Totul despre Prisoners

de Ştefan Dobroiu în 2 Iul 2013
Drama de acţiune cu Hugh Jackman şi Jake Gyllenhaal vine în decembrie

Pe Hugh Jackman o să-l vedem la sfârşitul lunii în The Wolverine (click AICI pentru o listă a celor mai interesante premiere ale lunii iulie), dar până atunci să vorbim despre Prisoners, o dramă ce ar putea deveni una dintre surprizele foarte plăcute ale sfârşitului de an. În SUA filmul se lansează în septembrie, iar la noi la începutul lunii decembrie.

Zilele trecute am putut vedea un trailer al acestei producţii semnate de canadianul Denis Villeneuve, câştigător a nenumărate premii şi devenit celebru în toată lumea în 2010, când i se lansa drama Incendies/Scorched. O nominalizare la Oscarul pentru Cel mai bun film străin este doar cireaşa de pe tortul recompenselor aduse lui Villeneuve, care a mai câştigat premii la Cannes, Berlin, Locarno, Rotterdam şi Toronto, pentru a le aminti doar pe cele mai importante.

Specialist în personaje care iau decizii ce le vor bântui viaţa, Villeneuve spune de această dată povestea lui Keller Dover (Hugh Jackman), un tâmplar dintr-un mic orăşel american. De Ziua Recunoştinţei, familia Dover este vizitată de prieteni (Viola Davis şi Terrence Howard) veniţi împreună cu fiica lor. Ceea ce ar fi trebuit să fie un weekend liniştit, plin de amintiri depănate la gura sobei, se transformă într-un coşmar: fetiţele de zece ani ale celor două familii dispar fără urmă. Când poliţia începe să se arate depăşită de situaţie (Jake Gyllenhaal îl interpretează pe detectivul însărcinat cu acest caz), Keller se lasă cuprins de disperare şi încearcă să-şi facă singur dreptate, răpindu-l pe principalul suspect (Paul Dano).

Cu o distribuţie formată numai din actori nominalizaţi la Oscar, Globurile de Aur şi premiile BAFTA şi cu un regizor ca Dennis Villeneuve Prisoners ar putea deveni o surpriză cât se poate de plăcută, deşi trailerul şi sinopsisul par a dezvălui prea multe din subiectul filmului. Cu siguranţă Villeneuve are câţiva aşi în mânecă, existând şanse ca drama să nu-i mulţumească doar pe amatorii de suspans.

Deşi aproape deloc promovat până în acest moment, Prisoners s-a clasat foarte sus în sondajele din Statele Unite, unde 97% din intervievaţi au declarat că ar plăti un bilet la cinema pentru a-l vedea în cele mai bune condiţii. Nici nu ne mirăm, din moment ce subiectul dramatic este o ocazie perfectă pentru actori de calibrul lui Hugh Jackman, Jake Gyllenhaal, Viola Davis, Terrence Howard, Maria Bello, Paul Dano şi Melissa Leo să impresioneze încă o dată pe marele ecran.

Iată trailerul lansat săptămâna trecută:

Exploreaza subiecte similare:

Hugh Jackman, Melissa Leo, Maria Bello, Terrence Howard, Jake Gyllenhaal, Viola Davis, Paul Dano, Prisoners, Denis Villeneuve, Incendies

Alte știri din cinema

Regizorul iranian Mohammad Rasoulof, condamnat la biciuire și 8 ani de închisoare înainte de premiera noului său film la Cannes

Cel mai nou film al cineastului Rasoulof, The Seed of the Sacred Fig, va avea premiera în competiție la Cannes în mai.

28 Years Later, o nouă continuare a francizei cu zombie

Franciza 28 Days Later continuă cu al treilea film, 28 Years Later. Producția va avea premiera vara viitoare, pe 25 iunie 2025. Fanii seriei au așteptat 18 ani pentru o nouă poveste inspirată de hit-ul care l-a făcut cunoscut pe actorul Cillian Murphy.

Kristen Stewart și Oscar Isaac, cuplu căsătorit în thrillerul cu vampiri Flesh of the Gods

XYZ Films se ocupă de vânzările internaționale pentru acest film la viitorul Marché du Film de la Cannes

7 filme cu și despre tenis

Cu documentarul Nasty și lungmetrajul Challengers acum în cinematografe, haideți să trecem în revistă alte filme de care se pot bucura iubitorii sportului alb

Părerea ta

Spune-ţi părerea
cristi23 pe 2 iulie 2013 11:27
si eu as merge la acest film.......hugh jackman mai mereu joaca bine iar filmele sale au teme diverse........
Sebastian96 pe 2 iulie 2013 18:59
Abia astept.Si hugh si Jake sunt actori remarcabili.
iantoc pe 2 iulie 2013 22:02
eu mai ales pentru Jake as merge,il intereseaza filmele independente am obs.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells