Turn Off The Lights, laureat Gopo 2013, din 24 aprilie în cinematografe

de Cinemagia în 23 Apr 2013
Filmul s-a născut din legătura personală pe care a avut-o regizoarea Ivana Mladenovic cu această cultură a muzicii și a bucuriei de a trăi, în perioada copilăriei în Serbia.

Documentarul Turn Off the Lights, o producție Strada Film, cu regia semnată de Ivana Mladenovic, va avea premiera oficială miercuri, 24 aprilie, ora 18:30, la Noul Cinematograf al Regizorului Român, din cadrul MȚR. După vizionarea filmului, va avea loc o sesiune de întrebări și răspunsuri cu echipa filmului. Din 7 mai, va putea fi urmărit la Cinema Union din București.

Aflat în selecția oficială a Festivalului de Film de la Tribeca (fondat de Robert De Niro), laureat al Premiului pentru Cel mai bun documentar la Festivalul de Film de la Sarajevo în 2012 și la Gopo în 2013, pelicula „este un portret al reintegrării, într-o societate unde îngăduirea propriilor slăbiciuni, violența și excesul sunt o chestiune de supraviețuire" (Liza Domnitz, Tribeca).

Pe marile ecrane pot fi urmăriți Papan Chilibar, cunoscut pentru rolul din Eu când vreau să fluier, fluier (r. Florin Șerban, 2010) și Alexandru Mititelu, care a mai jucat în filmul Loverboy (r. Cătălin Mitulescu, 2011).  

Turn Off The Lights este un film despre trei băieți eliberați din închisoare. Trei destine care se împletesc într-unul singur, cel al lui Alex, un personaj captivant care vorbește despre trecutul lui cu o atitudine deranjant de blazată față de femei, violență și vină. Alex şi foştii lui colegi reuşesc să se reconcilieze cu lumea exterioară, în ciuda dilemelor de moralitate cu care se confruntă.

Turn Off The Lights este un tribut adus optimismului persoanelor de etnie rromă, iar filmul s-a născut din legătura personală pe care a avut-o regizoarea Ivana Mladenovic cu această cultură a muzicii și a bucuriei de a trăi, în perioada copilăriei din Serbia. Nu este genul de film care caută răspunsuri la întrebări de tipul «Ce i-a împins pe ei să comită infracţiuni?», ci o incursiune în viaţa lor, ajungi să îi cunoşti şi să te apropii de ei prin faptul că îi vezi, observi ce fac ei în prima zi de eliberare - dacă merg la părinţi, la copil sau la iubită. E un film plin de viaţă şi de muzică, unul dintre foştii deţinuţi cântă tot timpul". (Bianca Oana, co-scenarist).

Exploreaza subiecte similare:

Turn Off the Lights, Ivana Mladenovic, Papan Chilibar, Alexandru Mititelu, Bianca Oana

Alte știri din cinema

Şefa de la Lucasfilm deplânge reacţiile fanilor la noile seriale Star Wars

Ce oameni răi: după Ridley şi Ahsoka, a venit rândul lui The Acolyte să stârnească furia fanilor

Merită un munte de lasagna: Garfield domină din nou topul încasărilor

Cele trei premiere ale săptămânii trecute nu au reuşit să îl întreacă pe motanul portocaliu

Excelentul Hacks: pot două femei să se stimeze reciproc?

Ar trebui să le despartă o prăpastie, dar reuşesc să construiască o punte

De ce Furiosa e atât de supărată: un motan o întrece în popularitate!

Animaţia Garfield a fost văzută de mai mulţi români decât super-blockbusterul lansat la Cannes

Părerea ta

Spune-ţi părerea
alex_il_fenomeno pe 1 iunie 2013 22:15
Nu stiam atatea lucruri despre aceasta pelicula, dar acum sigur nu l-as rata.
AnalyticVision pe 4 noiembrie 2014 18:34
va invit sa cititi pareri ale unor critici ce explica de ce acest film este unul din cele mai proaste documentare romanesti din ultimii ani aici:
http://discerne.wordpress.com/2014/09/01/f15-cele-mai-proaste-documentare-romanesti-din-2013-2014-selectia-de-stefan-alexandrescu-seria-film-romanesc/

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells