The White Ribbon - propunerea Germaniei pentru Oscar

de Răzvan Boboc în 28 Aug 2009
The White Ribbon - propunerea Germaniei pentru Oscar

Filmul Das weiße Band (The White Ribbon) de Michael Haneke, distins cu Palme d'Or la ediţia de anul acesta a Festivalului de FIlm de la Cannes, este propunerea Germaniei pentru Oscar 2010, categoria Cel mai bun film într-o limbă străină, conform Variety.

Pelicula prezintă o poveste dinaintea începerii Primului Război Mondial şi este realizată în alb-negru. O serie de evenimente bizare au loc la o şcoală dintr-o zonă rurală a Germaniei. Pare să fie vorba despre un ritual de pedeapsă. Cineastul surprinde modul în care aceste evenimente afectează structura instituţiei.

Este primul film al lui Haneke în limba germană, după zece ani în care a realizat filme numai în limba franceză. Nominalizarea la Oscar ar fi o premieră pentru Haneke care nu prea este cunoscut în America.

Nominalizările pentru Cel mai bun film într-o limbă străină vor fi anunţate pe 2 februarie, iar gala Oscar va avea loc pe 7 martie.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
FarkaS pe 28 august 2009 11:40
In filmele a caror actiune se petrece undeva in negurile istoriei, oare nemtii isi blameaza si conducatorii asasini? Isi fac ei Mea Culpa pentru cruzimea a la Hitler? Am generalizat aici, n-am vorbit neaparat de acest film, mi-am extins aria pana in timpul celui de-al doilea razboi mondial.
Zse pe 28 august 2009 23:52
Aveti un site extraordinar! FELICITARI!!!
cache pe 29 august 2009 10:24
da, e un film bun de inscris la oscar, sigur nu va dezamagi. americanii sa ia si ei notite, sa vada cum se fac filme, nu surogate.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells