Sisi: Regina Austro-ungarilor

de Cinemagia în 2 Dec 2021
Serialul spune povestea maturizării unei fetei care a evadat din cușca responsabilităților oficiale, devenind un simbol feminin al Europei

Mai bine de 65 de ani au trecut de la debutul clasicei trilogii cu actrița germano-franceză Romy Schneider, iar RTL, Story House Pictures și Beta Film au decis să readucă pe micile ecrane povestea emblematică a Reginei Elisabeta a Ungariei pentru o nouă generație. Ambițios și compus din șase părți, serialul Sisi va debuta la televiziunea Epic Drama.

În premieră, la Epic Drama, începând de duminică 26 decembrie, de la 22:00
Anul: 2021
Producător: Andreas Gutzeit, Robert Krause
Din distribuţie: Dominique Devenport, Jannik Schümann

Sisi - un exemplu pentru tânăra generație

Cea care avea să devină primul superstar al Europei - Împărăteasa Sisi, pe scurt Sisi - s-a născut într-o familie numeroasă, părinții ei fiind Maximilian Joseph de Bavaria și Maria Ludovica de Bavaria, fiica regelui Maximilian I al Bavariei. Familia ei își avea reședința în Palatul Possenhofen. În adolescență, era băiețoasă, plăcându-i cel mai mult plimbările și orice implica mișcare - călărie, gimnastică, dans.

Numele ei întreg a fost Prințesa Elisabeta Amalia Eugenia de Wittelsbach. În urma unei, să zicem, întâmplări, a devenit soția împăratului Franz Iosif, deși sora ei, Helene - foarte rafinată, frumoasă și inteligentă, era cea a cărei căsătorie cu acesta fusese aranjată de către mama lor. Întâlnirea dintre împărat și Sisi s-a numit logodna de la Ischl. Neconformându-se etichetei, Franz a ales-o pe Sisi. Din punct de vedere al rangului, Sisi era nepotrivită pentru împărat, fapt pentru care curtea vieneză a judecat-o mult timp. Fiind veri, Sisi și cu Franz au avut nevoie de dispensa papei, care le-a fost acordată. Totuși acumulările de căsătorii între familia Wittelsbach (care era cunoscută pentru bolile mintale ale membrilor ei) și familia imperială se vor resimți chiar la prințul moștenitor.



Deși această serie a fost realizată cu decoruri și costume generoase și echipa a căutat autenticitatea prin locațiile în care s-a filmat, realizatorii nu și-au propus o simplă dramă de epocă, ci au portretizat-o pe Sisi ca pe o femeie încrezătoare, modernă și au explorat subiecte actuale precum dragostea de familie, independența, conștientizarea sinelui și liberul arbitru.

Potrivit lui Andreas Gutzeit, producătorul serialului, Sisi „spune povestea unei femei pentru secolul 21 modern”. Gutzeit a lăudat, de asemenea, regia lui Sven Bohsre (cunoscut pentru Crime Scene), care „a găsit o modalitate de a spune cu gust, dar curajos, povestea clasică a lui Sisi, implicând desigur sexualitatea și o viziune modernă asupra rolului unei femei aflată constant sub presiune, într-o situație politică”

Nu doar o poveste veche

Creatorii au precizat că nu au dorit să refacă versiunea Romy Schneider. Deși anumite situații au fost ficționalizate, per total, ele au căutat fidelitatea istorică. Gutzeit a mai dezvăluit că Dominique Devenport, care joacă rolul principal în noul serial, nici măcar nu a văzut versiunea Schneider. „Nu a existat niciun motiv să facem asta, deoarece interpretarea noastră este nouă, proaspătă. Este vorba de cea mai mare poveste de dragoste europeană din toate timpurile, pe care alegem să o repovestim cu mijloace modern” - a explicat producătorul.

Devenport însăși - actriță elvețiano-americană s-a născut la Lucerna în 1996 - spune că a fost un noroc faptul că i s-a acordat rolul. „Eram la o bere cu un prieten de-al meu la o cantină din München și i-am spus despre cum am simțit o legătură cu Sisi” - a spus ea pentru Variety într-un interviu. „Nu am știut că a doua zi, se întâlnea cu directorul de casting al filmului. I-a spus despre mine și ea a sunat”.



Costumele au ajutat foarte mult la înțelegerea mai bună a rolului: „Cu siguranță a ajutat pentru că automat te restricționează mult, inclusiv în respirație. Prin machiaj, încet-încet devii ea. Așa am intrat în personaj în fiecare zi. Dar eu cred că trebuie să renunți la rol odată ce l-ai terminat, este foarte important pentru munca ta să stai sănătos și să te detașezi”. Potrivit lui Devenport, Sisi a fost supusă unei presiuni extraordinare în acel mediu nou, plin de constrângeri la o vârstă foarte fragedă, alături de un soț crescut și educat în spirit militar încă de la vârsta de șase ani, care a învățat să nu lase loc sentimentelor. „Nu a mai putut fi o persoană oarecare. Era timidă. Cu siguranță foarte singuratică. Trebuie să fi fost foarte greu pentru ea să se simtă ca într-o cușcă.”

În rolul împăratului Fran Joseph îl vom vedea pe Jannik Schumann. Născut în Hamburg, a urcat pe scenă în copilărie, jucându-l pe tânărul Mozart. Cele mai cunoscute apariții ale sale TV includ Call Me Helen (2014) și, în mod regulat din 2014, Die Diplomatin și apoi Charité (2018).

Sisi spune povestea maturizării unei fetei care a evadat din cusca responsabilităților oficiale, devenind unul dintre cele mai populare simboluri feminine din Europa. Din 26 decembrie, la Epic Drama.

Exploreaza subiecte similare:

Viasat World, epicdrama, Jannik Schümann, Dominique Devenport, Robert Krause, Andreas Gutzeit, Sisi

Alte știri din cinema

Meryl Streep, Palme d'or onorific la Cannes. Juriul acestei ediţii. Cannes imersiv

„A câștiga un premiu la Cannes, pentru comunitatea internațională de artiști, a reprezentat întotdeauna cea mai înaltă realizare în arta cinematografică”

Ménage-à-trois în filme. De la Jules et Jim, la Challengers

Challengers, nerecomandat sub 15 ani, se bazează foarte mult pe chimia dintre cei trei actori principali

5 informații interesante despre Baby Reindeer

Noua producție originală Netflix, Baby Reindeer, a fost lansată pe 11 aprilie și se bucură de o popularitate uriașă în rândul criticilor și cinefililor.

Michelle Yeoh, rol major în mini-seria Blade Runner 2099

Mini-seria va fi continuarea directă a lungmetrajului Blade Runner 2049, lansat în 2017 ca un sequel al originalului din 1982

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells