Will Smith - unicul supravietuitor. Si totusi... nu singur.

de adaptat de Gloria Sauciuc în 20 Ian 2008
Will Smith - unicul supravietuitor. Si totusi... nu singur.

Un virus teribil si un singur supravietuitor... Iata-l pe Will Smith vorbind despre experienta "I Am Legend", intr-un interviu acordat publicatiei Movie Online. 

Will Smith despre cum s-a descurcat cu singuratatea din timpul filmului:
"A fost ceva groaznic chiar sa si particip la acest film, m-a ingrozit ideea a 80 de pagini din scenariu in care sa fiu singur, doar cu un caine. Era ceva de genul: 'da, or fi fost momente bune in fata camerei de filmat si oameni pe care i-am distrat, dar mi-a ajuns'. Am citit scenariul, apoi l-am privit pe Akiva Goldman, pe scenaristi, si am ajuns sa  lucram cu fosti prizonieri de razboi; am gasit pe unul care a trait in izolare la inchisoare, si am gasit lucruri care te fac sa iti dai seama cum e sa fii singur. Si unul dintre ele e orarul, Geronimo Pratt a spus ca isi programa lucruri precum curatirea unghiilor.. Ai avea doua ore sa-ti cureti unghiile, si asta era singurul lucru care iti pastra sanatatea mentala: sa ai un program, un regim. Trebuia sa faci lucrurile cu care iti era obisnuita mintea. Pe baza asta am creat un program. Si mai e ideea de monolog interior".


Poti sa povestesti despre experienta filmarii unei productii la scara mare, in NewYork? Cum a fost? "Sa filmezi in New York, mai ales ceva la asa o scara, e dificil. Am facut pustii sase strazi de pe Fifth Avenue intr-o dimineata de luni. Iti dai seama cum e sa filmezi pe strazile din New York si sa fie goale? Iti da fiori sa mergi pe jos pe mijlocul lui Fifth Avenue. In realitate nu ai ocazia asta, nici macar la 2 noaptea, duminica spre luni.
Insa am reusit sa cream o atmosfera angoasanta. Exista cladiri simbol – de exemplu o scena din film este cu sediul ONU, e  una si cu Broadway-ul; e un sentiment asa de straniu in film cand apar respectivele scene. Din punct de vedere logistic, e un cosmar, dar s-a creat ceva unic, pentru ca scenele cu strazile din New York nu le poti filma in alt oras".


Ai avut o gramada de experiente legate de salvarea lumii in  “Ziua independentei”/“Independence Day” si “Man in Black” ...
De data asta, am chiulit. ( rade)


Ce ai face intr-un dezastru real? A trebuit vreodata sa fii tu eroul in realitate?
Asta e mereu o intrebare dificila si asta e partea interesanta cand joci asemenea personaje: explorezi anumite stari si te surprinde cum reactionezi. Cand ma uit la Robert Neville, ma gandesc: “pentru ce sa traiesc? La ce sa sper?”. “Sa ma trezesc in fiecare zi si sa incerc sa readuc ceea ce era bun, dar nu mai e?” Imi place sa cred ca as iesi cu pieptul  inainte si as merge mai departe, continuand lupta pentru viitorul omenirii. Poate voi gasi un pod si voi spune “ O sa vin langa tine Elizabeth” ( rade) E o intrebare dura, si banuiesc ca raspunsul potrivit este “Nu stiu, nu cred”. Trebuie sa fii incercat ca sa stii ce ai face, dar in acelasi timp nu vrei cu adevarat sa fii incercat. Asta e genul de situatie in care am intrat cu cateva dintre rolurile pe care le-am jucat.


Cum a fost sa lucrezi cu fiica ta, Willow ( Smith)?
Era o cladire care avea termometru si ne-am uitat la el. Incepeam la apus, si erau in jur de douazeci si noua de grade. Apoi am vazut cum coboara, pana cand ajunge sub zero. Willow e acolo, e pregatita, dar ii e frig. Devine irascibila, se uita la mine si imi spune “Taticule, nu imi pasa cat de jos ajunge, eu o sa duc lucrul la capat”. Am spus ceva de genul “Uau!”, “ Ce copil bun!” Ea pur si simplu isi doreste mult, are imbold, energie, care iti trezeste emotia. Cand fiul meu Jaden a jucat in “The Pursuit of Happyness” si ea l-a vazut in film, s-a gandit “Vreau si eu” ( rade). Willow, in familie, ii spunea lui Jaden “ Lasa ca-ti arat eu, frate!”


Cat de tare te-ai atasat de Samantha, catelul din “I Am Legend”?
A, se cheama de fapt Abbey. E un caine destept. Am ajuns cu ea in punctul in care se tot juca si cand am strigat “Rolling!” a fugit la locul ei si era atenta. Ca si cum ar fi stiut cand spun ce trebuie. Daca m-as pierde in timpul unei scene, ea ar tacea. M-am dus la stapanul ei si i-am zis “Te rog, Abbey trebuie sa stea cu mine, te rog.” A raspuns “Eu asa imi castig banii”. Iar catelusa era isteata, nostima si prietenoasa. Voiam sa vina sa stea cu mine in fiecare weekend. Ma uitam candva la “Lassie” si am vazut cat de istete pot fi animalele. Si cata energie pot sa dea, sa iti inteleaga sentimentele si sa fie protectoare. E minunata.


Dupa “I Am Legend”, ai de gand sa faci si o comedie?
Da.
Ce urmeaza?
Lucrez cu Gabriele Muccino la ceva ce probabil va incepe in martie, se numeste "Seven Pounds". Gabriele are o viziune despre cine sunt si cum poate sa scoata ce e mai bun din mine. Michael Mann si Gabriele Muccino. Stii cum e ca cineva sa vada cu raze X prin tine? Exista oameni pe care nu poti sa-i duci in eroare, stiu exact ce se intampla. Vad cu adevarat ce esti si ce simti. Astfel e relatia mea cu oamenii aceea. De-abia astept sa ma intorc acolo cu Gabriele. “Hancock” o sa iasa pe 4 iulie, si o sa aiba in distributie pe Charlize Theron si Jason Bateman. Regia apartine lui Peter Berg. Akiva Goldsman, Michael Mann, James Lassiter si cu mine suntem producatorii.


Despre ce este "Hancock"?
Daca iti poti imagina, este despre un supererou alcoolic. E asa de ciudat. Un scenariu scris de Mann despre un erou dependent de alcool. Jason Bateman joaca rolul unui jurnalist, iar eu ii salvez viata. Asa ca va incepe sa ma reabiliteze in ochii publicului.
Filmul cu Muccino e o comedie?
Nu, e o drama.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells