Un film de milioane

26 Mar 2005
Un film de milioane
Million Dollar Baby / O fata de milioane este de fapt un film de milioane. Clint Eastwood a reusit sa realizeze un film emotionat, puternic, bine jucat si bine filmat.
S-ar parea ca asa au considera si membrii Academiei Americane de Film care l-au premiat cu 4 premii Oscar (Cel mai bun film, Cel mai bun regizor - Clint Eastwood, Cea mai buna actrita in rol principal - Hilary Swank si Cel mai bun actor intr-un rol secundar Morgan Freeman). La aceste premii se adauga si 2 Globuri de Aur (Actrita - Hilary Swank si regizor Clint Eastwood).
Frank Dunn (Clint Eastwood) a antrenat si a fost manager pentru cativa luptatori uluitori, de-a lungul unei vieti petrecute in ring. Cea mai importanta lectie pe care le-a predat-o este cea care ii guverneaza viata: mai presus de orice, intotdeauna apara-te pe tine. Dupa o instrainare dureroasa de fiica lui, Frankie nu a mai reusit sa se apropie de nimeni pentru mult timp. Singurul sau prieten este Scrap (Morgan Freeman), un fost boxer care are grija de sala de sport a lui Frankie si care stie ca dincolo de infatisarea morocanoasa a acestuia, este un om care de 23 de ani incoace participa la slujba religioasa zilnic, cautand iertarea care, cumva, il ocoleste.
Apoi, intra in sala de gimnastica Maggie Fitzgerald (Hilary Swank)....
A doua premiera importanta este Hitch - The Cure For The Common Man / Hitch - Consiler in amor, cea mai noua comedie a lui Will Smith. Alaturi de el, frumoasa Eva Mendes. O comedie traznita, de la care ai ce... invata! Ia notite de la Hitch!
Alex „Hitch” Hitchens (Will Smith) este un legendar si intentionat anonim - „doctor in aranjarea de intalniri” din New York care, in schimbul unui onorariu, a ajutat nenumarati barbati sa cucereasca femeile visurilor lor.
In timp ce il indruma pe Albert (Kevin James), un contabil timid , innebunit dupa o celebritate fermecatoare, Allegra Cole (Amber Valletta), Hitch isi intalneste perechea in persoana superbei, inteligentei Sara Melas (Eva Mendes), o jurnalista de mondenitati, care urmareste fiecare miscare a Allegrei.
Amatorii de productii horror pot vedea incepand din acest weekend The Texas Chainsaw Massacre / Masacrul din Texas, remake al productiei din 1974 cu acelasi nume, care a mai dat nastere la cateva sequel-uri. Filmul este produs de celebrul Michael Bay (regizorul productiilor The Rock, Bad Boys I & II si Armageddon).
Pe 20 august 1973, politia a fost chemata la o ferma indepartata, proprietatea lui Thomas Hewitt, fostul jupuitor de capete de la abatorul local din Tinutul Travis, Texas. In aceasta resedinta izolata au fost gasite resturile a 33 persoane macelarite - o descoperire cumplita, care a socat si ingrozit intreaga natiune. Multi inca mai considera ca acesta a fost cel mai celebru caz de omor in masa al tuturor timpurilor. Filmul spune povestea acestui masacru din Texas.
Alte premiere din acest weekend sunt The Dreamers / Visatorii al lui Bernardo Bertolucci si Comme une image / Priveste-ma, drama regizata de Agnes Jaoui (O chestiune de gust).

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells