Sitaru lucreaza intens la "Din dragoste, cu cele mai bune intentii"

de Gloria Sauciuc în 12 Ian 2009
Sitaru lucreaza intens la "Din dragoste, cu cele mai bune intentii"

"Pescuit sportiv" va fi proiectat seara aceasta la Palm Spring, unde concureaza pentru New Voices/New Visions Award, dar regizorul filmului - Adrian Sitaru - nu se afla in acest moment in California pentru a-si prezenta filmul si a raspunde intrebarilor publicului, ci - dupa cum declara pentru Cinemagia - la Amsterdam, "foarte ocupat" cu dezvoltarea proiectului sau de lungmetraj "Din dragoste, cu cele mai bune intentii", in cadrul workshopului organizat de Binger Filmlab. Tot cu acest proiect, finantat si de CNC, Sitaru castiga anul trecut la Cinefondation (Festivalul de Film de la Cannes).

Binger este un laborator de film care cuprinde programe intensive de cinci luni ce se orienteaza pe dezvoltarea proiectelor cinematografice si descoperirea talentelor. Si-a deschis portile in 1996 ca o institutie postuniversitara pentru pregatirea profesionistilor in domeniul filmului si la ora actuala - dupa zece ani - a evoluat intr-un laborator de film, functionand similar programului de rezidente The Nipkow din Berlin, Cinefondation-ului cannez si workshopurilor organizate de Institutul de Film din Sundance. Regizorul Radu Potcoava a participat si el la dezvoltarea proiectului "The living room", tot la Binger Filmlab, cu trei ani in urma.

"Din dragoste, cu cele mai bune intentii" este povestea lui Alex (in varsta de 35 de ani), un tip de succes, cu destula incredere in el, sociabil, dar nu in cautare de prieteni, educat si simpatic, atata vreme cat are ultimul cuvant. Cel mai important lucru pentru el e sa detina controlul. In ochii celorlalti apare ca un personaj simpatic, dar nervos. La un moment dat, Alex primeste un telefon de la tatal sau anuntandu-l ca mama a avut un accident cerebral. Speriat de adevaratelea, ia primul tren din Bucuresti catre oraselul unde locuieste mama. Incepe sa dea telefoane tuturor prietenilor doctori, care i-ar putea explica mai pe larg cum e cu boala mamei, afland astfel ca medicul care se ocupa deja de ea nu e cel mai potrivit. Asa ca se hotaraste s-o aduca intr-un spital mai mare, singura problema fiind ca doctorul e un prieten de familie drept pentru care va trebui sa-l convinga si pe tatal sau. Alex ajunge la spital si preia comanda, pentru ca nimic rau sa nu i se mai intample mamei, mai ales ca a avut cea mai usoara forma de atac. Vestea buna e ca nu mai e nevoie sa o duca in alta parte, pentru ca acum totul pare sa fie in regula. Insa Alex se teme de eventualitatea unor noi probleme, gandindu-se ca mama sa ar mai putea sa aiba de suferit. Noile probleme pentru Alex sunt: o pastila roz despre care nimeni nu stie daca e buna pentru mama, butonul de alarma care pare sa nu fie la indemana, discutiile nesfarsite cu prietenii care sugereaza tratamente contradictorii, vizitele nesfarsite ale unor prieteni mai mult sau mai putin cunoscuti, si pana chiar si florile pe care oamenii le tot aduc, pentru care pur si simplu nu mai e loc. Alex intelege ca are tot mai putin control asupra situatiei, ceea ce-l face sa-si piarda ratiunea incetul cu incetul, crezand ca daca ceasul rau nu e acuma, cu siguranta o sa vina in ceva timp.

Primul lungmetraj al lui Sitaru, "Pescuit sportiv" va fi difuzat online pe site-ul oficial al postului Arte, coproducatorul filmului, pe 20 ianuarie, incepand cu ora 20, iar pe 4 ianuarie va intra in cinematografele din Franta.

Taguri:  Adrian Sitaru

Părerea ta

Spune-ţi părerea
alex_il_fenomeno pe 30 august 2012 19:34
si totusi s-a lansat destul de tarziu ... de ce lucreaza asa de greu ?

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells