Teen Titans Go! To the Movies, prietenos cu copiii

de Ştefan Dobroiu în 19 Aug 2018
Animaţia porneşte de la o premisă interesantă şi ar putea captiva şi adulţii

Un altfel de film cu supereroi, destinat mai degrabă copiilor, dar cât se poate de vizionabil şi de către adulţi, Teen Titans Go! To the Movies/Haideţi, Tineri Titani, la film! retrasează itinerariul clasic al eroului, plin de obstacole şi învăţăminte, pentru a spune o poveste despre loialitate, curaj şi mai ales prietenie. Iată mai jos de ce ţi-ar plăcea această animaţie care nu se sfieşte să facă haz pe seama producţiilor de mai mare anvergură inspirate de benzile desenate DC Comics şi Marvel.

Citeşte aici şi despre celalalte premiere ale acestui weekend.

În centrul atenţiei sunt Teen Titans, grup condus de Robin, aghiotantul lui Batman. La noua lansare a unui film cu mult mai popularul Batman, Robin este extrem de dezamăgit să descopere că el şi amicii săi nu sunt suficient de importanţi pentru a fi incluşi pe lista invitaţilor şi păşi, astfel, pe covorul roşu. Conştient că numai supereroii de valoare au parte de un film despre aventurile lor, Robin este gata de orice pentru a convinge o regizoare de la Hollywood să regizeze un astfel de film cu el în rolul principal. Deciziile sale şi ale prietenilor săi invită la o interesantă discuţie despre sacrificiile, dar mai ales compromisurile făcute în goana pentru un ideal.

Este îmbucurător la această animaţie faptul că, deşi pare a fi destinată micilor spectatori, poate captiva şi publicul adult. În ciuda unui scenariu simplu şi o idee prea previzibil, To the Movies chiar poate vorbi pe limba celor două generaţii. Pe copii îi atrage cu giumbuşlucurile personajelor şi câteva glume fizice, iar pentru adulţi are un umor o idee mai complex decât te-ai fi aşteptat, iar câteva sarcasme întreptate spre gigantica industrie a filmelor cu supereroi, dar şi autoironii la adresa filmelor genului realizate de studiourile Warner fac ca filmul să nu devină o corvoadă pe care o suportă doar de dragul celor mici.

Este adevărat, periplul lui Robin şi misiunea sa retrasează la milimetru itinerariul clasic al eroului mitic. Îl vedem deranjat de propria insignifianţă şi de faptul că nu este luat în serios de ceilalţi supereroi. Îl vedem înfruntând forţe ieşite din comun, dar şi tentanţii, luând decizii greşite şi ajungând la ceea ce literatura de specialitate numeşte "căderea în abis". Poate că modul cum se transformă şi învaţă din deciziile greşite nu le va spune multe adulţilor, care au văzut această poveste de o mie de ori pe marele ecran, dar cu siguranţă aventurile lui Robin vor fi o lecţie pentru cei mici. Tot pe limba lor se discută şi obsesia prezentului, deloc lipsită de capcane personale, pentru popularitate şi imagine.

Cinemagia a văzut filmul în versiune dublată şi, deşi dacă am avea de ales am opta întotdeauna pentru versiunea originală a unei animaţii, ţinem să precizăm că dublajului îi lipsesc notele false. Mai mult de atât, adaptarea în română a unor melodii, mai ales a "imnului" rap Teen Titans Go! şi a remixurilor sale, sună cât se poate de bine.

Până la urmă, animaţia se comportă exact ca eroii săi: cu siguranţă sunt filme cu supereroi mai aşteptate şi mai populare, dar cu siguranţă nu o să-ţi pară rău dacă acorzi atenţie Tinerilor Titani. Are suficientă energie şi suflet pentru a te captiva.

Exploreaza subiecte similare:

Teen Titans Go! To the Movies

Alte știri din cinema

Regizorul iranian Mohammad Rasoulof, condamnat la biciuire și 8 ani de închisoare înainte de premiera noului său film la Cannes

Cel mai nou film al cineastului Rasoulof, The Seed of the Sacred Fig, va avea premiera în competiție la Cannes în mai.

28 Years Later, o nouă continuare a francizei cu zombie

Franciza 28 Days Later continuă cu al treilea film, 28 Years Later. Producția va avea premiera vara viitoare, pe 25 iunie 2025. Fanii seriei au așteptat 18 ani pentru o nouă poveste inspirată de hit-ul care l-a făcut cunoscut pe actorul Cillian Murphy.

Kristen Stewart și Oscar Isaac, cuplu căsătorit în thrillerul cu vampiri Flesh of the Gods

XYZ Films se ocupă de vânzările internaționale pentru acest film la viitorul Marché du Film de la Cannes

7 filme cu și despre tenis

Cu documentarul Nasty și lungmetrajul Challengers acum în cinematografe, haideți să trecem în revistă alte filme de care se pot bucura iubitorii sportului alb

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells