Second Chance, promiţător

de Ştefan Dobroiu în 17 Ian 2016
Hibrid SF-serial poliţist, producţia Fox oferă un personaj principal captivant

După ce şi-a schimbat numele din Frankenstein's Code în Lookinglass şi apoi în mult mai banalul şi pragmaticul Second Chance, serialul Fox creat de Rand Ravich (The Astronaut's Wife) şi-ar putea captiva publicul cu personaj principal ataşant. Din cauza unor probleme de concepţie serialul nu a convins foarte mulţi critici, dar telespectatorii americani s-au arătat mai îngăduitori cu povestea lansată în SUA pe 13 ianuarie.

Citeşte şi despre alte zece seriale interesante lansate în ianuarie.

În centrul atenţiei acestui serial vag inspirat de legenda lui Frankenstein este Robert Kazinsky, un actor care merită mult mai mult decât cele câteva roluri secundare în filme şi seriale celebre (Pacific Rim, True Blood) sau rolul lui Orgrim Doomhammer din aşteptatul Warcraft, rol interpretat cu ajutorul tehnologiei motion capture. Kazinsky are un amestec de duritate, eficienţă şi vulnerabilitate care îl face credibil într-unul din cele mai solicitante roluri din serialele acestei ierni.

Descris într-o singură frază, Second Chance sună cam aşa: când casa îi este jefuită, iar hoţii îl ucid, poliţistul căzut în dizgraţie Jimmy Pritchard are parte de o nouă şansă când devine cobai pentru tehnologia revoluţionară inventată de un antreprenor genial.

La 75 de ani, bătrânul Jimmy Pritchard (Philip Baker Hall) este grav bolnav şi printre bucuriile sale se numără, nu neapărat în această ordine, vizitele simpaticei sale nepoate Gracie (Ciara Bravo) şi cele ale unor prostituate. Relaţia lui Jimmy cu fiul său, agentul FBI Duval Pritchard (Tim DeKay), nu este foarte bună, mai ales când bătrânul Jimmy îi tot dă sugestii despre o serie de jafuri din bănci, caz care îi dă o mulţime de bătăi de cap agentului FBI. A doua şansă îi permite bătrânului Pritchard nu doar să-şi ajute fiul, ci şi să încerce să-şi rezolve problemele de familie sau cazul care i-a distrus cariera.

Într-adevăr, premisa este exagerată şi puţin verosimilă, mai ales că Second Chance nu pierde mult timp pentru a explica tehnologia inventată de gemenii Otto (Adhir Kalyan) şi Mary Goodwin (Dilshad Vadsaria). Motivaţia gemenilor, aceea de a folosi tehnologia pentru a o vindeca pe Mary, bolnavă de cancer în fază terminală, pare doar un mijloc de şantaj emoţional în relaţia gemenilor cu durul Pritchard, iar nevoia eroului de a se întoarce la fiecare 12 ore în laborator pentru a i se administra serul care l-a adus la viaţă pare doar o găselniţă pentru a complica povestea.

Cum precizam în titlu, Second Chance este promiţător şi totul depinde de modul cum Ravich, răspunzător şi de serialele NBC cu viaţă scurtă Life şi Crisis, alege să continuie aventura lui Pritchard. Calea procedurală, adică rezolvarea unui caz FBI în fiecare episod, este cea mai riscantă posibilitate, lui Second Chance fiindu-i mai utilă o dezvoltare mai complexă pe parcursul următoarelor episoade. Psihologia lui Pritchard, dar şi modul cum dispune de noile sale puteri (este mai rapid şi mai rezistent în urma tratamentului) şi de noua sa şansă titulară sunt aspecte importante ale viitorului personajului pe micile ecrane.

Agresiv şi deloc în ton cu noile tehnologii, Pritchard trece şi prin câteva interesante schimbări: resemnat în faţa morţii, cu trupul pustiit de boală şi de diversele vicii, eroul se bucură de noua sa şansă, devenind unul dintre cele mai fizice personaje văzute în ultima vreme pe micile ecrane. Kazinsky umple ecranul cu energia sa de nestăvilit, dar şi cu scrâşnetul său din dinţi în faţa necesităţii de a deveni erou fără voia lui: datoria faţă de fiul cu probleme în carieră şi salvatorii săi îl fac pe Pritchard să meargă pe o punte subţire dintre egoismul celui care-şi redescoperă tinereţea şi altruismul celui conştient că energia, dar şi experienţa sa ar putea îmbunătăţi vieţile celor din jur.

Exploreaza subiecte similare:

Warcraft, Pacific Rim, True Blood, Robert Kazinsky, Rand Ravich, Tim DeKay, Philip Baker Hall

Alte știri din cinema

Comedia romantică Dragoste pe muchie de cuțit, disponibilă pe streaming

Dragoste pe muchie de cuțit va avea premiera în 29 aprilie, pe platforma de streaming SkyShowtime

Armurierul westernului Rust, condamnat la închisoare în cazul în care e implicat și Alec Baldwin

Apelurile lui Gutierrez Reed din închisoare arată „că nu are remușcări și că încă aruncă vina pe alții, inclusiv pe Baldwin, pe producătorii filmului și pe paramedici”

Istoria prinde viață în fiecare seară de luni pe TV5MONDE

În fiecare luni, de la ora 22:00, reputatul jurnalist francez Stéphane Bern poartă telespectatorii canalului TV5MONDE printr-o călătorie în timp, în intimitatea unor personalități celebre din istorie.

Kingdom of Judas: un thriller românesc ce încalcă toate regulile

Kingdom of Judas, primul film românesc, vorbit integral în limba engleză a intrat în cinematografe. Dar oare să fie acest lucru destul pentru a convinge publicul?

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells