The Expendables 2 ia cu asalt box-office-ul american

de Cristina Grigore în 21 Aug 2012
The Expendables 2 ia cu asalt box-office-ul american

Cu un debut de 28,6 milioane de dolari şi un public în mare parte peste 25 de ani (65 la sută), The Expendables 2 a trecut în fruntea clasamentului ce ordonează săptămânal filmele cu cele mai mari încasări din cinematografele nord-americane.

Deşi distribuitorul Lionsgate s-a arătat mulţumit de rezultat, filmul a obţinut totuşi mai puţin decât prima parte, lansată în 2010, ce a avut încasări de 34 de milioane de dolari.

The Bourne Legacy a fost retrogradat pe locul doi, obţinând în acest sfârşit de săptămână, potrivit BoxOfficeMojo, 17 milioane de dolari şi ducând încasările globale la 97,7 milioane de dolari. Ţinând cont ca filmul a costat 125 de milioane, se pare că mai are destul de mult până va putea fi numit un succes.

Pe trei intră ParaNorman, povestea 3D a unui băiat care poate vorbi cu fantomele şi care se îmbarcă într-o misiune de salvare a oraşului său de un asalt al zombilor. Animaţia a avut încasări de 14 milioane de dolari.

Locul cinci îi revine lui Sparkle (11, 6 milioane de dolari), în care Whitney Houston îşi joacă ultimul rol, paradoxal bine primit de critici, care i-au lăudat interpretarea, numind-o un prim pas din ceea ce ar fi putut fi o reinventare de proporţii (Entertainment Weekly), însă, în situaţia de faţă, catalogând-o doar o cât se poate de potrivită ieşire din scenă pentru artistă (USA Today).

The Campaign, comedia lui Will Ferrel şi a lui Zach Galifianakis, coboară pe patru cu 13,1 milioane de dolari, urmat pe şase de Dark Knigkt Rises, cu 11 milioane de dolari. Ultima parte a trilogiei lui Christopher Nolan este pe cale să atingă 900 de milioane de dolari global, însă depăşirea miliardului este încă incertă.

Locurile opt, nouă şi zece le revin lui Hope Springs (9,1 milioane), Diary of a Wimpy Kid: Dog Days (3,8 milioane) şi Total Recall (3,4 milioane),  în vreme ce ultima nouă intrare a săptămânii, The Odd Life of Timothy Green (o comedie fantasy cu Jennifer Garner şi Joel Edgerton) se află pe locul şapte în top, cu 10, 8 milioane de dolari.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
alex_il_fenomeno pe 1 septembrie 2012 13:52
era de asteptat , intrucat filmul se anunta de mult .
Yonutz_Yonutz pe 21 decembrie 2012 11:11
Eu cred ca orice film s-ar face cu distributia asta ar spage box-office-urile americane

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells