Shooting Stars la TIFF 2007

6 Iun 2007
Shooting Stars la TIFF 2007

Sapte tineri actori extrem de talentati se vor intalni la TIFF 2007 cu publicul cinefil. Unul dintre evenimentele speciale ale celei de-a sasea editii a Festivalului International de Film Transilvania il reprezinta o serie de proiectii care ii au in prim plan pe cei mai cautati si vanati actori europeni ai momentului. Shooting Stars este un proiect al European Film Promotion.

In efortul de a spori interesul publicului din diferite tari fata de filmele europene si de talentele existente in afara tarii lui de origine, European Film Promotion (EFP) intra pentru prima oara in parteneriat cu Festivalul International de Film Transilvania (TIFF). Sapte Shooting Stars (talente in ascensiune) din diferite tari europene vor intra in lumina reflectoarelor si vor fi prezentati presei si publicului impreuna cu cel mai reprezentativ film al lor.

Cei sapte actori europeni care vor fi la Cluj in perioada 8-10 iunie si prezentati in cadrul unei ceremonii urmate de proiectia filmului Black Book de Paul Verhoeven, in seara zilei de 8 iunie, ora 21.00, la Cinema Victoria, sunt Gustaf Skarsgard (Suedia), cunoscut deja publicului TIFF gratie rolului din Evil, Panayota Vladi (Grecia), Halina Reijn (Olanda), care joaca in Black Book, Rain Tolk (Estonia), Sabrina Reiter (Austria), Alfonso Pimentel (Portugalia) si Tommi Eronen (Finlanda).

Sprijinit de Programul Media al UE, programul itinerant al EFP a invitat tineri actori talentati la festivalurile de film din Europa inca din 2002 si le-a oferit vizibilitate in fata publicului. Grupul participant este intotdeauna alcatuit dintr-un anumit numar de Shooting Stars actuali, adica dintre cei care au fost prezentati la Festivalul International de Film de la Berlin in februarie anterior. In acest circuit anual, TIFF-ul este primul ales in programul Touring Shooting Stars Film 2007, fiind urmat de Galway Film Fleadh (10-15 iulie, 2007) in Irlanda.

"Romanian Film Promotion, organizatoarea TIFF, a devenit membru al retelei noastre anul trecut la Cannes si suntem foarte bucurosi ca cel mai proaspat membru al nostru se implica atat de activ in evenimentele noastre. Asteptam cu nerabdare momentul prezentarii celor sapte din promotia SHOOTING STAR 2007 in fata publicului tanar de la Cluj. Personal, ma simt onorata ca sunt membra a Juriului in acest an", declara Claudia Landsberger, presedinte fondator EFP si membru al Juriului TIFF 2007.

Primul Shooting Star romanesc a fost prezentat pe piata Berlinalei din acest an si a fost una dintre protagonistele din Legaturi bolnavicioase: Maria Popistasu. Drept urmare, Maria a primit deja trei oferte de lucru in strainatate. Acesta e si motivul pentru care prezenta ei la Cluj nu este pe deplin confirmata.

Taguri:  Zwartboek

Părerea ta

Spune-ţi părerea
axel pe 22 august 2009 10:14
halina reijn este cea mai frumoasa actrita

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells