Top secvenţe din serialul Dexter care au mers prea departe, conform spectatorilor

de Marina Florea în 10 Iul 2021
621 de cinefili, fani ai serialului Dexter, au votat pentru alcătuirea clasamentului

În condiţiile în care noi episoade din Dexter revin în toamna lui 2021, numeroşi fani ai dramei poliţiste urmăresc producţia - fie pentru a prinde din urmă episoadele ratate, fie pentru a se bucura de ultimele noutăţi. Serialul a avut până acum opt sezoane, difuzate între 2006 şi 2013, ce urmăresc viaţa ucigaşului în serie Dexter Morgan (Michael C. Hall), special prin faptul că nu îi ucide decât pe alţi asasini, lucrând la Miami Metro Police Department (o unitate fictivă de poliţie).

Nu ştim dacă noile episoade se vor ridica la înălţimea primelor sezoane, dar să sperăm măcar că producătorii vor învăţa din greşelile trecutului. Iată, aşadar, ce momente din serial au depăşit orice limită, conform părerii cititorilor publicaţiei Looper, care au votat.

Citarea unei cereri în căsătorie făcută de o femeie asasin a fost o idee neinspirată

Dexter a avut mereu probleme cu emoţiile - mai degrabă datorită lipsei emoţiilor. Relaţia sa cu Rita Bennett (Julie Benz) fusese gândită iniţial ca un paravan pentru activităţile lui tenebroase. Căsătoria cu Rita era un mod de a părea un om normal în faţa lumii, iar cererea în căsătorie venea din considerente pragmatice.

În Sezonul 3, Ep. 4 „All in the Family”, un bărbat pe nume Jack este găsit mort, iar o femeie, Fiona Camp (Julie Ann Emery), este găsită plină de sângele victimei. După ce aceasta pretinde că este logodnica bărbatului, detectivii descoperă că relaţia lor era doar o fantezie a femeii, şi aceasta era asasinul. Fascinat de personalitatea ei, Dexter îi împrumută vorbele pentru a-i face Ritei o declaraţie de dragoste. Aşa că 15,30% din cei 621 de votanți au fost de acord că acest moment depăşeşte limita acceptabilului.

Un omor în timpul primei întâlniri cu Rita a fost şi mai neinspirat

Era clar pentru fani că Dexter o iubeşte pe soția sa, Rita (deşi îşi dă seama prea târziu de asta). După ce Rita cade victimă ucigaşului Trinity Killer (John Lithgow), Dexter îşi aminteşte de prima întâlnire: atunci când alege restaurantul, nu o face cu gânduri romantice, ci pentru că îşi pândeşte victima. De aceea în timpul cinei se scuză, urmăreşte un bărbat în parcare, îl aruncă în portbagaj şi apoi revine ca sa încheie brusc seara romantică. Cu toate că apoi reuşeşte să repare lucrurile cu un simplu telefon, momentul nu îl pune într-o lumină favorabilă, aşa cum observă 22,06% dintre respondenţi.

Scena de dragoste cu Hannah pe masa unde îşi ucide victimele a fost cel mai neinspirat

În Sezonul 7, facem cunoştinţă cu Hannah McKay (Yvonne Strahovski), o femeie care a fost implicată într-o serie de crime alături de iubitul ei în timpul adolescenţei. După ani întregi, Hannah pretinde că a fost ostaticul nu partenera asasinului (deşi Dexter are motive să nu o creadă). Convins că Hannah minte şi că este vinovată, o vede drept candidata perfectă pentru următoarea crimă mai ales când femeia încearcă să o otrăvească pe Debra Morgan, sora adoptivă a lui Dexter. Totuşi, când Hannah e pe masa lui, Dexter o eliberează.... şi face dragoste cu ea. Probabil este atras de ea pentru că şi ea este o asasină. Totuşi, 36% dintre fanii care au răspuns la poll au criticat momentul.

Părerile se explică şi prin faptul că Hannah nu s-a făcut îndrăgită de fani. Într-o postare pe Reddit din martie 2020, numeroşi fani se anunţau nemulţumiţi de personaj - „Doamne, asta a încercat s-o omoare pe Deb”, a fost un comentariu; „Dexter ar trebui să fie un ucigaş cu sânge rece dar vedem acum că se ţine de ea ca un căţeluş”.

Oricare ar fi motivul, e clar că momentul este deplasat.

Alte momente criticate au fost scena în care Deb îi face brusc o declaraţie de dragoste lui Dexter (13,20%  dintre voturi), sau cel în care Dexter îl prinde pe Doakes (Eric King) şi îl acuză că ar fi asasinul din Bay Harbor (13,04% din voturi).

 

Exploreaza subiecte similare:

Dexter, Michael C. Hall, Julie Benz, John Lithgow, Eric King, Yvonne Strahovski

Alte știri din cinema

Regizorul iranian Mohammad Rasoulof, condamnat la biciuire și 8 ani de închisoare înainte de premiera noului său film la Cannes

Cel mai nou film al cineastului Rasoulof, The Seed of the Sacred Fig, va avea premiera în competiție la Cannes în mai.

28 Years Later, o nouă continuare a francizei cu zombie

Franciza 28 Days Later continuă cu al treilea film, 28 Years Later. Producția va avea premiera vara viitoare, pe 25 iunie 2025. Fanii seriei au așteptat 18 ani pentru o nouă poveste inspirată de hit-ul care l-a făcut cunoscut pe actorul Cillian Murphy.

Kristen Stewart și Oscar Isaac, cuplu căsătorit în thrillerul cu vampiri Flesh of the Gods

XYZ Films se ocupă de vânzările internaționale pentru acest film la viitorul Marché du Film de la Cannes

7 filme cu și despre tenis

Cu documentarul Nasty și lungmetrajul Challengers acum în cinematografe, haideți să trecem în revistă alte filme de care se pot bucura iubitorii sportului alb

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells