The American Dreamer - pe MUBI, în exclusivitate, din 12 februarie

de Cinemagia în 10 Feb 2016
Practic necunoscut timp de 45 de ani, documentarul despre Dennis Hopper „The American Dreamer” intră pe MUBI în exclusivitate

Pentru prima oară în 45 de ani, publicul din toate colțurile lumii va avea ocazia de a vedea documentarul captivant și intim din 1971 regizat de Lawrence Schiller și L.M. Kit Carson, The American Dreamer, care îl urmărește pe Dennis Hopper pe culmile succesului, imediat după lansarea Easy Rider.

Filmul se va bucura de o lansare globală exclusivă pe serviciul de video on demand MUBI  din 12 februarie, timp de 30 de zile, alături de o lansare limitată în cinematografele din UK și US.

„Călătoria din 1971 în New Mexico alături de Kit pentru filmările la The American Dreamer a fost o experiență de neuitat. Acum, 40 de ani mai târziu, reintrarea filmului în cinematografe și pe servicii digitale globale mi se pare incredibilă”, spune Lawrence Schiller.
„Sunt mai mult decât încântat să împărtășesc personalitatea exuberantă a lui Dennis cu o nouă generație de cinefili”.

Surprins la momentul potrivit, regizat cu îndemânare și practic necunoscut, The American Dreamer este documentarul anilor '70 care ți-ai dorit întotdeauna să fi existat.

Succesul major și neașteptat al Easy Rider (1969) a dat naștere la ceea ce este considerată una dintre cele mai importante turnuri din
istoria filmului, transformându-l pe rebelul patologic Dennis Hopper într-un Rege atipic al Hollywoodului pentru o zi. Următorul film al
lui Hopper, The Last Movie (1971), o meditație profund personală,  deși în ultimă instanță dezastruoasă, asupra sensului în cinematografie, l-a surprins afundându-se din ce în ce mai mult în excentricitate.

Pendulând între documentarea pătrunzătoare a unui artist complex (considerat unul dintre adevărații „enfant terribles” ai Hollywoodului) în plin proces creativ, o explorare reflexivă și o explozie de tropi ai stilului vérité în cinematografie, The American Dreamer este un portret complex al vieții și minții uneia dintre cele mai mari voci cinematografice ale secolului 20, în punctul  culminant al succesului ei artistic și comercial.

Acesta se adaugă seriei MUBI de lansări globale exclusive, care a început în octombrie 2015 cu Junun-ul lui Paul Thomas Anderson,
imediat după premiera mondială de la New York Film Festival. Lansările recente includ War Work de Michael Nyman, câștigătorul
Golden Leopard la Locarno – Story of My Death, de Albert Serra, și o retrospectivă Peter Bo Rappmund. 

MUBI este un serviciu de video on demand pe bază de abonament care a dus curatoriatul filmelor la următorul nivel, oferind constant 30 de filme alese cu grijă. În fiecare zi un film nou intră în listă, iar unul dispare. Calitatea alegerilor înseamnă că abonații pot vedea atât capodopere binecunoscute cât și să își încerce norocul cu un film despre care nu au auzit.

MUBI se ghidează mai degrabă după o filosofie a calității curatoriale decât după variante excesive. Crede că toată lumea ar trebui să vadă cinematografie de calitate și nu doar să caute după aceasta. MUBI le oferă în fiecare zi filme cult, clasice și premiate membrilor din cele peste 200 de teritorii.

Abonamentul MUBI este disponibil pentru €5.99 pe lună sau €47.99 pe an, putând fi accesat online, pe Ipad, Iphone, Andorid, PlayStation,
Amazon Fire TV, EE TV, Samsung Smart TV, Apple TV și alte dispozitive conectate la internet.

 

Exploreaza subiecte similare:

Dennis Hopper, The American Dreamer

Alte știri din cinema

Armurierul westernului Rust, condamnat la închisoare în cazul în care e implicat și Alec Baldwin

Apelurile lui Gutierrez Reed din închisoare arată „că nu are remușcări și că încă aruncă vina pe alții, inclusiv pe Baldwin, pe producătorii filmului și pe paramedici”

Istoria prinde viață în fiecare seară de luni pe TV5MONDE

În fiecare luni, de la ora 22:00, reputatul jurnalist francez Stéphane Bern poartă telespectatorii canalului TV5MONDE printr-o călătorie în timp, în intimitatea unor personalități celebre din istorie.

Kingdom of Judas: un thriller românesc ce încalcă toate regulile

Kingdom of Judas, primul film românesc, vorbit integral în limba engleză a intrat în cinematografe. Dar oare să fie acest lucru destul pentru a convinge publicul?

Jeff Koons: Portretul unei vieți - O incursiune în viața și opera unui artist emblematic

Există puțini artiști în arta contemporană care polarizează și fascinează în egală măsură precum Jeff Koons.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells