Sezonul 3 din Urzeala Tronurilor: iureşul săbiilor

de Gloria Sauciuc în 17 Ian 2013
Sezonul 3 din Urzeala Tronurilor: iureşul săbiilor

Cel de-al treilea sezon din Urzeala Tronurilor va fi disponibil pe micile noastre ecrane din 1 aprilie, pe postul HBO, la o zi distanţă de premiera pe micul ecran din Statele Unite (diferenţa este dată de fusul orar), iar noi am căutat cât mai multe informaţii despre această a treia parte a aventurilor ce se întind din sudul machiavelic şi sălbaticele ţinuturi de est până în nordul îngheţat protejat de un antic zid.

Zilele trecute discutam despre toate noile sezoane ce se vor lansa anul acesta, dar astăzi revenim cu detalii amănunţite despre mult-aşteptata parte a treia din Urzeala Tronurilor. Sezonul 3 va fi inspirat de "A Storm of Swords", cel de-al treilea roman din seria" A Song of Ice and Fire" de George R.R. Martin. Acţiunea din sezonul 3 se desfăşoară de-a lungul câtorva luni, într-o lume unde anotimpurile ţin ani întregi. În timp ce primele două sezoane corespund în mare primelor două cărţi, lungimea impresionantă a celui de-al treilea volum (aproape o dată şi jumătate cât primul, măsurată în numărul cuvintelor) face aproape imposibil ca ultima carte să fie ecranizată integral în cel de-al treilea sezon: e vorba şi de un posibil sezon patru. Unele evenimente din cel de-al treilea volum, de asemenea, şi-au găsit locul în ultimele episoade din sezonul doi.

În sezonul 3 oamenii ar trebui să se pregătească pentru ani întregi de gheţuri şi zăpezi, dar Cele Şapte Regate din Westeros sunt prinse într-un război civil. Viitorul rege Renly Baratheon (Gethin Anthony) a fost asasinat, iar alianţele s-au schimbat. Crudul rege-adolescent Joffrey Baratheon (Jack Gleeson) a câştigat o victorie importantă asigurându-şi alianţa cu Casa Tyrell, iar susţinătorii săi l-au învins pe Stannis, unchiul lui, într-o bătălie epopeică, aşa că acum Joffrey are cele mai mari armate de pe tărâm, iar triumful lui pare asigurat.

Regele Robb Stark (Richard Madden) rămâne un personaj important, şi totuşi ţara lui, Regatul din Nord, a ajuns sub stăpânirea oamenilor de pe Insulele de Fier. Robb trebuie să hotărască ce mijloc de acţiune poate să îl conducă spre marea victorie. De asemenea, trebuie să recâştige alianţa cu Casa Frey, ruptă atunci când şi-a încălcat promisiunea de căsătorie între copiii lor. Până acum, regele Robb nu a pierdut nicio bătălie, însă - ca şi bătrânul rege Robert - Stark va afla dacă a fi un bun soldat înseamnă a fi un bun rege.

Stannis Baratheon (Stephen Dillane) este învins, iar armata lui spulberată: chiar şi aşa, nu a ieşit din luptă. Retras pe insula vulcanică Dragonstone cu o mână de soldaţi credincioşi alături, Stannis e ultimul moştenitor legitim al bătrânului rege Robert, şi asta îi va clătina tronul tânărului Joffrey. Alături de preoteasa Melisandre (Carice van Houten), Stannis mai are încă un cuvânt de spus: şi va lovi acolo unde nimeni nu se aşteaptă...

Şi altora le atârnă vieţile în balanţă: Bran Stark (Isaac Hempstead Wright) şi protectorii săi trebuie să traverseze pustiurile îngheţate ale Nordului pentru a ajunge la Zid, în timp ce Arya (Maisie Williams) trebuie la rândul ei să înfrunte primejdiile ţinutului Riverlands în vreme de război, pentru a-şi găsi mama şi fratele.

Nici sarcina lui Brienne (Gwendoline Christie) nu e uşoară: ea trebuie să îl ducă acasă pe Jaime Lannister (Nikolaj Coster-Waldau), luat prizonier, trecând prin sute de mile de ţinuturi pustiite şi de câmpuri de luptă.

Theon Greyjoy (Alfie Allen) va suferi consecinţele a ceea ce a făcut la Winterfell. Şi la Debarcaderul Regelui atât Tyrion Lannister (Peter Dinklage), cât şi Sansa Stark (Sophie Turner) trebuie să supravieţuiască mediului mult mai ostil al curţii regale de acolo.

Pe continentul de est, Daenerys Targaryen (Emilia Clarke) a fugit din cuibul de vipere care este Qarth. Dragonii ei cresc, iar faima lor continuă să se răspândească, dar pentru a lua Tronul de Fier va avea nevoie de susţinători puternici şi de soldaţi. Ambele pot fi găsite în oraşele de pe lângă Golful Sclavilor, dar îşi au preţul lor...

Între timp, dincolo de Zid, fiinţele de legendă se pun din nou în mişcare, ameninţând nu numai Cele Şapte Regate, ci şi pe oamenii din ţinuturile de peste zid, "sălbaticii". În timp ce Rondul de Noapte se pregăteşte de un atac frontal al fiinţelor de legendă, Jon Snow (Kit Harington) trebuie să infiltreze în armata sălbaticilor oameni de peste zid conduşi de Mance Rayder (Ciarán Hinds), Regele-de-dincolo-de-zid, pentru a-i descoperi planurile.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
legolas05 pe 17 ianuarie 2013 11:58
abia astept acest serial
Bayard pe 17 ianuarie 2013 12:17
Este o analiza excelenta a situatiei la inceputul celei de-a 3 carti. Felicitari :) PS: Schimbati poza lui Sophie Turner, nu stiu cine e blonda aia :)))
albastrudeprusia pe 17 ianuarie 2013 13:06
Da, nu este ea, este un model ce are acelasi nume !
octavinspector pe 17 ianuarie 2013 13:49
In curand o sa ne delectam !!
AndreBlack pe 17 ianuarie 2013 16:04
Fain , abia astept sa vad sezonul 3 !
Vorador pe 17 ianuarie 2013 18:48
Sezonul 3 va fi cel mai bun din serie fiindca situatile imprevizibile te vor da peste cap, ''Iuresul sabiilor'' este cartea mea favorita din serie.
Cel mai mult ma tem de sezonul 4 care va urma,Festinul ciorilor este cea mai slaba din serie si de foarte multe ori plictisitoare,cel mai bine ar fi ca sezonul 4 sa fie inspirat si ''Dansul dragonilor'', astfel isi vor pierde audienta.Sper ca George R.R. Martin sa se miste mai repede fiindca il prinde serialul din urma.

Skarin pe 17 ianuarie 2013 22:08
Sezonul 3 va cuprinde doar jumatate din Iuresul Sabiilor... Festinul Ciorilor e mai plictisitoare si din cauza faptului ca lipsesc multe personaje principale si sunt introduse unele noi (iar serialul ar fi la fel). Dansul Dragonilor se petrece cam in acelasi timp ca si a patra carte; George Martin a impartit geografic cele doua carti pt ca nu putea sa cuprinda toata actiunea intr-un singur volum. Ma gandesc ca pot sa faca sezoanele 5,6 si poate 7 contopind actiunea ultimelor 2 carti aparute, iar in timpul asta Martin poate termina vol. 6.
Vorador pe 18 ianuarie 2013 19:08
eu credeam The Winds of Winter va apare in acest an, vazusem o stire pe net chiar la lansarea sezonului 2 din serial.
Skarin pe 17 ianuarie 2013 22:10
presupun ca e sud machiavelic si nu "machivelic".
monicarusu25 pe 18 ianuarie 2013 11:03
stie cineva daca va rula si in cinematografe? eu nu prind HBO si as vrea sa-l vad.
Han_Solo pe 18 ianuarie 2013 11:42
Este un Serial TV, nu va rula in cinematografe. Il poti viziona online. Scrie pe google: "Game of Thrones online", foarte simplu:). Cum naiba sa ai net si sa nu poti viziona un serial ca si GoT?
rizea.alex70 pe 18 ianuarie 2013 15:02
Abia astept sezonul 3.Se pare ca acest sezon va fi cel mai tare dintre toate.
denisa75 pe 26 ianuarie 2013 01:12
serialul il puteti urmarii pe cel mai tare site de seriale care se numeste vplay. intatai la colectii,va logati foarte usor si gata!
denisa75 pe 26 ianuarie 2013 01:13
intrati la colectii pe site ul vplay
denisa75 pe 26 ianuarie 2013 01:14
va recomand si serialul REVOLUTION,este extraordinar!
jorge24 pe 7 februarie 2013 00:54
abia astept!!!!
alex_il_fenomeno pe 18 februarie 2013 13:20
Merita din plin un al treilea sezon!

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells