Thor: Ragnarok vine cu o importantă schimbare de direcţie

de Gloria Sauciuc în 3 Sep 2017
Cu premiera în România pe 27 octombrie, Ragnarok îl găsește pe Thor încătușat pe planeta Sakaar, acolo unde trebuie să lupte pentru supraviețuire în arena jocurilor de gladiatori orchestrate de către Marele Maestru

Thor: Ragnarok este cel de-al treilea titlu din Universul Cinematografic Marvel dedicat zeului tunetului, însă această parte vine cu o serie de schimbări majore, scrie Los Angeles Times.

Costumele zeilor nordici, în gravitatea lor, au căpătat noi nuanțe odată cu tonurile de albastru cosmic și roșu. Și, în loc de imnuri corale, coloana sonoră a căpătat valențe electronice cu sunetele hipnotizante semnate Jean Michel Jarre. Forța din spatele acestor note electrice și cu tendințe retro este regizorul Taika Waititi, cunoscut cel mai mult pentru regia și scenariul comediilor-cult Hunt for Wilderpeople și What We Do in the Shadows.

Ragnarok, care se pregătește de premieră în România pe 27 octombrie, îl găsește pe Thor încătușat pe planeta Sakaar, acolo unde trebuie să lupte pentru supraviețuire în arena jocurilor de gladiatori orchestrate de către Marele Maestru. E vorba aici de viață și de moarte. Însă, chiar așa, Waititi nu a uitat de faptul că vorbim de distracție: Nu putem fi foarte serioși atunci când personajul este un Viking spațial. Asta spune tot. Îl avem pe Incredibilul Hulk, avem o femeie uriașă cu coarne de cerb. Avem extratereștri, avem nave spațiale. Suntem exact ce și-ar dori niște copii de vreo zece ani”. Și poate cel mai captivant aspect al noului univers de benzi desenate Marvel este noua distribuție:

Jeff Goldblum (Marele Maestru)

Este unul dintre cei mai vârstnici. Fratele său este Collector, care este nemuritor, care s-a luptat cu moartea și a înfrânt-o, care are din belșug superputeri iar jocurile lui sunt ieșit din comun.

Cate Blanchett (Hella)

Este zeița morții. Niciodată nu a existat o eroină negativă în universul Marvel iar personajul a fost un exercițiu pentru actriță și regizor. Blanchett declara că transformarea ei într-un personaj negativ puternic și credibil a fost cea mai mare provocare: Personajul meu are un rol amplu în care își descoperă puterile în film”, declara Blanchett, făcând referire și la tehnica motion-capture: Am purtat costumul numai în scenele de filmare. A trebuit să îmi imaginez cum ar trebui să arăt în pielea unui ren”.

Karl Urban (Skurge)

Fiecare erou negativ are nevoie de un acolit: să facem cunoștință cu Skurge (scourge = bici ) cel cu tatuaje pe cap. Războiniciul asgardian și-a făcut de cap în lipsa lui Heimdall (Idris Elba). Apoi apare Hela, iar Skurge realizează că trebuie fie să i se supună, fie să moară”, declara Urban. Nu e cel mai isteț personaj, dar știe ce să facă pentru a supraviețui.

Tessa Thompson (Valkyrie)

O femeie-războinic de elită, dar care și-a cam rătăcit drumul”, așa o descrie Thompson.

Taika Waititi (Korg)

Waititi joacă rolul războinicului Kronan de aproape 2,5 metri înălțime și făcut din pietre purpurii. Korg trebuia să apară în doar câteva scene, însă Waitit reușește să îi dea viață mai mult prin costumul motion-capture.

Exploreaza subiecte similare:

Thor: Ragnarok, Taika Waititi, Jeff Goldblum, Cate Blanchett, Karl Urban, Tessa Thompson

Alte știri din cinema

Ce-ar fi dacă nu s-ar povesti? Ne-am crea toți niște preteni imaginari ca în IF

IF, pelicula lui John Krasinski din 2024, va intra în cinematografe din data de 31 mai, titlu care are un double entendre: o dată cel propriu-zis al cuvântului "if" din engleză (dacă), dar și acronimul I.F., imaginary friends (prieteni imaginari).

Megalopolis, pariul de 120 de milioane de dolari al lui Francis Ford Coppola

Filmul teribil de ambițios pe care Coppola visa să-l facă de peste 40 de ani și pe care l-a finanțat cu aproximativ 120 de milioane de dolari din bani proprii a avut premiera pe Croazetă și a fost întâmpinat de critici cu păreri mixte.

Trei kilometri până la capătul lumii în competiție la Cannes, o dramă sfâșietoare despre homofobie, corupție și minciuni

Premiera internațională a filmului românesc Trei kilometri până la capătul lumii a avut loc vineri după-amiază la Cannes într-o zi însorită cu cer senin atât pentru cinefili, cât și pentru cinematografia românească.

Furiosa: A Mad Max Saga, George Miller revine la Cannes cu un prequel spectaculos

La nouă ani după ce a prezentat Mad Max: Fury Road la Cannes, regizorul George Miller s-a întors miercuri pe Croazetă alături de Anya Taylor-Joy și Chris Hemsworth cu al cincilea episod din înflăcărata lui saga action adventure

Părerea ta

Spune-ţi părerea
aurelian_grecea pe 5 septembrie 2017 00:32
"Suntem exact ce și-ar dori niște copii de vreo zece ani". Bine spus aici :)

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells