The Black Dahlia / Dulcele sarut al Daliei vine pe marile ecrane

3 Oct 2006
The Black Dahlia / Dulcele sarut al Daliei vine pe marile ecrane
Brian De Palma, un regizor de milioane, maestru al dramelor clasice politiste (Untouchables, Scarface, Carlito’s Way), precum si al thriller-elor pline de suspans (Carrie, Dressed to Kill si Blow Out) face echipa cu un scenarist de Oscar, James Ellroy (L.A Confidential) pentru a aduce pe marile ecrane The Black Dahlia/ Dulcele sarut al Daliei, probabil cel mai asteptat film al anului. Distribuit de MEDIAPRO DISTRIBUTION, filmul va avea premiera pe 13 octombrie, in cinematografele din Romania si va putea fi vizionat in avanpremiera, joi, 12 octombrie, la: CinemaPRO, Hollywood Multiplex si Movieplex.
Cu Josh Hartnett, Scarlett Johansson si Hilary Swank, The Black Dahlia/ Dulcele Sarut al Daliei prezinta povestea unei crime care a socat si fascinat o natiune intreaga in 1947 si care pana in prezent a ramas nerezolvata.
 
Nominalizat la Leul de Aur, in cadrul editiei de anul acesta a Festivalului de Film de la Venetia, The Black Dahlia/ Dulcele sarut al Daliei se bucura de un buget de aproximativ 50 de milioane de dolari si a fost realizat dupa romanul omonim al lui James Ellroy.
 
Povestea este narata spectatorului de catre Bucky Bleichert (Josh Hartnett), un tanar politist insarcinat sa rezolve un caz care va da peste cap viata sa si a colegului sau, Lee Blanchard (Aaron Eckhart). Uciderea unei tinere actrite aspirante la glamour-ul hollywood-ian, Elizabeth Short, sau Black Dahlia, cum era numita, se incruciseaza cu vietile complexe ale celor doi politisti care vor fi nevoiti sa se confrunte cu trecutul lor si cu propriile probleme personale.
Un fapt real si totodata dur, transpus pe pelicula, pe baza unei carþi, ambele incercand sa transforme urmele infricosatoare ale controversatei crime intr-o poveste care sa ne ajute sa intelegem scurta, dar tumultoasa viata a Daliei.
Taguri:  Brian De Palma

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells