The Witcher, unul dintre cele mai populare jocuri video RPG, ajunge pe marile ecrane în 2017

de Cristina Grigore în 6 Nov 2015
În scaunul regizoral a fost ales un nume familiar cu seria The Witcher, cineastul Tomasz Bagiński, cel care a realizat secvenţele de animaţie din jocuri

După Warcraft, Assassin’s Creed şi Hitman, un alt titlu celebru din zona jocurilor video a intrat în vizorul producătorilor de film. Potrivit GamesRadar.com, una dintre companiile ce a produs The Mummy, The Sean Daniel Company, a încheiat un parteneriat cu cei de la compania poloneză Platige pentru a aduce pe marele ecran povestea captivantă a lui Geralt din Rivia, protagonistul uneia dintre cele mai populare serii de jocuri video de tipul role-playing (RPG), The Witcher.

Filmul nu va avea ca bază de pornire jocurile video, ci va merge direct la sursă – romanele lui Andrzej Sapkowski, cel care a inspirat lumea şi acţiunea din seria The Witcher. Pentru fanii jocului, vestea bună este că de regia filmului se va ocupa cineastul polonez Tomasz Bagiński (nominalizat la Oscar pentru scurtmetrajul de animaţie The Cathedral), realizatorul animaţiilor din jocurile The Witcher.

De scenariul filmului, a cărui lansare este programată pentru 2017, se va ocupa Thania St. John (Buffy the Vampire Slayer, Grimm). Legat de rolul central, încă neatribuit, cei de la Games Radar au înaintat deja câteva propuneri: Daniel Day-Lewis, Gerard Butler, Hugh Jackman, Christian Bale sau Viggo Mortensen.

Compania CD Projekt RED a lansat The Witcher 3: Wild Hunt la începutul acestui an – pe Xbox One, PlayStation 4 şi PC. Jocul a obţinut mai multe distincţii importante la Golden Joystick Awards 2015 (festivitatea de premiere a avut loc pe 30 octombrie) printre care şi premiile Cel mai bun joc al anului şi Jocul cu cea mai bună poveste.

Exploreaza subiecte similare:

Warcraft, Assassin's Creed, Hitman, Thania St. John, Daniel Day-Lewis, Gerard Butler, Hugh Jackman, Viggo Mortensen, Christian Bale

Alte știri din cinema

How to Have Sex – Ghidul unei generații despre cum să NU faci sex

Debutul în lungmetraj al lui Molly Manning Walker este mult mai profund decât dezvăluie titlul. Producția britanică a primit premiul Un Certain Regard la Festivalul de Film de la Cannes 2023 și urmează să fie proiectată în cinematografele din țară.

Regizorul iranian Mohammad Rasoulof, condamnat la biciuire și 8 ani de închisoare înainte de premiera noului său film la Cannes

Cel mai nou film al cineastului Rasoulof, The Seed of the Sacred Fig, va avea premiera în competiție la Cannes în mai.

28 Years Later, o nouă continuare a francizei cu zombie

Franciza 28 Days Later continuă cu al treilea film, 28 Years Later. Producția va avea premiera vara viitoare, pe 25 iunie 2025. Fanii seriei au așteptat 18 ani pentru o nouă poveste inspirată de hit-ul care l-a făcut cunoscut pe actorul Cillian Murphy.

Kristen Stewart și Oscar Isaac, cuplu căsătorit în thrillerul cu vampiri Flesh of the Gods

XYZ Films se ocupă de vânzările internaționale pentru acest film la viitorul Marché du Film de la Cannes

Părerea ta

Spune-ţi părerea
bogyvaly pe 9 noiembrie 2015 11:02
E o poveste ce merita transpusa intr-un film. Sa speram, cu succes.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells