Păreri 2001: A Space Odyssey
2001: A Space Odyssey(1968)Odiseea Spațială 2001
Articole despre film
Fisura din noi dăinuie – Etern
Aventurile ursuleților continuă cu Boonie Bears: Back to Earth
Regizorul No Time to Die, Cary Joji Fukunaga, adaptează „Napoleon”, celebrul proiect nefinalizat al lui Stanley Kubrick
Prima ediție Classy Film Festival are loc în perioada 20-23 mai 2021
40 cele mai bune ecranizări din istoria cinematografiei
Vezi toate articolele »
Filme de urmărit la TV
PRO TV
20:00
The Lord of the Rings: The Return of the King(2003)Stăpânul inelelor: Întoarcerea regelui
Film +
- A Complete Unknown
- A New Kind of Wilderness
- Smok Diplodok
- Presence
- Marked Men: Rule + Shaw
- Out of the Nest
- A Real Pain
- Feng liu yi dai
- Big Trip 3: Race Around the World
- Mentorii
Acest site folosește cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Află mai multe
Copyright© 2000-2025 Cinemagia®
Termeni şi condiţii | Contact | Politica de confidențialitate | A.N.P.C
Termeni şi condiţii | Contact | Politica de confidențialitate | A.N.P.C
Păreri 2001: A Space Odyssey
Un film unic
Un film care iti pune rabdarea la incercare, dar in acelasi timp iti testeaza si abilitatile psihice.
Un film care explica toata istoria omenirii in cateva imagini si scene figurative.
Un film despre trecut, prezent si viitor
Un film plin de simboluri si intelesuri ascunse.
Stanley Kubrick a fost unul din cei mai mari regizori, iar lucrul acesta s-a vazut in 2001: A Space Odyssey.
Finalul are un impact cutremurator asupra unui om care incearca sa inteleaga ce se intampla acolo.
Cineva spunea "A-nceput viitor". Lucrul acesta l-a accentuat si Kubrick in cel mai controversat film al vietii sale.
Mai mult decat un film
O explicaţie posibilă a evoluţiei omului
Menţinerea unui dialog cât mai redus, combinat cu o muzică sugestivă (printre care poemul muzical "Also sprach Zarathustra" al lui Richard Strauss şi valsul "Dunărea albastră" al lui Johann Strauss), precum şi lipsa unor minime explicaţii, au fost deliberate. Regizorul Stanley Kubrick îşi considera opera "o experienţă vizuală non-verbală", poetică şi filozofică, de natură… citeşte
Interpretarea mea asupra filmului
Am să încerc să scriu și sintetizez o interpretare a filmului, din punctul meu de vedere:
SPOILER
Prima parte a peliculei se numește „The Dawn of Man”, care reprezintă, așa cum îi spune și titlul, zorii umanității, ai inteligenței și ai progresului.
După câteva scene cu maimuțele, vedem cum apare un monolit, care ar putea reprezenta dorința unor ființe superioare ca noi să progresăm. De fapt, tot filmul se bazează pe conceptul ăsta, al unor ființe inteligente, pe care noi le vedem sub forma unor zei. După apariția monolitului (dorința pentru progres), maimuțele descoperă prima armă, osul. Practic, după apariția lui, evoluează, ajung la o nouă treaptă a inteligenței. Cam asta reprezintă… citeşte
Superba secventa cu maimuta X descoperind utilitatea uneltelor. Muzica superba.
Sinopsis un pic gresit..
the best Sf ever
dar este un film genial
Eu încă mă mai joc cu oasele.
ce se poate spune?
In ciuda acestui fapt, filmul mi-a placut enorm. Se misca incet, se taraste, pe alocuri, dialogul e minim, dar vizual e absolut superb. Muzica e surprinzatoare (mai ales cea compusa de Gyorgy Ligeti, n-am auzit nimic mai ciudat si nelinistitor in viata mea), dar se potriveste perfect.
Chiar daca cred ca tot nu stiu ce-au vrut Kubrik si Arthur C. Clarke sa spuna, am iesit de la film cu o multime de intrebari, cu teorii proprii pe jumatate formulate, cu o curiozitate in mine, si cred ca asta a fost probabil scopul:… citeşte
Metafora.
De acum nu pot povestii mai departe deorece voi oferii spoilere,asa ca voi spune in general experienta mea cu filmul acesta.
Tot ce pot sa zic e ca in viata mea nu am mai vazut asa tip de filmare,cadre unice,muzica perfecta,si multa multa subtilitate din partea regizorului,iar pentru anii 70`,filmul este clar o capodopera,nu se pune… citeşte
nu ca in alte filme in care mesajul in film ori nu e ori e la misto.
Eu zic ca merita! e altceva decat "Planeta maimutelor"
Si apropo MariusCiprian87 , slăbuț cu gramatica
Capodopera
Insa deocamdata nu are o explicatie certa privind moartea si viata dupa moarte. Asta ramane ca fiind ultima sa provocare.
DOGSHIT
Cel mai misterios FILM
Kubrick, masochist nebun
Nu mi-a placut
O calatorie catre necunoscut
Desi acest film este considerat o capodopera de catre majoritatea criticilor de film si a inspirat generatii intregi de regizori, unii s-ar putea sa nu il agreeze. Acest film necesita rabdare si o analiza puternica asupra detaliilor finale. Cine doreste un film science-fiction umplut cu aventura si actiune ar trebui sa evite acest film, deoarece nu urmeaza formula altor filme din acelasi gen precum Aliens sau Star Wars.
trebuie sa ai rabdare cu acest film
Nota 4/10
brutus
Slab . Nota 3. Nota 3.
Foarte bun de vazut, discutat, interpretat si revazut.
CAPODOPERA CINEMATOGRAFICA