Se fac înscrieri la Școala de film a lui Dragoș Bucur, Dorian Boguță și Alexandru Papadopol

de Cinemagia în 17 Oct 2018
Cursurile din anii trecuți s-au finalizat cu producția celor trei filme de succes Love Building, Alt Love Building și Două lozuri

Pornită dintr-o mare pasiune pentru meseria de actor de film, compania Actoriedefilm.ro, înființată de Dragoș Bucur, Dorian Boguță și Alexandru Papadopol, îi invită pe cei interesați la o nouă sesiune de cursuri, din 5 noiembrie. Mai mult, după succesul ultimilor ani, școala propune în noul sezon un modul de Regie de film și scenaristică, coordonat de Iulia Rugină, se vede într-un comunicat remis Cinemagia.

Cursurile din anii trecuți s-au finalizat cu producția celor trei filme de succes Love Building, Alt Love Building, ambele în regia Iuliei Rugină și Două lozuri, regia Paul Negoescu, unul dintre filmele românești cu cele mai mari vânzări din ultimii ani. În aceste producții au jucat exclusiv cursanți de la școala Actorie de film, alături de profesorii lor și câțiva invitați speciali (Andi Văsluianu, Șerban Pavlu, Ben Cross). A urmat un alt film foarte apreciat de public, Hawaii, regia Jesus del Cerro, care este produs în colaborare cu Indie Studio, cu sprijinul CNC, se vede în comunicat.

„Cu 15 scurtmetraje, patru filme cu succes mare la public și multe premii la festivaluri de specialitate, acest business început alături de Dorian Boguță și Alexandru Papadopol în urmă cu opt ani, a ajuns astăzi la un nivel comparabil cu școlile de film din occident”, a spus Dragoș Bucur. „Școala noastră de film este atât pentru actorii profesioniști, care vor să se specializeze în tehnica actorului de film, cât și pentru aspiranți fără nici un fel de pregatire, la finalul cursurilor toți cursanții fiind la un nivel suficient de înalt pentru a fi prezenți pe marele ecran. Faptul că Iulia Rugină intră oficial în aceeași barcă cu noi, ca profesor este o mare bucurie. Nu ne dorim sa înlocuim sau să concurăm cu Universitatea de Artă Teatrală și Cinematografică, ale cărei cursuri le-am absolvit și în care ne-am format, suntem o alternativă privată a acesteia într-o lume în care totul se întâmplă mai repede și mai comprimat”, spun cei trei fondatori.

„Pentru mulți dintre cei care aleg să se reinventeze sau să se dezvolte în specializarea actor de film, întâlnirea cu echipa de profesioniști profesori la Actoriedefilm.ro este revelatoare, uneori chiar determinând schimbări radicale în viața lor. Structura extrem de riguroasă și profesionistă a cursurilor face ca toți cursanții să se implice foarte serios lunile de școală, ajungând la final să poată juca alături de profesorii lor pe marele ecran”, mai spun organizatorii.

Înscrierile la Actoriedefilm.ro au început deja și se pot face pe www.actoriedefilm.ro. Cursurile vor debuta pe 5 noiembrie și se vor desfașura săptămânal timp de 6 luni. Se adresează oricărui pasionat de film cu vârsta mai mare de 17 ani.

Despre tutorii de la Actorie de film

Iulia Rugină

Iulia s-a născut în București, în 1982. A absolvit secția de regie de film și televiziune din cadrul Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică "I.L. Caragiale", București, în anul 2006. Între 2009 și 2011 a urmat un masterat în regie de film în cadrul aceleaiași facultăți. În prezent este doctorand și asistent universitar la catedra de Scenaristică, având un palmares mare de fime de succes atât la public, cât și în festivaluri de specialitate.

Dragoș Bucur

Actor și producător, a absolvit secția de actorie din cadrul Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică "I.L. Caragiale", București, în anul 1999. A devenit cunoscut la nivel internațional prin rolurile din Polițist, adjectiv, regia Corneliu Porumboiu și The way back, regia Peter Weir. A câștigat în 2002 și 2009 premiul UCIN pentru interpretarea masculină, în 2009 și 2010 premiul Gopo pentru cel mai bun actor și Premiul de interpretare la Buenos Aires BAFICI. Între 2015 și 2018 a prezentat emisiunea Visuri la Cheie la Protv.

Dorian Boguță

Dorian Boguță s-a nascut în Uniunea Sovietică, în Republica Moldova și a făcut facultatea de Teatru și Film din Tbilisi, Georgia. Imediat după facultate a fost angajat la Teatrul national din Chișinău unde a jucat peste 15 roluri. În 1999 a urcat în tren cu o singură destinație, București, în căutarea visului de a juca în filme. Visul a început să se realizeze cam după 3-4 ani de la sosirea în România. De atunci și pănă acum a apărut în peste 45 de filme ca actor, iar de câțiva ani a început să regizeze și să fie implicat în producția de filme.

Alexandru Papadopol

A absolvit secția de Actorie la U.N.A.T.C. în 2002. În timpul facultății a participat de două ori consecutiv la secțiunea Quinzane des Realizateurs din cadrul Festivalului de la Cannes. Pentru rolul din filmul Marfa și banii (regia Cristi Puiu), a câștigat premiul pentru cel mai bun actor la Festivalul Internațional de Film de la Salonic și Premiul pentru Cel mai bun actor acordat de Uniunea Cineaștilor din România, în 2003, pentru rolul Luci din filmul Occident.

Exploreaza subiecte similare:

Dragoş Bucur, Dorian Boguta, Alexandru Papadopol, Love Building, Alt Love Building, Două lozuri, hawaii

Alte știri din cinema

Gojira recomandă. Ce e de văzut la cinema și pe streaming săptămâna aceasta

„Cel mai malefic film văzut în ultima vreme”, plus un film românesc „de la cel mai prolific creator de conținut de la noi”, filme sentimentale, seriale cu umor de situație

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Laurent Cantet, regizorul francez care a câștigat Palme d'Or pentru Entre les murs, a murit

Distins cu Palme d'Or de către un juriu prezidat de actorul american Sean Penn, filmul prezintă un sistem de învățământ care se luptă să-și îndeplinească misiunile didactice și sociale

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
lili22 pe 17 octombrie 2018 20:38
Imi inchipui ce talente vor iesi din scoala aceea ...instruinti de netalentata Iulia Rugina.Probabil ca se platesc cursurile si toate tutele vor sa fie artiste.
carmen_angelus_romila pe 18 octombrie 2018 09:38
Celor trei actori remarcabili ai cinematografiei romanesti, Dragoș Bucur, Dorian Boguță și Alexandru Papadopol, le doresc, cu tot respectul, mult succes in activitatea lor!
spartacus pe 18 octombrie 2018 12:03
Si-au făcut ”școală de actori” ?!?!? Isuse, deci nu au făcut acest lucru actori mult mai celebri și cu mai mult experiență ca acești... actori, si au îndrăznit ei?!? Ei, înseamnă că o să avem o generație de actori unul și unul, nu??... Penibil, nu mai știu nici ăștia cum să își înmulțească banii pe spinarea fraierilor... :)))))))
lili22 pe 21 octombrie 2018 17:44
Sper sa anunte adresa scolii, poate ma inscriu si eu, inteleg ca nu se cere decat taxa de inscriere....

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells