Ultimul film al lui Polanski, terminat fără regizor

de Ştefan Dobroiu în 2 Oct 2009
Ultimul film al lui Polanski, terminat fără regizor

La conferinţa distribuitorilor de film de la Deauville, Franţa, reprezentantul francezilor de la Pathe a făcut un anunţ cel puţin surprinzător: ultimul film al lui Roman Polanski va fi terminat fără regizor! Este vorba de thriller-ul politic Ghost, cu Pierce Brosnan şi Ewan McGregor în rolurile principale, un film care ar fi trebuit să apară, dacă regizorul nu ar fi fost arestat şi nu ar aştepta acum extrădarea sa în Statele Unite ale Americii, în cursul anului 2010.

Jerome Sedoux, preşedinte al lanţurilor de cinematografe Pathe şi Gaumont, a confirmat faptul că The Ghost va ajunge în cinematografele franceze în luna martie a lui 2010, chiar dacă sunetul şi muzica filmului sunt departe de a fi terminate. Membrii echipei de filmare şi producătorii se vor ocupa de aceste aspecte, pentru a nu lăsa lansarea The Ghost să depindă de soarta legală a lui Roman Polanski.

Filmul, inspirat de romanul omonim al britanicului Richard Harris, se concentrează pe Adam Lang (Brosnan), un fost prim-ministru britanic care angajează un scriitor-fantomă (McGregor) pentru a-i scrie memoriile. Componenta de thriller a The Ghost provine din faptul că scriitorul descoperă curând că predecesorul său a avut parte de o moarte groaznică. Romanul a provocat senzaţie în Marea Britanie din cauza trimiterilor evidente la mandatul lui Tony Blair.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells