Serialul Poker Face se poate urmări deja pe Sky Showtime. Un serial polițist „inversat”, de neratat!

de Cinemagia în 4 Oct 2023
Întrebările meşteşugite ale protagonistei pentru a-i prinde pe criminali cu minciuna vor face deliciul telespectatorilor

Rian Johnson, mintea din spatele lungmetrajelor Knives Out și Glass Onion, nominalizat la Oscar 2023 pentru cel mai bun scenariu cu Glass Onion: A Knives Out Mystery, continuă pe tărâmul producţiilor cu detectivi cu serialul Poker Face, disponibil deja pe platforma de streaming Sky Showtime. Cu o structură inversă, acest tip de serial polițist este numit și „howcatchem”, fiind în linia popularei serii Columbo, ce arăta atât crima cât și asasinul de la început.

Cinemagia consideră Poker Face „considerabil mai bun decât Knives Out”, al aceluiași Rian Johnson. Lansat în România pe 15 septembrie cu primele două episoade, serialul prezintă cu fiecare nou capitol un nou caz trăsnit. Poker Face a primit deja undă verde pentru cel de-al doilea sezon.

Premisa pe care o propune Rian Johnson în acest serial este că cineva poate şti, fără să greşească vreodată, când este minţit. Publicul ştie de la început cine e făptaşul, miza fiind întortocheatul itineariu parcurs de Charlie (Natasha Lyonne) pentru a-l descoperi - iar întrebările ei meşteşugite pentru a-i prinde pe criminali cu minciuna vor face deliciul telespectatorilor.

Faceți, așadar, cunoștință cu Charlie Cale, o femeie care lucrează într-un cazinou, cu un talent înnăscut de a descoperi minciunile. Obsesia ei de a descoperi adevărul o face o forță: după moartea tragică a prietenei sale, Charlie pornește la drum în mașina ei albastră Plymouth Barracuda, descoperind crime și dând în vileag nelegiuiri. Are un stil de „detectiv rebel”, fiind în centrul moral al tuturor comunităților în care intră.

În rolul principal este Natasha Lyonne (Orange Is the New Black, Russian Doll), care o interpretează pe eroina dotată cu extraordinara abilitate de a-şi da seama când cineva minte, dezamorsând, pas cu pas, misterul. Ea pornește la drum și, cu fiecare oprire, întâlnește o nouă distribuție de personaje și crime ciudate pe care nu poate să nu le rezolve.

Deși nu intră în stereotipurile polițistului dur sau a detectivului privat alunecos, Charlie este isteață și întreprinzătoare, și face numeroase trimiteri la detectivi celebri. Urmăriți aventurile ei pe măsură ce își folosește talentul să îndrepte relele, să aduca dreptatea.

„Captivantă la Poker Face este combinaţia dintre abordarea "procedurală" a poveştii, anume fiecare episod explorează o crimă căreia Charlie îi dă de capăt datorită abilităţii ei, şi un ataşant arc narativ desfăşurat pe întregul sezon: când eroinei i se promite că va fi găsită "şi în gaură de şarpe", torturată şi apoi ucisă, e clar că ea are toată motivaţia să pună cât mai mare distanţă între ea şi urmăritorii ei. Va reuşi să se salveze? Sau aceste cumplite ameninţări vor deveni realitate?”, scria Cinemagia la data vizionării de presă. Cronica integrală se poate citi aici.

Serialul a primit recenzii foarte bune și a devenit rapid „Certified Fresh” pe Rotten Tomatoes, obținând un scor de 98% din partea criticilor. Cinemagia l-a numit „o simpatică reambalare a unei formule tip Columbo (asasinul e cunoscut de la început) ţinută în spate de la fel de simpatica Natasha Lyonne (Orange Is the New Black)”.

Serialul o are ca producătoare executivă și vedetă pe Natasha Lyonne, dar și o listă impresionantă de vedete episodice, printre care se numără Adrien Brody, Benjamin Bratt (cu apariţii în cinci episoade), Michael Hall, Chloë Sevigny, Ellen Barkin, Joseph Gordon-Levitt, Ron Perlman, Nick Nolte, Luis Guzmán, Rhea Perlman (de văzut acum pe ecrane în Barbie).

Serviciul SkyShowtime este disponibil direct pentru clienți prin intermediul aplicației SkyShowtime pe Apple iOS, tvOS, dispozitive Android, Android TV, Google Chromecast, LG TV, Samsung și prin intermediul site-ului web: www.skyshowtime.com.ro

Prețul lunar al abonamentului la SkyShowtime este de 3,99 euro.

Exploreaza subiecte similare:

Poker Face

Alte știri din cinema

Michelle Yeoh, rol major în mini-seria Blade Runner 2099

Mini-seria va fi continuarea directă a lungmetrajului Blade Runner 2049, lansat în 2017 ca un sequel al originalului din 1982

Gojira recomandă. Ce e de văzut la cinema și pe streaming săptămâna aceasta

„Cel mai malefic film văzut în ultima vreme”, plus un film românesc „de la cel mai prolific creator de conținut de la noi”, filme sentimentale, seriale cu umor de situație

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Laurent Cantet, regizorul francez care a câștigat Palme d'Or pentru Entre les murs, a murit

Distins cu Palme d'Or de către un juriu prezidat de actorul american Sean Penn, filmul prezintă un sistem de învățământ care se luptă să-și îndeplinească misiunile didactice și sociale

Părerea ta

Spune-ţi părerea
alex_il_fenomeno pe 20 octombrie 2023 16:53
Sunt actori mari, iar subiectul pare destul de incitant. Putem avea asteptari de la o asemenea productie cu siguranta.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells