nu fac foarte multe ca s-o cosmetizeze, dar dacă nu poţi vedea altceva decât împuşcători la cinema, Gamer e de bifat. Citeşte mai multe aici.

Combinaţie de CGI şi live action, Aliens in the Attic/Extratereştrii din mansardă se vrea filmul pentru întreaga familie al săptămânii şi-i are în vizor pe membrii familiei Pearson, care dau peste câţiva intruşi în casa de vacanţă. Un extraterestru simpatic a pus stăpânire pe mansarda vilei şi, dacă noul chiriaş e foarte prietenos, prietenii lui nu sunt, aşa că vom vedea o mega-păruială între oameni şi extratreştrii minusculi, dar mult mai avansaţi tehnologic. De neratat scena în care veterana Doris Roberts, controlată de telecomandă, se bate "ca-n Matrix".

Singura animaţie a săptămânii este Tinker Bell şi comoara pierdută, un lungmetraj animat despre zânişoara favorită a basmelor Disney care porneşte într-o călătorie plină de peripeţii pentru a găsi pietrele lunii, sursa misticului praf al spiriduşilor. Aventuri pentru mari şi mici în 80 de minute despre prietenie şi responsabilitate.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Radu1711 pe 13 aprilie 2010 00:02
foarte tari ambi actori

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells