Visul lui Adalbert - câştigător la Baltic Event Co-production Market

4 Dec 2009
Visul lui Adalbert - câştigător la Baltic Event Co-production Market

Visul lui Adalbert (regia Gabriel Achim), o producţie Libra Film şi Green Film,  producător Tudor Giurgiu, a câştigat Premiul cel Mare (Baltic Event Best Project Award), în valoare de 3000 de euro, la piaţa de proiecte a Festivalului de Film Black Nights de la Tallinn (Estonia) - Baltic Event Co-production Market, organizată în perioada 29 noiembrie - 2 decembrie.

Ajuns la a cincea ediţie, Baltic Event Co-Production Market  a cuprins o selecţie de 12 proiecte de filme originale şi incitante, provenite din Ţările Baltice, Scandinavia, Centrul şi Estul Europei şi Rusia.

Visul lui Adalbert va fi realizat în co-producţie cu alţi doi parteneri europeni şi va fi depus la următorul concurs de proiecte organizat de CNC. De asemenea, proiectul a mai fost prezentat la Connecting Cottbus 2008, Crossroads Salonic 2009 şi la atelierul de la Angers prezidat de Jeanne Moreau.

Visul lui Adalbert este o comedie neagră inspirată dintr-un fapt real, petrecut într-o fabrică în România anilor ‘80. Filmările sunt preconizate a începe la mijlocul anului 2010.
Gabriel Achim a semnat regia a numeroase scurtmetraje care au fost prezentate şi premiate la festivaluri internaţionale de film. Ultimul său proiect de scurtmetraj, Bric-Brac, a fost prezentat la Festivalul de la Berlin 2009, în secţiunea Berlinale Shorts.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells