Totul despre noii eroi Marvel

de Ştefan Dobroiu în 8 Nov 2014
Cine sunt Dr. Strange, Black Panther, Captain Marvel şi Inhumans?

La sfârşitul lui octombrie, studiourile Marvel au anunţat titlurile ce vor fi lansate până în 2019. Am publicat deja un articol despre datele de premieră, actorii cooptaţi în noile producţii, iar acum ne concentrăm pe personajele care vor fi în centrul atenţiei în noile producţii Marvel. Fanii benzilor desenate îi cunosc cu siguranţă, dar sunt toate şansele ca ei să nu fie atât de familiari publicului larg. Iată mai jos cine sunt Doctor Strange, Black Panther, Captain Marvel şi Inhumans, care sunt principalele lor puteri şi ce aventuri i-ar putea aştepta în noile blockbustere.

Doctor Strange a fost confirmat pentru 4 noiembrie 2016, cu Scott Derrickson (Sinister, Deliver Us from Evil) ca regizor. Zvonuri cu privire la actorul din rolul titular au fost nenumărate în ultima vreme, cu Joaquin Phoenix, Benedict Cumberbatch, Ryan Gosling şi Justin Theroux discutaţi rând pe rând în ştiri. Noi l-am alege pe Cumberbatch, foarte potrivit în rolul lui Stephen Strange, arogantul şi genialul chirurg ce îşi pierde îndemânarea din cauza unui accident. Cariera distrusă îi schimbă cu totul viaţa doctorului, iar acesta priveşte cu deznădejde spre viitor, dar totul se schimbă în urmă întâlnirii providenţiale cu un mag atotputernic din Himalaya. Eroul va avea mult de furcă să-l convingă pe înţelept că merită să-i devină ucenic...

În ceea ce priveşte subiectul filmului, fără îndoială acesta va fi un "origin story": îl vom vedea pe erou transformat dintr-o fiinţă arogantă şi egoistă într-un supererou gata de orice pentru a-i proteja pe cei slabi. Nu avem nicio informaţie despre cine ar putea fi antagonistul filmului, dar sunt şanse ca acesta să-l facă pe doctor să se alieze cu Răzbunătorii.

Recunoaştem că aşteptăm cu mare nerăbdare să vedem cum îl va interpreta Chadwick Boseman pe primul supererou de culoare din benzile desenate mainstream şi primul supererou de culoare transformat de Marvel în protagonist al unei aventuri personale. Cu premiera pe 3 noiembrie 2017, filmul ne va purta în Wakanda, o ţară africană condusă de tribul Panterelor. Aici se naşte T’Challa, moştenitor al tronului tribului. Cum în Wakanda se găseşte o rezervă importantă de vibranium, marile corporaţii internaţionale sunt disperate să pună mâna pe acest metal extrem de rar. Este şi motivul pentru care tatăl lui T’Challa este ucis, iar băiatul pleacă să studieze în Europa şi America, lăsând tribul în grija unchiului său. Mai târziu, tânărul va trece ritualul de iniţiere rezervat membrilor masculini ai familiei regale, ritual ce îi va oferi, prin îngurgitarea unei plante, forţă, viteză, rezistenţă şi simţuri extrem de sensibile. Eroul dublează aceste calităţi cu o inteligenţă sclipitoare ce îi va aduce un doctorat în fizică.

Black Panther va fi tot o poveste a originilor. Sunt toate şansele ca scenariştii noi producţii să profite de mesajul ecologic al vieţii eroului, a cărui ţară are de suferit din cauza lăcomiei corporaţiilor gata să sacrifice vieţi omeneşti şi natura pentru a pune mâna pe vibranium.

Captain Marvel, debutul unei posibile noi francize, va fi lansat pe 6 iulie 2018 şi reprezintă încă o premieră pentru studiourile Marvel: primul film cu o supereroină în centrul atenţiei. Se zvoneşte că Jessica Chastain ar fi dorită pentru interpretarea rolului principal.

Numele Captain Marvel a fost purtat de mai mulţi supereroi, dar producţia aşteptată peste patru ani o va avea în vizor pe Carol Danvers, pilot în armata SUA, agentă CIA şi apoi colaboratoare a NASA. Superputerile le obţine în urma unei explozii radioactive care o face să absoarbă structura genetică a lui Mar-Vell, un războinic Kree ce a purtat prima oară supranumele de Captain Marvel. Sunt toate şansele să o cunoaştem pe supereroină în The Avengers: Age of Ultron sau măcar în Captain America: Civil War, unde va fi o aliată a lui Tony Stark în susţinerea legii ce obligă supereroii să se lase înregistraţi de autorităţi.

Iată un articol din care poţi afla totul despre Inhumans şi despre istoria lor. Filmul lor se va lansa pe 2 noiembrie 2018.

Exploreaza subiecte similare:

Black Panther, Captain Marvel, Inhumans, Doctor Strange

Alte știri din cinema

Şefa de la Lucasfilm deplânge reacţiile fanilor la noile seriale Star Wars

Ce oameni răi: după Ridley şi Ahsoka, a venit rândul lui The Acolyte să stârnească furia fanilor

Merită un munte de lasagna: Garfield domină din nou topul încasărilor

Cele trei premiere ale săptămânii trecute nu au reuşit să îl întreacă pe motanul portocaliu

Excelentul Hacks: pot două femei să se stimeze reciproc?

Ar trebui să le despartă o prăpastie, dar reuşesc să construiască o punte

De ce Furiosa e atât de supărată: un motan o întrece în popularitate!

Animaţia Garfield a fost văzută de mai mulţi români decât super-blockbusterul lansat la Cannes

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Cristian-Marius-Matei pe 10 noiembrie 2014 00:57
Fiind o poveste de origini antagonistul lui Dr. Strange va fi mai mult ca sigur Mordo poate si Dormammu

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells