Starul lui The Sopranos, James Gandolfini, mort la 51 de ani

de Cristina Grigore în 20 Iun 2013
Decesul actorului a survenit în urma unui atac de cord

Actorul premiat cu Globul de Aur şi trei premii Emmy pentru rolul mafiotului Tony Soprano, din celebrul serial TV al HBO a murit ieri, la vârsta de 51 de ani, în urma unui atac de cord, au informat reprezentanţii acestuia, citaţi de publicaţia Variety. James Gandolfini a făcut un atac de cord pe când se afla în Italia şi se pregătea să participe la Festivalul de Fim Taormina Fest, din Sicilia.

Telespectatorii Pro Cinema il pot revedea pe actor pe 21 iunie, in Filmul de 10 Dragostea ucide (Lonely Hearts), unde interpreteaza rolul politistului Charles Hilderbrandt. John Travolta, Jared Leto si Salma Hayek sunt partenerii lui in acest thriller. Gandolfini glumea adesea spunand ca nu e mare diferenta intre a interpreta rolul unui politist sau al unui cap mafiot. „E acelasi lucru”, credea Gandolfini. „Au aceleasi caracteristici. Toti sunt barbati puternici, capabili sa determine oamenii sa faca ceea ce vor ei”. Acesta a fost al patrulea film in care Gandolfini a jucat alaturi de prietenul sau, Travolta, alaturi de care a si copilarit, in New Jersey.

 In Dragostea ucide, Travolta si Gandolfini interpreteaza doua roluri puternice, de detectivi care trebuie sa investigheze cazul cuplului cu cea mai neagra notorietate din Statele Unite, Martha Beck si Ray Fernandez, condamnati la moarte pentru multiple crime. Todd Robinson semneaza regia si scenariul acestui film a carui poveste o cunoaste foarte bine, caci bunicul sau, Elmer C. Robinson, a fost chiar politistul care a investigat crimele infaptuite de celebrul cuplu de asasini.

„A fost un geniu. Oricine l-a vazut, chiar si in cel mai mic rol, a observat asta. A fost unul dintre cei mai mari actori din vremea noastra si din orice vreme. Puteai vedea genialitatea in ochii lui tristi. Imi amintesc ca i-am zis de multe ori: Nu pricepi? Tu esti ca Mozart! Uneori nu era usor de suportat, dar era partenerul meu si fratele meu intr-un fel pe care nu as fi niciodata capabil sa il descriu” – cu aceste cuvinte si-a luat ramas bun de la James Gandolfini David Chase, creatorul serialului Clanul Soprano.

„Cu tristeţe imensă anunţăm astăzi trecerea în nefiinţă a clientului nostru, James Gadolfini, aflat la Roma, în Italia”, scrie în declaraţia managerilor californieni Mark Amstrong şi Nancy Sanders. O mulţime de actori americani cunoscuţi ce urmau să participe la Festivalul de Film sicilian şisaau exprimat regretul vizavi de moartea lui Gandolfini.

„Îmi pare foarte rău să aud ce s-a întâmplat cu James Gandolfini”, a scris pe contul său de Twitter Russel Crowe, recompensat la Taormina cu un premiu pentru realizările sale în domeniul artistic.

„Este atât de trist că l-am pierdut pe James Gandolfini. Unul dintre cei mai simpatici, amuzanţi şi generoşi dintre actorii cu care am colaborat. Transmit gânduri bune familiei lui”, a scris pe Twitter şi Susan Sarandon.

„Sunt cu foarte afectat de vestea morţii lui Gandolfini. A fost unul dintre actorii mei preferaţi. O pierdere tragică”, a anunţat online Jonah Hill.

„A impresionat multă lume de-a lungul anilor prin umorul, căldura şi comportamentul său modest. […]Ne va lipsi tuturor”, se menţionează şi în comunicatul emis de postul HBO.

Până să intre în pielea mafiotului abătut din Sopranos,  în 1999, starul  cu origini italiene născut din New Jersey, Statele Unite, îşi formase deja o carieră notabilă. Începuturile sale ca actor sunt legate de spectacolele de pe Broadway, pe a cărui scenă a debutat în 1992, în adaptarea lui „Un tramvai numit dorinţă”, alături de Jessica Lange şi Alec Baldwin.

Rolul prin care s-a făcut remarcat este cel din True Romance (1993), urmat apoi de filme ca She’s So Lovely (1997), 8MM (1999), The Man Who Wasn't There (2001) şi In the Loop (2009). Rolurile sale recente sunt cele din Zero Dark Thirty, unde l-a jucat pe fostul director CIA, Leon Paletta şi din comedia anului în curs, Burt Wonderstone.

Gandolfini lasă în urmă o soţie – Deborah Lin, cu care s-a căsătorit în 2008 – şi un fiu, Michael, din prima căsătorie, cu Marcy Wudraski.

 

Exploreaza subiecte similare:

James Gandolfini, Lonely Hearts, David Chase, The Sopranos, Russell Crowe, Susan Sarandon, Jonah Hill, A Streetcar Named Desire, True Romance, She's So Lovely, 8MM - Eight Millimeter, The Man Who Wasn't There, In the Loop, Zero Dark Thirty, The Incredible Burt Wonderstone, actor

Alte știri din cinema

Meryl Streep, rendez-vous la Cannes: ”Cele mai mari staruri din lume sunt femei acum. Deși, probabil, Tom Cruise le întrece”

Legendara actriță Meryl Streep a participat miercuri la o discuție de o oră în cadrul festivalului de film de la Cannes, la o zi după ce a primit Palme d'Or-ul onorific pentru întreaga sa carieră.

How to Have Sex – Ghidul unei generații despre cum să NU faci sex

Debutul în lungmetraj al lui Molly Manning Walker este mult mai profund decât dezvăluie titlul. Producția britanică a primit premiul Un Certain Regard la Festivalul de Film de la Cannes 2023 și urmează să fie proiectată în cinematografele din țară.

Regizorul iranian Mohammad Rasoulof, condamnat la biciuire și 8 ani de închisoare înainte de premiera noului său film la Cannes

Cel mai nou film al cineastului Rasoulof, The Seed of the Sacred Fig, va avea premiera în competiție la Cannes în mai.

28 Years Later, o nouă continuare a francizei cu zombie

Franciza 28 Days Later continuă cu al treilea film, 28 Years Later. Producția va avea premiera vara viitoare, pe 25 iunie 2025. Fanii seriei au așteptat 18 ani pentru o nouă poveste inspirată de hit-ul care l-a făcut cunoscut pe actorul Cillian Murphy.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
cristi23 pe 20 iunie 2013 09:33
o mare pierdere.........sa se odihneasca in pace.....
Get0dac pe 20 iunie 2013 09:50
Odihneste-te in pace James. Ai fost magnific.
Bayard pe 20 iunie 2013 11:32
Asa de tanar....
AlexDonea pe 20 iunie 2013 11:38
Imi pare rau sa aud acesta veste,este char trista pentru un fan al clanului Soprano!Chiar am sperat sa se faca o continuare la filmul Nasul si James Gandolfini sa fie exact in rolul principal :( deoarece daca nu ar fi fost actor,ar fi fost la fel de mare ca si John Gotti!
wildinthecountry pe 20 iunie 2013 14:09
He will be missed
victori pe 20 iunie 2013 15:34
Dumnezeu sa-l odihneasca in pace si sa-i ierte pacatele pamantesti !
Nimicdinceparafi pe 20 iunie 2013 15:49
Un character actor -cum spun americanii genului acesta de actori - de neinlocuit. RIP
kasmyn pe 20 iunie 2013 15:55
DUMNEZEU SA-L ODIHNEASCA IN PACE!!
xerses pe 20 iunie 2013 22:10
Pacat...Odihneasca-se in pace!
mariusdbrsc pe 20 iunie 2013 23:03
PACAT,PACAT,PACAT.......Dumnezeu sa-l odihneasca!!!!
alex_il_fenomeno pe 20 iunie 2013 23:49
Dumnezeu sa il ierte... Inca un geniu s-a dus printre stele, sa straluceasca acolo sus asa cum a stralucit si pe scenele sau pe micile noastre ecrane.
john_gotti pe 21 iunie 2013 01:16
O veste socanta, nu-mi vine sa cred! A fost unul din actorii mei preferati, l-a interpretat magnific pe Tony Soprano... R.I.P., James Gandolfini!
Iulidesprefilme pe 21 iunie 2013 21:13
Vorba poetului: "Nu de moarte mă tem, ci de veşnicia ei..." Încă un actor pierdut...
KarGo pe 27 iunie 2013 13:37
Rest In Peace Master ! ;(

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells