Talentul este mai presus de rasă, crede Anthony Mackie. Actorul din Captain America nu consideră necesar ca regizorul lui Black Panther să fie de culoare

de Cristina Grigore în 26 Oct 2015
În rolul lui Falcon, Mackie va apărea anul viitor în Captain America: Civil War, unde îşi va face apariţia şi T'Challa (Black Panther), interpretat de Chadwick Boseman.

Interpretul lui Falcon din Captain America: The Winter Soldier si viitorul Captain America: Civil War, actorul Anthony Mackie, este unul dintre puţinii actori de la Hollywood care nu s-a aliat obsesiei legate de rasă. El a declarat într-un interviu anterior că decizia de a alege actori caucazieni în locul celor de culoare nu are nimic de-a face cu rasismul şi este mai degrabă o decizie benefică de business, legată de evoluţia pe piata internaţională.

Într-un interviu acordat recent thedailybeast.com, actorul a ţinut să sublinieze că nici pentru ecranizarea aventurilor eroului Marvel Black Panther nu este necesară angajarea unui regizor de culoare.

„Nu cred că asta este important. Ca regizor, treaba ta este să spui o poveste. Uite, nu au angajat un cal la cârma lui Seabiscuit! Nu cred că rasa unui regizor are de-a face cu talentul său de a spune o poveste. Cred că totul stă în abilitatea acestuia de a se identifica cu povestea şi de a o înfăţişa cât mai aproape de sursa originală. Eu cred că regizorii bărbaţi se pot ocupa foarte bine de producţii în care protagoniste sunt femei şi invers – două dintre cele mai grozave experienţe de lucru le-am avut când am avut la cârmă regizoare. Aşa că, nimic nu e bătut în cuie. Fie ca cel mai bun sau cea mai bună să câştige!”, a declarat Mackie.

Regizorii de culoare avuţi până acum în vizor de către producători au fost Ava DuVernay (Selma), F. Gary Gray (Straight Outta Compton). Cum aceştia au refuzat cârma lui Black Panther în favoarea altor proiecte, cel dorit acum în echipă este Ryan Coogler (Creed).

În rolul lui Falcon, Mackie va apărea anul viitor în Captain America: Civil War, unde îşi va face apariţia şi T'Challa (Black Panther), interpretat de Chadwick Boseman.

Exploreaza subiecte similare:

Anthony Mackie, actor, Black Panther

Alte știri din cinema

Meryl Streep, rendez-vous la Cannes: ”Cele mai mari staruri din lume sunt femei acum. Deși, probabil, Tom Cruise le întrece”

Legendara actriță Meryl Streep a participat miercuri la o discuție de o oră în cadrul festivalului de film de la Cannes, la o zi după ce a primit Palme d'Or-ul onorific pentru întreaga sa carieră.

How to Have Sex – Ghidul unei generații despre cum să NU faci sex

Debutul în lungmetraj al lui Molly Manning Walker este mult mai profund decât dezvăluie titlul. Producția britanică a primit premiul Un Certain Regard la Festivalul de Film de la Cannes 2023 și urmează să fie proiectată în cinematografele din țară.

Regizorul iranian Mohammad Rasoulof, condamnat la biciuire și 8 ani de închisoare înainte de premiera noului său film la Cannes

Cel mai nou film al cineastului Rasoulof, The Seed of the Sacred Fig, va avea premiera în competiție la Cannes în mai.

28 Years Later, o nouă continuare a francizei cu zombie

Franciza 28 Days Later continuă cu al treilea film, 28 Years Later. Producția va avea premiera vara viitoare, pe 25 iunie 2025. Fanii seriei au așteptat 18 ani pentru o nouă poveste inspirată de hit-ul care l-a făcut cunoscut pe actorul Cillian Murphy.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
bogyvaly pe 26 octombrie 2015 12:27
O declaratie de bun simt!
nicolae_ionel_valentin pe 28 octombrie 2015 09:59
Castiga bani online! Tocmai s-a lansat cel mai simplu sistem de obtinut venituri in timpul liber! Castiga bani online! Acum este momentul sa incepi! Castiga bani online si bucura-te de cea mai profitabila cariera! Noi te indrumam pas cu pas, cu atentie, iar tu castigi bani! Numai dupa ce te hotarasti cu seriozitate, cauta-ne la adresa de email: nick4067@gmail.com

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells